Protectie si economisire cu asigurarea de viata

 • Home
 • I
 • Protectie si economisire cu asigurarea de viata

Asigurarea de viata este, fara indoiala, una din cele mai bune si utile investitii pe care o persoana le poate face pentru a se proteja financiar impreuna cu propria familie pentru majoritatea riscurilor care pot sa apara pe parcursul vietii.

Mai mult decat atat, daca alegeti sa incheiati cea mai buna asigurarea de viata, veti descoperi si o foarte eficienta modalitate de economisire pentru a beneficia de aceste economii mai tarziu, la batranete.

Fie ca este vorba de o asigurare de viata cu capitalizare sau doar una pentru protectie impotriva riscurilor, utilizati platforma noastra de asigurari si veti beneficia de toate informatiile si de toata experienta noastra in domeniu.

Investiti intr-o asigurare de viata

Probabil cea mai buna investitie pe care o putem face in timpul vietii active este aceea intr-o asigurare de viata cu capitalizare. Aceasta ne protejeaza financiar de riscuri si ne ajuta sa economisim pentru mai tarziu.

Va oferim posibilitatea sa obtineti toate informatiile de care aveti nevoie si sa comparati cele mai bune oferte de asigurari de viata, online, din fata calculatorului.

Pentru a putea obtine rapid si simplu o oferta de pret pentru o asigurare de viata, accesati platforma de emitere si parcurgeti urmatorii pasi:

 1. 1
  Accesati butonul ”Cumpără” de sub Asigurare de viață;
 2. 2
  Completati datele solicitate;
 3. 3
  Veti fi contactat pentru prezentarea ofertelor;
 4. 4
  Alegeti varianta dorita si obtineti asigurarea de viata.

Ce este o asigurare de viata

Asigurarea de viata reprezinta o modalitate prin care asiguratii se pot proteja financiar, impreuna cu membrii familiei, in cazul producerii unor riscuri precum: deces, invaliditate, imbolnavire, spitalizare, interventie chirurgicala etc..

Pe langa componenta de protectie, asigurarile de viata pot include si o componenta de economisiere sau investitie prin care asiguratul va putea beneficia de un venit suplimentar la batranete sau de o suma fixa acumulata dupa ce expira perioada asigurarii.

In prezent, majoritatea solicitarilor privind acest tip de asigurare, sunt pentru o asigurare de viata mixta, care contine atat componenta de protectie cat si pe cea de economisiere.

Riscuri acoperite de asigurarea de viata

In functie de asiguratorul ales, se pot acoperi prin polita de viata o multitudine de riscuri, dar riscurile care sunt intalnite la aproape toate asigurarile de acest fel sunt urmatoarele:

 • deces din accident;
 • invaliditate din accident;
 • interventii chirurgicale cauzate de accident;
 • spitalizare cauzata de accident;
 • riscul de boli grave sau incurabile;
 • exonerare de la plata primelor in caz de invaliditate sau somaj.

In afara asigurarii acestor riscuri, la asigurarea de viata se poate opta si pentru componenta de economisire care presupune economisirea unei sume de bani la care se va adauga acumularea de capital rezultata din investirea rezervelor.

Renta de studii pentru copii

Asigurarea de viata de tip renta de studii pentru copii este un produs care imbina componenta de protectie cu cea de economisire asigurandu-i copilului , la implinirea varstei mentionate in polita, sa beneficieze de o suma de bani garantata la care se adauga capitalizarea realizata pe perioada contractului.

Cu aceasta asigurare de studii pentru copii, copilul va beneficia de suma stabilita de adult la debutul contractului de asigurare si o va putea folosi  pentru acoperirea cheltuielilor de studii sau pentru orice alt scop dorit.

Renta de studii se poate incheia inca din prima zi de nastere a copilului si daca in intervalul de plata al primelor survine decesul unuia dintre asigurati, contractul de asigurare va continua iar asiguratorul va prelua plata primelor.

Asigurarea de viata unit-linked

Asigurarile de viata cu componenta investitionala denumite si asigurari de viata unit-linked sunt asigurari mixte care ofera o componenta investitionala si o componenta de protectie.

In ceea ce priveste componenta investitionala, clientul are posibilitatea sa opteze pentru trei tipuri de fonduri unit linked cu diferite grade de risc: cu grad scazut de risc, cu grad mediu, cu grad ridicat de risc, in functie de ponderea actiunilor si obligatiunilor in portofoliu.

La finalizarea contractului, asiguratul va putea intra in posesia unei sume de bani, nivelul acestei sume depinzand de valoarea primelor de asigurare platite si de randamentul cu care banii au fost investiti de specialistii societatii de asigurare.

Clientii mai reticenti la risc si au posibilitatea sa plateasca sume mai mari de bani pot alege asigurarile index-linked care garanteaza un randament minim al capitalului investit.

Pretul unei asigurari de viata

Cat costa o asigurare de viata? Aceasta este intrebarea intalnita cel mai frecvent si la care raspunsul nu poate fi niciodata exact. Exista site-uri care ofera un calculator asigurare de viata, un instrument care poate estima un pret tinand cont de anumite variabile care se introduc.

Pretul unei asigurari de viata online va fi influentat de o serie de factori, in functie de fiecare client in parte. Principalele variabile care influenteaza pretul final pentru a putea obtine cea mai buna asigurare de viata, sunt:

 • varsta si starea de sanatate a asiguratului;
 • informatiile personale ale asiguratului: istoric medical, stil de viata, istoricul creditelor etc.;
 • perioada pentru care se incheie contractul;
 • riscurile acoperite;
 • valoare acoperita pentru fiecare risc.

Din experienta noastra in domeniu, putem spune ca veti putea gasi un pret pentru asigurarea de viata online, suficient de mic pentru a face ca aceasta investitie sa merite facuta. Astfel, avem asigurati care si-au incheiat o asigurare de viata online pentru un pret de aproximativ 100 lei/luna.

Sigur, clientii care-si doresc sa incheie o asigurare de viata completa, care sa aiba acoperiri mari pentru toate riscurile posibile si care sa genereze, la maturitatea politei, randamente foarte bune, vor trebui sa plateasca chiar si peste 300 lei/luna.

Oricare varianta o alegeti, consideram ca alegerea unei asigurari de viata este una din cele mai inteligente investitii pe care le puteti face, pe langa protectia impotriva riscurilor majore care se pot produce, urmand sa va aduca si o suma importanta economisita la finalul politei.

Pe langa asigurarea de viata, va recomandam sa alegeti sa incheiati si o asigurare privata de sanatate online, aceasta poate contribui la protectia impotriva riscurilor majore si va va permite sa alocati mai multe resurse pentru componenta de economisire a asigurarii de viata.