Asigurarea de malpraxis

 • Home
 • I
 • Asigurarea de malpraxis

In tara noastra, personalul medical este obligat de lege sa detina o asigurare de malpraxis deoarece pot sa apara erori in exercitarea profesiei, care pot interveni in efectuarea actului medical si care pot afecta viata pacientului.

In cazul in care ai nevoie de o asigurare de malpraxis, ai ajuns unde trebuie. Cu un click AICI sau pe butonul de mai jos poti incheia asigurarea de malpraxis online ieftin in doar cateva secunde..

Asigurarea de malpraxis este o asigurare de raspundere civila profesionala si acopera daunele financiare in cazul in care personalul medical este reclamat pentru incompetenta sau pentru greseli la locul de munca.

Asigurarea de malpraxis online

Ai nevoie de o asigurare de raspundere civila profesionala la serviciu? Iti venim in ajutor cu posibilitatea de a incheia asigurarea de malpraxis online.

In cateva minute veti primi ofertele de pret pentru asigurarea de malpraxis online si veti putea obtine rapid si fara costuri suplimentare, polita de malpraxis, in format electronic pe telefon, laptop sau e-mail.

Asigurarea de malpraxis este obligatorie pentru personalul medical indiferent ca lucreaza in entitati medicale de stat sau in cabinete medicale, clinici sau unitati farmaceutice private.

Pentru a incheia o asigurare de malpraxis online ieftina, pe care sa o puteti obtine online rapid si fara bataie de cap, utilizati platforma asigurari pe care o punem la dispozitia clientilor nostri si parcurgeti urmatorii pasi:

 1. 1
  Accesati Calculatorul Malpraxis Online (click AICI);
 2. 2
  Faceti-va cont sau logati-va cu adresa de e-mail sau de facebook pe platforma;
 3. 3
  Introduceti datele necesare pentru Oferta;
 4. 4
  Alegeti oferta potrivita si emiteti polita de malpraxis.

Ce este asigurarea de malpraxis?

Asigurarea de malpraxis este o asigurare de raspundere civila profesionala care se utilizeaza pentru a asigura medicii si personalul medical auxiliar din unitatile medicale, de stat sau private, pentru erorile ce le pot comite in exercitarea actului medical.

Acestia vor fi protejati de consecintele financiare care decurg din eventualele erori medicale (situatii de malpraxis), asigurarea de malpraxis urmand sa acopere prejudiciile cauzate pacientilor sau mostenitorilor acestora.

Malpraxisul medical este eroarea profesionala savarsita in exercitarea actului medical sau medico-farmaceutic, generatoare de prejudicii asupra pacientului, implicand raspunderea civila a personalului medical si a furnizorului de produse si servicii medicale, sanitare si farmaceutice.

Asigurarea de malpraxis a personalului medical este un transfer al riscului financiar cauzat de aparitia unui eveniment de tipul malpraxisului medical.

Ce riscuri acopera asigurarea de malpraxis

O asigurare de malpraxis medical acopera acele prejudicii, reclamate de un pacient sau de mostenitorii acestuia, care sunt rezultatul unui act medical care a generat o situatie de malpraxis, inclusiv pentru cheltuielile de judecata.

Riscurile pe care le acopera acest tip de asigurare vizeaza elementele specifice profesiei medicale in cazul aparitiei unei erori, ca urmare a actiunii, inactiunii, din neglijenta sau ignoranta cadrului medical.

In baza unei asigurari de malpraxis se acorda despagubiri pentru:

 • vatamari corporale sau deces;
 • pagube materiale;
 • cheltuielile de judecata ale asiguratului.

In practica exista foarte multe situatii de malpraxis medical, majoritatea sunt insa ingnorate sau trecute cu vederea de pacienti, cele mai frecvent intalnite fiind urmatoarele:

 • lipsa consimtamantului pacientului;
 • superficialitatea actului medical;
 • lipsa confidentialitatii;
 • depasirea prerogativelor;
 • neinterventia.

Cat costa asigurarea de malpraxis?

Asigurarea de malpraxis are un pret diferit in functie de categoria profesionala asigurata. Daca alegeti sa incheiati asigurarea de malpraxis online aveti garantia obtinerii celui mai mic pret de pe piata.

Astfel, putem spune ca, in medie, se vor plati urmatorele preturi la asigurarea de malpraxis, daca o incheiati de pe platforma noastra:

 • pret asigurare malpraxis medic de familie: incepand de la 11 euro pe an;
 • pret asigurare malpraxis medic specialist, specialitati medicale: incepand de la 22 euro pe an;
 • pret asigurare malpraxis medic specialist, specialitati chirurgicale: incepand de la 56 euro pe an;
 • pret asigurare malpraxis medic dentisit: incepand de la 30 euro pe an;
 • pret asigurare malpraxis farmacist: incepand de la 10 euro pe an;
 • pret asigurare malpraxis asistent medical sau moasa cu activitate in spital: incepand de la 10 euro pe an;
 • pret asigurare malpraxis asistent medical sau moasa cu activitate in cabinete medicale: incepand de la 4 euro;
 • pret asigurare malpraxis asistent de farmacie: incepand de la 4 euro pe an;
 • pret asigurare malpraxis biochimist, biolog: incepand de la 30 euro pe an.

Preturile difera in functie de societatea de asigurari la care alegeti sa incheiati asigurarea de malpraxis dar cu siguranta indiferent de asiguratorul ales veti plati pentru asigurarea de raspundere civila profesionala mult mai putin in comparatie cu prejudiciile pe care le-ati putea achita in cazul producerii riscului.

Fie ca aveti nevoie de o asigurare de malpraxis pentru asistenti medicali, o asigurare de malpraxis pentru farmacisti sau o asigurare de malpraxis pentru medici specialisti, pe site-ul nostru de asigurari online ieftine gasiti cele mai mici preturi de pe piata.