Din 17 octombrie 2022 se poate incheia amiabila online

By asignet

octombrie 17, 2022

0 comments

Incepand cu data de 17 octombrie 2022, Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR) a lansat aplicatia Amiabila prin intermediul careia soferii implicati intr-un accident rutier vor putea completa constatarea amiabila direct de pe telefon.

In continuare, constatarea amiabila se va putea face si in format clasic, pe formularul de amiabila utilizat pana acum dar se creeaza si posibilitatea de a incheia amibila online daca cei implicati doresc acest lucru.

Totusi, cei mai obisnuiti cu tehnologia si cu aplicatiile de mobil, varianta de a incheia constatarea amiabila online, folosind aplicatia amiabila online, va fi, cu siguranta, cea mai usoara varianta.

Aplicatia Amiabila este coenctata la toti furnizorii de asigurari RCA si poate fi descarcata gratuit atat pe dispozitivele cu Android (click AICI) cat si pe dispozitivele mobile cu IOS (click AICI).

In cazul unui accident, fara victime, soldat doar cu pagube materiale, conducatorii auto implicati trebuie sa completeze datele pe acelasi telefon iar schita accidentului o vor desena impreuna.

Cum se foloseste aplicatia Amiabila

BAAR a creat site-ul amiabila.com in care prezinta toate informatiile cu privire la completarea amiabilei online, exista postat chiar si un tutorial video in care este descrisa exact modalitatea de folosire a aplicatiei.

Pasii care trebuie parcursi pentru completarea amiabilei online sunt:

 1. Se descarca aplicatia Amiabila din App Store sau Play Store ;
 2. Se creeaza un cont de utilizator cu email si parola sau numar de telefon si parola;
 3. Se acceseaza butonul Adauga Constatare din sectiunea Constatari;
 4. Se completeaza datele personale prin fotografierea cartii de identitate (aplicatia isi extrage datele de care are nevoie printr-un sistem automat de recunoastere);
 5. Se completeaza datele privind momentul accidentului (Amiabila dispune de localizare exacta prin GPS si autocompletarea adresei unde s-a petrecut accidentul, in cazul in care nu se cunoastei adresa);
 6. Se selecteaza daunele provovate;
 7. Se adauga circumstantele accidentului (inclusiv fotografii de la locul accidentului ce contribuie la stabilirea celui care a fost vinovat);
 8. Se completeaza datele vehiculului B (se reiau aceleasi etape ca la vehiculul A);
 9. Se creeaza schita accidentului, in functie de circumstantele selectate de ambii conducatori, aplicatia stabileste 3 posibile scenarii;
 10. Se semneaza si se trimit documentele catre asiguratorii RCA.

Folosirea aplicatiei Amiabila poate parea dificila mai ales pentru persoanele mai in varsta care nu utilizeaza frecvent telefoanele inteligente. Acestia trebuie sa stie ca pot opta sa completeze amiabila in formatul clasic, cu pixul pe formularul standard.

Facem mentiunea ca pentru a putea fi completata constatatrea amiabila trebuie sa fie indeplinite cateva conditii, respectiv:

 • accidentul este unul usor din care au rezultat doar pagube materiale (fara victime);
 • in accident nu sunt implicate mai mult de doua autovehicule;
 • nu exista daune provocate unei alte persoane in afara celor doua implicate in accidentul rutier;
 • cei doi conducatori auto implicati in evenimentul rutier agreeaza circumstantele in care s-a produs accidentul, partea vinovata de producerea lui si sunt de acord sa completeze constatarea amiabila.

De semenea, pentru a putea fi incheiata amiabila este necesar ca ambele masini implicate in accident sa detina o asigurare RCA valabila la data producerii accidentului.

Daca doriti sa incheiati RCA Ieftin va punem la dispozitie cel mai nou si modern Calculator RCA Online prin intermediul caruia obtineti rapid oferte RCA de la toti asiguratorii si puteti incheia asigurarea online in doar cateva zeci de secunde.

Nu e cazul sa mai pierdeti timpul alergand pe la toi asiguratorii sau pe la birourile brokerilor,  asigurarea RCA online va fi mereu cea mai ieftina si rapida solutie pentru ca platforma este disponibila non-stop, 24 de ore din 24, vedeti toate ofertele disponibile pe piata si puteti alege oferta pe care o considerati cea mai avantajoasa.

Adaugati un comentariu!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}