Ce trebuie sa fac daca am asigurare la Euroins?

By asignet

martie 17, 2023

0 comments

Retragerea autorizatiei de functionare, insolventa si posibilul faliment Euroins, au creat rumoare printre soferii care au polita RCA la aceasta societate si nu numai, iar in ultima zi am sute de mesaje, majoritatea ce intreaba: Ce trebuie sa fac daca am asigurare la Euroins?

De aceea sunt necesare cateva clarificari, cu privire la ce se intampla cu asigurarile RCA la Euroins, pe care le vom oferi in acest articol, iar informatiile sunt utile atat pentru cei care detin polite RCA Euroins dar si pentru toti conducatorii auto care sunt afectati de aceasta situatie.

In primul rand trebuie sa precizam ca potrivit prevederilor legale, politele de asigurare incheiate de clienti la Euroins Romania raman valabile, inca 90 de zile dupa data pronuntarii hotararii de deschidere a procedurii de faliment.

Aceasta data depinde de ce se va intampla in perioada de insolventa a Euroins, exista posibilitatea ca situatia financiara a asiguratorului sa fie redresata in aceasta perioada si sa nu se ajunga la faliment.

Chiar daca nu se va intampla acest lucru, este posibil sa treaca cateva luni pana cand instanta de judecata va decide deschiderea procedurii de faliment, iar de la acea data va curge termenul de 90 de zile in care mai sunt valabile politele Euroins.

Cum procedez daca am asigurare RCA la Euroins?

Astfel, soferii care au polite RCA la aceasta societate vor putea circula in continuare pe drumurile publice, ramanand asigurati pana la data respectiva dar asigurarile RCA vor acoperi daune de orice natura de numai pana 100.000 euro fata de 1.220.000 euro daune materiale si 6.070.000 euro vatamari coporale si deces cat acopera in mod normal o asigurare RCA.

Asiguratii Euroins Romania au posibilitatea de a denunta in orice moment polita de asigurare RCA pe care o au la Euroins, pentru a incheia una noua, la un alt asigurator autorizat (click AICI pentru oferte).

In ceea ce ii priveste pe pagubitii unui accident cauzat prin intermediul unui vehicul acoperit printr-o polita RCA emisa de societatea Euroins Romania, ei vor fi despagubiti in baza acesteia, in limitele si termenele stabilite de legislatia in vigoare privind Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA), respectiv de pana la 100.000 euro pentru fiecare creanta de asigurare datorata in temeiul unui contract de asigurare indiferent de tipul de dauna suferit (materiala si/sau vatamare corporala sau deces).

Avand in vedere diferentele de valoare de acoperire in caz de dauna dintre o asigurare RCA Euroins si alta asigurare RCA de la alt asigurator si ca daunele provocate de asiguratii RCA Euroins vor fi platite de FGA, recomandam denuntarea si rascumpararea imediata a asigurarii RCA Euroins si incheierea unei noi asigurari RCA la un alt asigurator cu clauza de DECONTARE DIRECTA.

Cei care isi reinnoiesc asigurarea RCA si adauga clauza de decontare directa sunt protejati in cazul unei daune provocate de un asigurat RCA Euroins, avand posibilitatea sa-si rezolve dauna la propriul asigurator fara sa mai ajunga sa solicite despagubirea la FGA.

Deja, imediat dupa decizia ASF de retragere a autorizatiei de functionare a Euroins Romania, FGA a anuntat a luat act de acesta decizie si incepand de la data publicarii deciziei ASF in MO, FGA poate proceda, la cererea oricarei persoane care invoca un drept de creanta impotriva Euroins, la deschiderea dosarelor de dauna.

Toate informatiile si formularele necesare pentru pagubitii Euroins se gasesc pe site-ul FGA, click AICI.

Suntem increzatori ca informatiile prezentate in acest articol vor oferi raspunsuri la intrebarile precum: ce se intampla cu asigurarea RCA la Euroins? mai este valabila asigurarea la Euroins? cand expira RCA la Euroins? cum se denunta asigurarea Euroins? cine plateste daunele de la Euroins? cand se declara falimentul Euroins?

Acest articol face parte din Sectiunea Q&A - intrebari si raspunsuri, pe care am lansat-o pe siteul nostru de asigurari online ieftine, pentru a raspunde la cele mai frecvente intrebari din mediul online si nu numai, cu privire la produsele de asigurare.

Adaugati un comentariu!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}