Investeste intr-o pensie facultativa

 • Home
 • I
 • Investeste intr-o pensie facultativa

Pensia privata facultativa reprezinta suma de bani pe care o primeste un participant, care a contribuit la un fond de pensii facultative, sau beneficiarul indicat de acesta, suplimentar fata de pensia din sistemul public de pensii.

Printr-o pensie privata facultativa, o persoana isi poate suplimenta veniturile la momentul iesirii la pensie prin cumularea pensiei publice cu pensia facultativa pe care si-a incheiat-o.

Investitia in pilonul 3 de pensii pe care o puteti face cumparand o pensie facultativa online se poate dovedi foarte inspirata atunci cand atingeti varsta de pensionare si nu trebuie sa mai depindeti in totalitate de pensia de la stat.

Pensia facultativa pilonul 3

Vrei sa ai o batranete lipsita de griji financiare? Cauti o investitie sigura? Alege sa-ti inchei acum o pensie privata pilonul 3!

Acum puteti obtine toate informatiile si ofertele pentru a incheia pensia privata facultativa, rapid si simplu. De asemenea, puteti incheia pensia facultativa online, fara sa mai fie nevoie sa va deplasati la sediul asiguratorului si sa semnati o multime de hartii.

Daca v-ati decis sa contractati o pensie privata, apelati cu incredere la experienta noastra si in cateva minute veti avea la dispozitie oferte pentru cea mai buna pensie privata facultativa de pe piata.

Procesul de incheiere pentru pensia facultativa pilon III este unul simplu si rapid, trebuie sa accesati platforma de emitere, de pe telefon, tableta sau laptop si sa parcurgeti urmatorii pasi:

 1. 1
  Accesati butonul ”Cumpără” de sub Pensii;
 2. 2
  Completati datele solicitate;
 3. 3
  Veti fi contactat pentru prezentarea ofertelor;
 4. 4
  Alegeti varianta optima si emiteti pensia facultativa.

Ce este pensia facultativa pilonul 3

Pensia facultativa pilonul 3 este reglementata de Legea nr. 204/2006 si este destinata persoanelor care vor sa isi asigure un venit suplimentar fata de pensia publica de stat si de pensia privata pilonul 2. 

Orice peroana care realizeaza venituri dintr-o activitate profesionala impozitata poate sa-si incheie o pensie privata facultativa pilon 3. 

Procentul cu care o peroana poate contribui la Pilonul III Pensie este de maximum 15% din venitul salarial lunar brut, iar suma acumulata se va adauga veniturilor din cele doua pensii la care contributia este obligatorie.

Sumele cu care contribuie angajatul la fondul de pensii facultative sunt deductibile la calcul impozitului pe venit, in limita a maxim 400 de euro pe an/participant.

La fel ca si in cazul pensiei de stat si a pensiei facultative pilonul II, investitiile in activele fondurilor de pensii sunt scutite de impozit pana la plata sumelor cuvenite, data la care li se va aplica impozitul pe venit.

Avantajele pensiei facultative

Beneficiile pensiei private facultative pentru cei care opteaza pentru Pilonul 3, sunt numeroase, si fac din aceasta cea mai ieftina si usoara modalitate de economisire. Cele mai importante avantaje sunt:

 • libertatea de a alege fondul de pensii pe care-l doriti, nivelul contributiei lunare si perioada pentru care veti contrinui;
 • protectie financiara deoarece veti putea intra in posesia sumei acumulate dupa ce impliniti 60 de ani. In caz de invaliditate veti putea beneficia de banii acumulati pana atunci iar in caz de deces mostenitorii vor beneficia de aceasta suma;
 • contributia nu este impozitata in limita a 400 euro/an;
 • rentabilitate la sumele acumulate pentru ca fondurile de pensii facultative trebuie sa aiba rata de rentabilitate la nivelul rentabilitatii minime a tuturor fondurilor disponibile pe piata.

Calculator pensie

La fel ca si in cazul pensiei publice sunt o serie de site-uri care pun la dispozitia utilizatorilor un calculator pensie privata facultativa prin care se pot simula diferite variante de contributie si se poate estima cat va fi valoarea pensiei facultative pilonul 3 la momentul pensionarii.

Un exemplu de calcul este urmatorul: contributie de 200 lei lunar incepand cu anul 2022, presupunand ca peste 20 de ani asiguratul va implini varsta de 60 de ani, suma totala acumulata va fi de 51.784 lei iar valoarea pensiei private pilon 3 va fi de 338 lei/luna.

Pensia privata este, alaturi de asigurarea de viata, o optiune excelenta de a economisi bani pentru a avea o batranete lipsita de grijile financiare, acestea sunt, in opinia specialistilor, cele mai inteligente si sigure modalitati de economisire si protectie financiara.

Nu ezitati sa solicitati o oferta de pret pentru pensia privata pilon 3, platforma noastra utilizeaza cel mai bun calculator pensie facultativa care genera rapid un calcul pensie privata pilonul 3 pentru a oferi clientilor cea mai ieftina pensie privata facultativa pilon 3 de pe piata.