Asigurarea CASCO Start de la Euroins

By asignet

noiembrie 11, 2022

0 comments

CASCO Start de  la Euroins poate fi varianta perfecta pentru toti cei care cauta un CASCO ieftin iar masina pe care doresc sa o asigure nu este mai veche de 13 ani.

Pe langa pretul accesibil al acestei de asigrari, este foarte important si faptul ca nu necesita inspectie de risc atunci cand se contracteaza polita si are inclusa asistenta rutiera pe teritoriul Romaniei.

Puteti solicita o oferta pentru asigurarea CASCO Start printr-un click AICI sau pe bannerul de mai jos.

Imediat dupa ce ati dat click, veti intra in platforma de asigurari si trebuie sa accesati butonul CUMPARA de sub Asigurare CASCO si sa completati datele cerute, specificand la observatii ”CASCO Start”.

S-au postat in mediul online o serie de articole despre aceasta asigurare si sunt exprimate multe pareri despre CASCO Start Euroins, de aceea este util sa parcurgeti acest articol pentru a va forma o parere corecta despre asigurarea CASCO Start Euroins.

Riscuri asigurate de CASCO Start Euroins

Riscurile pe care le acopera asigurarea CASCO Start de la Euroins sunt multiple si fac din aceasta asigurare CASCO o varianta excelenta pentru orice autovehicul. Punctual, riuscurile acoperite sunt:

 • Catastrofe naturale (cutremur furtuna, inundatii din cauze naturale, alunecari de teren);
 • Fenomene atmosferice (grindina, uragan, greutatea stratului de zapada, de gheata sau avalansa);
 • Ciocniri, loviri sau izbiri cu alte autovehicule, generate in exclusivitate intr-un accident rutier acoperit de un contract RCA,in care a fost avariat insu: vehiculul asigurat CASCO, pentru care exista intocmit un constat amiabil intre parti sau un proces verbal intocmit la Politie;
 • Caderi de corpuri pe vehicul;
 • Furt total (furtul integral al vehiculului) prin efractie sau acte de talharie;
 • Servicii de asistenta rutiera pachet START.

Ce acopera asistenta rutiera inclusa in CASCO Start

Foarte important la aceasta asigurare CASCO este ca, desi costa foarte putin, aceasta include si asistenta rutiera auto pentru vehiculul asigurat, servicii care achizitionate separat costa cateva sute de lei.

Servicii de baza incluse:

 • Tractare: 100 km per sens de la locul accidentului;
 • Depozitare/parcare: maxim 10 euro/zi, maxim 3 zile;
 • Recuperare: in limita a 50 euro /caz.

Servicii extra incluse:

 • Cazare maxim 2 nopti, la un hotel de 3-4*, maxim 40 euro/noapte;
 • Masina la schimb maxim 2 zile. Doar in caz de accident, in limita a 40 euro/caz.

Suma asigurata de CASCO Start si limitele de despagubire

Suma asigurata de asigurarea ieftina CASCO Start de la Euroins este valoarea de piata a autovehiculului la data producerii evenimentului asigurat, determinata potrivit catalogului de specialitate DAT, dar nu mai mult de 10.000 EURO.

In ceea ce priveste limitele de despagubire pentru asigurarea CASCO Start, numarul maxim de dosare de dauna despagubite de Euroins pe perioada asigurata este limitat la 4 (patru) - pentru polite pe 12 luni si la 2 (doua) - pentru polite pe 6 luni.

Cuantumul total al despagubirilor acordate/datorate de Euroins nu poate depasi valoarea de piata a autovehiculului si/sau a echipamentelor suplimentare asigurate la data ultimei daune avizate.

Fransize aplicabile la polita CASCO Start Euroins

In majoritatea cazurilor, asigurarea CASCO Start este fara fransize aplicabile dar, Euroins stabileste totusi cateva situatii in care se pot aplica fransize (destul de mici), respectiv:

 • 10% din suma asigurata pentru riscul de furt total sau avarie totala;
 • in cazul asiguratilor sau utilizatorilor cat si conducatorilor auto cu varsta sub 31 ani impliniti la data emiterii asigurarii, contractul se va incheia cu o fransiza deductibila obligatorie de 100 euro pe eveniment pentru riscul de avarie partiala;
 • 100 euro pe eveniment in cazul reparatiilor in service-uri din afara retelei de unitati reparatoare in contract cu EUROINS.

Ce nu se asigura prin CASCO Start de la Euroins

Ca orice alta asigurare si asigurarea CASCO Start are anumite excluderi, respectiv situatii pentru care nu plateste despagubiri. Acestea sunt urmatoarele:

 • Poluarea sau contaminarea de orice natura si din orice cauza; Accidente produse cu intentie de asigurat sau prepusii sai;
 • Cazurile in care cererea de despagubire este frauduloasa ori are la baza declaratii false;
 • Cazurile in care vehiculul nu avea certificat de inmatriculare sau o autorizatie de circulatie valabile;
 • Accidentele produse cand vehiculul era condus sau actionat de o persoana fara permis de conducere valabil pentru categoria respectiva de vehicule;
 • Accidentele produse in timpul conducerii vehiculului sub influenta bauturilor alcoolice sau a substantelor psihotrope;
 • Cazurile in care dauna este consecinta unei defectiuni daca, inspectia tehnica periodica (ITP) a vehiculului era expirata la data producerii evenimentului asigurat si evenimentul s-a produs in timp ce vehiculul era in miscare;
 • Pagubele cauzate atat exteriorului cat si interiorului veiculului, de actiunea substantelor corozive;
 • Pagubele de orice fel produse vehiculului ca urmare a: patrunderii cu acesta in locuri inundate, prin traversarea cursurilor de apa, pe drumurile interzise circulatiei publice sau prin aspiratia apei in motor; Avariile produse ca urmare a inundatiei din cauze naturale daca vehiculul se afla in miscare;
 • Pagube produse exclusiv de materialele sau animalele transportate in interiorul vehiculului, daca acestea nu sunt consecinta directa a producerii riscurilor asigurate asupra vehiculului;
 • Pagubele produse prin nerespectarea dispozitiilor legale privind trecerea la nivel cu calea ferata;
 • Furtul daca asiguratul a incredintat vehiculul asigurat unei persoane care refuza sa il restituie.

Obligatii ale asiguratului politei CASCO Start

 • Asiguratul are obligatia de a plati integral prima de asigurare;
 • Asiguratul este obligat sa intretina vehiculul cuprins in asigurarein bune conditii, efectuand revizia tehnica periodica obligatorie, in scopul prevenirii producerii evenimentelor asigurate.
 • Asiguratul este obligat sa conserve dreptul de regres al Euroins, impotriva celor vinovati de producerea daunelor;
 • Asiguratul este obligat sa anunte in scris Euroins, in maxim 48 de ore (24 de ore in caz de furt), producerea evenimentului asigurat;
 • Asiguratul este obligat sa depuna la Euroins documentatia privind evenimentul asigurat, cuprinzand actele intocmite de politie cu privire la imprejurarile producerii evenimentului asigurat, constat amiabil, declaratia conducatorului auto, documentele de reparatie, cererea de despagubire.

Pretul asigurarii CASCO Start de la Euroins

Asigurarea CASCO Start de la Euroins este, probabil, cea mai ieftina asigurare CASCO de pe piata, de cele mai multe ori pretul acesteia este mai mica chiar si decat cel platit pe asigurarea RCA.

Pretul asigurarii CASCO Start depinde de caracteristicile autovehiculului (capacitate cilindrica, putere, anul fabricatiei etc.), de valoare de piata, de localitatea in care este inmatriculata si de perioada pe care se incheie.

Din experienta zecilor de simulari efectuate pentru clientii site-ului nostru putem aprecia ca, in medie, prima de asigurare pentru o asigurare CASCO Start pe 12 luni se situeaza in jurul valorii de 1.000 lei.

Pentru a afla pretul exact pentru masina dumneavoastra, tot ce trebuie sa faceti este sa solicitati o oferta de pret si dupa ce oferiti toate detaliile consultantilor nostri veti primi oferta de pret personalizata pentru polita CASCO Start.

Asadar, aveti acum posibilitatea ca pe site-ul nostru, sa incheiati, pe langa asigurare RCA ieftina si cea mai ieftina asigurare CASCO pentru masina dumneavoastra.

Va recomandam ca, inainte de a solicita oferta de CASCO Start, sa incheiati asigurarea RCA pentru autovehiculul respectiv pe site-ul nostru, dand click AICI sau pe bannerul de mai jos.

Identificand in sistem existenta politei RCA, sansele ca oferta de pret pentru polita CASCO Start sa fie mai avantajoasa, cresc considerabil fiind considerat un client fidel al asignet.ro.

Oferta de CASCO Start o puteti solicita cu un click AICI, accesand apoi butonul Cumpara de sub Asigurare CASCO si sa specificati la observatii ca aveti nevoie de asigurarea CASCO Start.

Nu mai credeti toate zvonurile nefondate care sunt imprastiate online, cum ca Euroins nu plateste despagubirile, absolut toti clientii nostri cu CASCO Start care au inregistrat daune, au fost multumiti de modul in care Euroins le-a instrumentat dosarul de dauna.

O alta modalitate prin care puteti solicita oferta CASCO Start este sa ne contactati prin e-mail, la adresa [email protected] sau prin telefon/whatsapp la numarul nostru 0735 293 438.

Veti putea inra in contact cu unul din consultantii nostri care va va solicita informatiile necesare emiterii ofertei CASCO Start si veti putea incheia 100% online polita CASCO Start, fara sa fie nevoie de inspectie de risc.

Adaugati un comentariu!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}