Cum sa gasiti cea mai ieftina asigurare RCA

By asignet

ianuarie 28, 2022

0 comments

In ultima vreme, pentru aproape toti proprietarii de autoturisme din Romania, gasirea unui RCA ieftin, a devenit o adevarata provocare in conditiile in care, in prezent este aproape imposibil de gasit o oferta RCA cu un pret mai mic de 500 lei/an.

Odata cu iesirea de pe piata asigurarilor RCA a City Insurance, s-a constatat o evolutie ingrijoratoare a preturilor la asigurarile RCA.

Chiar si societatile de asigurari care ofereau asigurari auto ieftine si concurau la preturi cu City Insurance au crescut substantial preturile ajungandu-se la situatii in care preturile au crescut si de peste 3 sau 4 ori fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Totusi, o veste buna a venit o data cu intrarea pe piata a companiei Axeria Iard care a reusit in scurt timp sa castige o cota de piata importanta datorita preturilor mici si a seriozitatii in relatia cu clientii.

Astfel, au fost inregistrate ieftiniri ale asigurarile RCA pe toate segmentele de clienti, cele mai mari reduceri fiind pentru clientii cu daunalitate scazuta si pentru cei cu domiciliul in localitati si orase mici.

S-a intamplat asta pentru ca, in opinia asiguratorilor, in aceste localitati si orase mici riscul producerii de accidente rutiere si implicit de solicitare de daune RCA este mai redus decat in cazul marilor orase.

Procesul de cautarea a celei mai ieftine oferte pentru asigurarea RCA nu este totusi unul foarte complicat, asta pentru ca acum va punem la dispozitie cel mai modern Comparator preturi RCA prin intermediul caruia puteti face rapid un calcul RCA si veti primi oferte de la toti asiguratorii pentru asigurarea RCA la masina dumneavoastra.

Nu este nevoie sa cautati pe toate siteurile comparatoare de preturi RCA deoarece, conform legislatiei RCA, toti intermediarii ofera aceleasi preturi la asigurarile RCA. Daca datele sunt introduse corect, preturile oferite de fiecare societate vor fi aceleasi indiferent de intermediarul care le ofera si chiar daca sunt obtinute direct de la asigurator.

Astfel, nu mai pierdeti timpul cautand alte calculatoare de pret, accesati platforma de emitere (click AICI) si urmati cativa pasi simpli pentru a obtine, rapid, in doar cateva minute, oferte de pret de la toti asiguratorii care ofera RCA in Romania.

Pasii care trebuie urmati pentru a oferta RCA ieftin

Inainte de a incepe procesul de ofertare si emitere a unei asigurari auto ieftine, este indicat sa faceti o verificare valabilitate RCA pentru a stii exact cand expira polita RCA pe care o detineti si sa ofertati exact cu data din care nu mai aveti RCA valabil.

Vom exemplifica in continuare toti pasii care trebuie urmati pentru a primi oferte de la toti asiguratorii pentru a alege un RCA ieftin pentru masina dumneavoastra.

PASUL 1: Accesati calculatorul RCA, click AICI

PASUL 2: Introduceti datele dvs.: Persoana fizica sau juridica, CNP sau CUI, Nume, Prenume si bifati daca doriti sau nu sa primiti consultanta.

completati cateva detalii pentru a obtine pret rca

PASUL 3: Introduceti CNP-ul proprietarului si numarul de inmatriculare al autovehiculului pentru care doriti sa obtineti ofertele RCA si dati click pe Cauta

introduceti cnp proprietar si numarul de inmatriculare al masinii

In majoritatea cazurilor platforma va importa datele dvs. din sistemul D.R.P.C.I.V. si nu va trebui sa le introduceti manual. In cazul in care datele gasite corespund cu datele masinii, confirmati ca acestea sunt corecte.

gasire autovehicul

PASUL 4: Verificati datele importate sau in cazul in care nu au fost introduse automat, introduceti-le manual. Dati click, apoi pe Inainte!

detalii autovehicul

PASUL 5: Verificati datele proprietarului daca acestea au fost importate automat sau introduceti-le manual in cazul in care acestea nu au putut fi gasite. De asemenea, daca doriti puteti adauga soferi suplimentari.

detalii proprietar

ULTIMUL PAS: Introduceti datele finale respectiv data de inceput a politei si perioada pentru care doriti oferta, bifati cele 3 casute privind confirmarea varstei de peste 18 ani, informarea GDPR si acceptarea termenilor si conditiilor si dati click pe Calculeaza oferta.

ultimile detalii pana la oferta

Acesta este intreg procesul de obtinere a ofertelor RCA, in mod normal toate datele sunt importate de platforma si intreg procesul nu poate dura mai mult de cateva zeci de secunde. Ofertele vor fi desfasurate ca in imaginea de mai jos (preturile din imagine au doar caracter de exemplu).

oferta cotatie comparativa

Cum emiteti asigurarea RCA dupa ce alegeti oferta

Din acest punct nu trebuie decat sa alegeti oferta RCA pe care o doriti si sa mergeti in continuare pentru emiterea si plata politei RCA.

Alegerea ofertei consta in bifarea variantei de dorite, RCA fara decontare directa sau RCA cu decontare directa si eventual bifarea unei asigurari suplimentare dintre pachetele oferite. Dupa aceasta trebuie doar sa dati click pe Alege oferta.

alegere oferta

Imediat dupa acest pas va trebui, fie sa va inregistrati pe platforma de emitere, fie sa va logati cu un cont de e-mail sau cu un cont de facebook. 

creare cont sau logare cu email sau facebook

Se va deschide apoi o fereastra in care vor fi mentionate numarul de comanda, se poate descarca oferta RCA aleasa si se poate merge spre plata.

comanda polita

Plata politei se face cu cardul bancar, practic introduceti toate datele de pe card, bifati Sunt de acord cu Termenii si Conditiile LibraPay si dati click pe Platesc.

plata polita

Dupa plata politei veti avea acces imediat la documentul politei de asigurare rca in PDF pe care-l puteti descarca in telefon/laptopul dvs., il puteti imprima pe hartie alba, normala, sau vi-l puteti trimite pe e-mail/whatsapp/messenger pentru a-l avea la dispozitie oricand.

Conform legislatiei RCA, din august 2020, asigurarea RCA in format electronic are aceeasi valabilitate ca si cea in format fizic, pe hartie, astfel ca nu mai este necesara imprimarea acestora si pastrarea in permanenta in masina.

Mai mult decat atat, alegand varianta de a incheieia asigurarea RCA online va bucurati si de o serie de avantaje pe care acesta le ofera, respectiv: posibilitatea de a oferta si emite asigurari non-stop, la orice ora, comoditatea incheierii, din confortul casei fara drumuri si birocratie dar si avantajul de a primi toate ofertele de pe piata si a putea alege ofera cea mai avantajoasa.

De multe ori, aceste avantaje pot face diferenta, de cate ori nu s-a intamplat ca la biroul de asigurai sa fie inchis atunci cand mergeti pentru a verifica preturile la RCA? Ori agentul de asigurari cu care lucrati sa nu fie disponibil atunci cand aveti nevoie? Sau acesta sa nu procedeze etic si sa nu va prezinte toate ofertele disponibile incercand sa va vanda produse proaste si scumpe? 

Aveti asadar acum posibilitatea de a calcula de acasa, din fata telefonului sau calculatorului, oferta RCA pentru masina dvs., veti obtine preturile oferite de toti asiguratorii si veti putea incheia RCA Online Ieftin, avand garantia ca nu exista in alta parte, nici chiar direct la asigurator, preturi mai mici decat cele oferite de platforma noastra.

Utilizand acest nou si modern Comparator RCA 2023, aveti garantia incheierii rapide si fara complicatia a asigurarii dumneavoastra, a platii online cu cardul, in deplina siguranta, si a primirii instant pe telefon sau calculator a politei emise.

Trebuie sa stiti ca veti putea incheia asigurarea RCA pe o luna, pe 3 luni, pe 6 luni si pe 12 luni dar intotdeauna cel mai avantajos va fi sa incheiati o asigurare RCA pe 1 an.

In ceea ce priveste asigurarile pe perioade scurte, trebuie spus ca Hellas Direct, o companie intrata pe piata de curand, ofera cea mai ieftina asigurare auto pe 1 luna si in unele cazuri are preturi imbatabile si pe perioade mai lungi.

In afara acestui tutorial practic despre cum puteti gasi cea mai ieftina asigurare RCA auto, pe site-ul nostru veti gasi si o multime de alte instrumente care va pot fi utile pentru a incheia, la fel de usor, alte tipuri de asigurari de care aveti nevoie.

Adaugati un comentariu!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}