Asigurare pentru locuinta online

 • Home
 • I
 • Asigurare pentru locuinta online

Asigurarea pentru locuinta a devenit in zilele noastre o necesitate, asta pe langa obligativitatea impusa de lege, pentru ca daca comparam cat costa o asigurare de locuinta cu banii economisiti in cazul in care se produce o dauna de orice fel.

Pe langa asigurarea obligatorie PAD pe care proprietarii sunt obligati de lege sa o incheie anual, este recomandat sa se incheie si o asigurare facultativa a locuintei care va acoperi si riscurile pe care nu le acopera polita PAD.

Pentru a calcula oferta PAD si oferta facultativa pentru locuinta dumneavoastra, va recomandam sa accesati cel mai nou si modern Calculator Asigurare Locuinta, disponibil printr-un click AICI sau pe banner.

Proprietarii de locuinte sunt obligati prin lege sa incheie o asigurare obligatorie PAD, dar o asigurare pentru locuinta este si o necesitate daca avem in vedere evenimentele ce ar putea sa se intample.

Polita PAD acopera putine dintre riscurile cele mai frecvente, pentru a va proteja locuinta aveti nevoie si de o asigurare facultativa a locuintei. Ambele se pot calcula online, simplu si rapid, dureaza doar cateva minute.

Incheie asigurarea locuintei online ieftin

Va oferim posibilitatea de a incheia asigurarea obligatorie PAD online dar si asigurarea facultativa a locuintei online, foarte simplu si rapid accesand acest Calculator asigurare pentru locuinta disponibil gratuit pe site-ul nostru.

Tot ce trebuie sa faceti este sa introduceti datele locuintei dumneavoastra si veti obtine oferte de pret de la toti asiguratorii pentru asigurarea PAD si asigurarea facultativa a locuintei.

Veti avea posibilitatea sa comparati ofertele si sa alegeti dintre acestea cea mai buna asigurare a locuintei pe care o puteti emite imediat iar polita de asigurare o primiti instant si o puteti descarca in format pdf in laptop, telefon sau pe e-mail.

Practic, pentru a incheia asigurare a locuintei PAD si/sau asigurarea facultativa a locuintei, parcurgeti pasii care urmeaza dupa ce ati accesat platforma de asigurari online:

 1. 1
  Accesati Calculator oferte locuinta, click AICI;
 2. 2
  Introduceti numele si prenumele, bifati casutele cu declaratiile si apasati Continua; 
 3. 3
  Completati datele solicitate;
 4. 4
  Alegeti oferta de asigurare dorita. Puteti alege o polita PAD, o polita facultativa sau pe ambele;
 5. 5
  Emiteti politele si descarcati-le in telefon sau PC/laptop.

Utilizand acest Comparator oferte asigurare locuinta, veti primi, pe langa ofertele pentru asigurarea obligatorie PAD online, si o multime de oferte pentru a adauga o oferta facultativa a locuintei ieftina.

Incheiati asigurarea PAD si asigurarea facultativa online , fie ca aveti nevoie de o asigurare pentru credit ipotecar sau pur si simplu pentru ca doriti sa fiti in legalitate si sa va asigurati locuinta tuturor riscurilor la care este supusa.

Asigurarea obligatorie a locuintei - PAD

Conform Legii nr. 260/2008, nerespectarea obligatiei de a incheia asigurarea PAD de catre proprietarii de clocuinte, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 100 lei la 500 lei.

Pretul pentru o asigurare obligatorie PAD este stabilit prin lege, respectiv 130 lei pentru locuintele de tip A si  50 lei pentru locuintele de tip B.

Fie ca vorbim de o asigurare casa sau asigurare apartament, va recomandam ca pe langa asigurarea obligatorie PAD, sa incheiati si o asigurare facultativa a locuintei care sa acopere toate riscurile posibile. 

Astfel, pe langa riscurile acoperite de polita de asigurare PAD. veti avea asigurate si o serie de riscuri suplimentare cum ar fi: riscul de incendiu sau explozie, riscul de furt si vandalism, riscul de inundatie de la conducte, avarii la centrala termica, si altele.

Acoperiri ale asigurarii PAD

Asigurarea obligatorie a locuinte PAD este o asigurare obligatorie prin care acestea sunt asigurate impotriva dezastrelor naturale. Astfel, prin polita obligatorie PAD sunt asigurate daunele produse de: inundatii din cauze naturale, cutremure si alunecari de teren.

In cazul producerii unuia din riscurile asigurate se acorda despagubiri pentru pagubele provocate constructiei cu destinaţia de locuinta, pentru anexele, dependintele, dotarile si utilitătile aferente locuintei, numai daca acestea sunt legate structural de aceasta.

Pentru a stii exact ce acopera asigurarea PAD, va prezentamdespagubirile care se acorda, in baza politei obligatorii PAD:

 • pentru pagubele efectiv produse de miscarile seismice (cutremur) asupra locuintei;
 • pentru pagubele efectiv produse de alunecari de teren;
 • pentru pagubele provocate de precipitatii atmosferice ori topirea brusca a zapezii sau revarsari de cursuri de ape, care au ca efect producerea de inundatii;
 • pentru pagubele produse constructiilor urmare a infiltrarii apei, in cazul acoperirii pe scurta durata a terenului cu un strat de apa, provenit din:  revarsarea unui curs de apa, a unui lac sau a marii ori din formarea sau revarsarea torentelor, suvoaielor sau puhoaielor din orice cauza, inclusiv ruperea digurilor, acumularea apelor provenite din precipitatii atmosferice abundente sau topirea zapezii, in zone joase, lipsite de posibilitati de scurgere sau cu posibilitati reduse de evacuare a apelor;
 • pentru pagubele produse constructiilor de apele provenite din una dintre cauzeleenumerate mai sus precum si de apele subterane care ies la suprafata terenului;
 • pentru pagubele efectiv produse prin acţiunea cutremurelor de pamant ori a inundatiilor asupra constructiei, care provoaca alunecari ale terenului care sustine constructia;
 • pentru pagubele indirecte provocate locuintei, consecinta directa a producerii evenimentului asigurat, daca daunele sunt confirmate de autoritatile competente.

Foarte mare atentie, o asigurare obligatorie a locuintei PAD nu acopera si riscul de incendiu sau riscuri precum: furt, vandalism, inundatie de la apa de conducta, fenomene electrice si altele. Aceste riscuri pot fi acoperite foarte simplu printr-o asigurare facultativa a locuintei.

Recomandam ca pe langa incheierea politei PAD online sa incheiati si o asigurare facultativa pentru locuinta dumneavoastra, veti putea asigura, la preturi minime, cele mai importante riscuri precum: incendiul, furtul, vandalismul sau inundatia survenita de la conducte.

Excluderi ale politei PAD

Proprietarii de locuinte, persoane fizice sau juridice, care nu-si asigura locuintele, in situatia producerii unuia dintre dezastrele naturale definite potrivit legii, nu vor beneficia de niciun fel de despagubiri de la bugetul de stat sau de la bugetul local pentru prejudiciile produse locuintelor.

Asigurarea PAD obligatorie nu acopera daunele provocate (excluderi):

 • de inundatii produse in timpul formarii unor lacuri de acumulare sau in timpul schimbarii artificiale a cursurilor de apa;
 • in situatiile de amenintare brusca de prabusire sau alunecare de teren, daca aceste fenomene au fost facilitate sau agravate de sapaturi sau lucrari edilitare de orice fel, lucrari de prospectiuni, explorari ori exploatari miniere sau petroliere, indiferent de timpul trecut de la terminarea sau abandonarea lor;
 • de tasarea  terenului de fundatie, sub sarcina constructiei sau din alte cauze;
 • de formarea de crapaturi in terenul de fundatie sau in terenul din preajma cladirii din cauza modificarii volumului terenului, ca urmare a contractiei sau dilatari produse de inghet; •
 • terenului care nu este asociat locuintei si nu face obiectul asigurarii;
 • la anexele ce nu folosesc in mod direct scopului locativ al locuintei precum: garaje, magazii, soproane, grajduri, jardiniere, pergole, depozite etc., precum si la instalatiile si amenajarile speciale, respectiv: piscine, saune, instalaţti solare sau eoliene, rampe auto etc.;
 • la bunurile de orice fel, altele decat constructia cu destinatia de locuinta.

Pret asigurare PAD

Polita de asigurare obligatorie a locuintei se incheie pentru o perioada de 12 luni, cu incepere de la ora 00:00 a celei de a cincea zi calendaristica de la data la care s-a emis si platit polita.

In cazul politelor PAD care se reinoiesc, acestea intra in vigoare incepand cu ora 00:00 a zilei urmatoare de la data la care s-a emis si platit polita.

Pretul asigurarii PAD este acelasi indiferent de asiguratorul la care este incheiata. Prima de asigurare care se va plati va fi de:

 • 130 lei pentru constructiile cu destinatia de locuinta de TIP A;
 • 50 lei pentru constructiile cu destinatia de locuinta de TIP B.

Locuinta de TIP A este constructia cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa ori din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic.

Locuinta de TIP B este constructia cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic (ex.: chirpici).

Asadar, mu trebuie sa platiti un pret asigurarea PAD prea mare, 20 de euro este o suma care poate fi suportata de oricare posesor de locuinta, practic cu 130 lei/an ne putem face o asigurare la casa online. Mai mult daca platim suplimentar, putem incheia si o asigurare suplimentara a locuintei online, si sa aveti o asigurare full a locuintei dumneavoastra.

Cum trebuie sa arate polita PAD

Perioada de valabilitate a asigurarii PAD este de 12 luni calendaristice (1 an), nu se poate incheia polita de asigurare PAD online  pentru perioade mai scurte sau mai lungi.

Polita obligatorie de asigurare impotriva dezastrelor naturale (PAD) are un format standard prevazut de legislatia in vigoare. Obligatoriu polita va avea, in partea de sus, denumirea asigurarii – PAD polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale, respectiv mentiunea Asigurarea obligatorie a locuintei in baza Legii nr. 260/2008.

specimen asigurare pad

Pentru constatarea daunelor si plata despagubirilor in cazul producerii riscurilor acoperite de poliţa PAD, constatarea se va efectua de catre asiguratorul care a incheiat asigurarea, indiferent de modalitatea prin care a fost cumparata polita si de agentul care a intermediat-o.

Concluzionand, o asigurare a locuintei PAD, pe langa ca este obligatorie a fi incheiata, asigura si protectie impotriva riscurilor de dezastre naturale si poate fi considerata o investitie buna tinand cont veti plati un pret pentru asigurarea PAD derizoriu.

Asigurarea facultativa a locuintei

Asigurarea facultativa a locuintei este o asigurare care acopera o serie de riscuri pe care asigurarea obligatorie PAD nu le acopera. Astfel polita facultativa a locuintei vine in completarea politei PAD si, potrivit legii, nu se poate incheia fara aceasta.

Riscuri acoperite de asigurarea facultativa a locuintei

Prin incheierea unei asigurari facultative, proprietarii de locuinte isi pot asigura apartamentul sau casa pentru o serie de riscuri precum:

 • incendiu, trăsnet, explozie, căderi de corpuri aeriene;
 • fenomene atmosferice (furtună, ploaie torențială, grindină, viitură, uragan, tornadă, vijelie, viscol, avalanșă, greutatea stratului de zăpadă);
 • coliziuni cu vehicule;
 • căderi de corpuri terestre;
 • apă de conductă (inclusiv inundație de la vecini) și refulare;
 • furt prin efracție sau tâlhărie.

Pentru aceste riscuri vor putea fi asigurate: locuinta (constructia avand destinatia de locuit), anexele gospodaresti asociate locuintei, bunurile continute de locuinta si raspunderea civila fata de terti a proprietarului in legatura cu evenimentele produse la locuinta asigurata.

Aceste acoperiri care functioneaza la asigurarea facultativa a casei sau apartamentului, sunt motive mai mult decat suficiente pentru a va determina sa optati pentru aceasta. Utilizand platforma noastra de asigurari aveti garantia ca veti gasi cea mai buna asigurare de locuinta de pe piata, asigurare pe care o puteti incheia si plati exclusiv online.

Cat costa o asigurare facultativa a locuintei

Exiata foarte multe idei preconcepute cu privire la preturile pentru aceste asigurari facultative de locuinte, sunt inca foarte multe persoane care nu cred ca  poate fi gasita usor o asigurare facultativa a locuintei ieftina.

Pretul pentru o asigurare facultativa a apartamentului sau a casei variaza in functie de mai multi factori: valoarea locuintei, suprafata utila, numarul de camere, valoarea bunurilor continute, precum si de riscurile pe care le doriti sa le acopriti prin aceasta.

Se poate opta pentru o asigurare ieftina pentru locuinta care sa acopere riscurile de baza (incendiu, traznet, fenomene naturale, furt si vandalism) care in medie costa in jur de 150 lei sau se poate alege o asigurare full a locuintei care sa asigure toate riscurile posibile, inclusiv inundatie provocata de apa de conducta, asigurarea echipamentelor electrice, asigurarea geamurilor de termopan etc. care poate sa coste in jur de 300 lei.

Pentru a raspunde la cea mai frecventa intrebare, respectic, cat costa o asigurare facultativa a locuintei, am apelat la experienta agentilor nostri si putem aprecia ca in ultimi doi ani, in medie s-au inregistrat urmatoarele preturi la asigurari facultative locuinte:

 • 100 lei pe an, sau chiar mai putin, pentru o asigurare de locuinta minimala, de regula o asigurare de incendiu asa cum este denumita de majoritatea asiguratilor, polita care va asigura riscul de incendiu;
 • 200 lei pe an pentru o asigurare a locuintei medie, cu acoperiri cum ar fi: asigurarea de incendiu, asigurarea de explozie sau asigurarea de furt si vandalism;
 • peste 300 lei pe an pentru o asigurare premium a locuintei care sa includa si acoperiri suplimentare cum ar fi clauza de inundatie provocata de apa de conducta cunoscuta ca si asigurare inundatie vecini sau clauza de asigurare a echipamentelor electrice etc.

Indiferent de varianta aleasa, pretul platit pentru asigurarea facultativa a locuintei este unul infim comparativ cu daunele pe care le poate provoca, producerea oricaruia din riscurile asigurate.

Asadar, incheierea unei asigurari obligatorii PAD online la pachet cu o asigurare facultativa a locuintei online, ar trebui sa fie o alegere potrivita pentru toti proprietarii de locuinte.

Avand posibilitatea de a incheia asigurarea locuintei online, este mult mai usor sa facti un calcul asigurare locuinta, sa alegeti oferta cea mai avantajoasa si sa incheiati, simplu, din fata laptopului sau a telefonului, polita de locuinta.

Mai mult decat atat, daca doriti sa scapati de grija reparatiilor de urgenta in locuinta dumneavoastra care pot apare oricand, puteti incheia o asigurare de asistenta la domiciliu pentru a avea la dispozitie cei mai buni specialisti pentru toate problemele pe care le puteti intampina in locuinta.

Asigurarea de asistenta tehnica la domiciliu este foarte ieftina si se poate incheia online AICI, iar gama de interventii acoperita este una larga, de la interventii la instalatia electrica, la instalatia de gaz sau apa, la canalizare sau orice fel de avarie care poate aprea in casa dumneavoastra.