Rovinieta si taxa de pod pot fi platite si prin gisheul.ro

By asignet

octombrie 18, 2022

0 comments

Ordinul Ministerului Transportului si Infrastructurii (MTI) nr. 2130 din 2022 publicat deja in Monitorul Oficial creeaza posbilitatea ca, incepand cu 16 noiembrie 2022, rovinieta si taxa de pod sa poata fi platite si pe Ghiseul.ro.

Astfel, daca faceti o verificare rovinieta si aceasta urmeaza sa expire, nu mai este nevoie sa va deplasati la o benzinarie ci puteti incheia rovinieta sau taxa de pod online, din fata laptopului sau telefonului prin intermediul ghiseul.ro.

Posibilitatea de a plati rovinieta pe ghiseul.ro vine in sprijinul celor care au cont acolo si utilizeaza serviciul pentru plata impozitelor si taxelor si carora le va fi mult mai facil decat sa plateasca rovinieta in benzinarii.

Dupa ce se plateste rovinieta sau taxa de pod prin ghiseul.ro, documentele ce dovedesc plata se trimit solicitantului prin e-mail.

Prin intermediul acestui Ordin al ministrului transporturilor si infrastructurii se urmareste crearea cadrului legal de reglementare a posibilitatii de incasare a tarifelor si de inregistrare a informatiilor privind achitarea acestora in baza de date a Sistemului Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare si Control al Rovinietei (SIEGMCR), de catre C.N.A.I.R. - S.A. prin intermediul SNEP, precum si de eliberare a documentelor care atesta plata.

Proiectul Ordinului MTI nr. 2130 din 2022 poate fi consultat pe site-ul ministerului (click AICI).

Aceasta noua modalitate de plata se adauga celor dej existente (benzinarii, siteuri existente, puncte de taxare locale) si are ca scop cresterea incasarii pentru aceste taxe si reducerea numarului celor care nu le achita.

Asta este cu atat mai important cu cat in acest an amenzile pentru lipsa rovinietei au crescut substantial, asta in conditiile in care acestea nu mai fusesera modificate din anul 2010.

Ramane de vazut daca gradul de incasare va spori urmare a adaugarii acestei noi metode de plata, pentru detinatorii de autovehicule este un lucru pozitiv mai ales ca multi isi platesc deja impozitele si taxele locale prin intermediul platformei Ghiseul.ro.

Tot cu plata online se poate emite si asigurarea RCA online utilizand acest Comparator RCA Online disponibil printr-un simplu click AICI sau pe bannerul de mai jos.

Dupa ce introduceti datele necesare, platforma va va ofei toate ofertele RCA, de la toti asiguratorii, veti putea alege oferta cea mai avantajoasa si veti putea incheia RCA Online Ieftin in doar cateva zeci de secunde.

Este cea mai usoara metoda de a cumpara asigurrea RCA, veti evita drumurile inutile la asiguratori sau la birourile intermediarilor, veti putea alege singuri dintre toate ofertele disponibile pe piata si veti primi polita RCA instant pe laptopul sau telefonul dumneavoastra.

Recomandam vizitatorii site-ului nostru de asigurari online ieftine sa foloseasca toate aceste instrumente de plata online, fie ca este vorba de incheierea RCA online, de plata rovinieta online sau plata taxa pod online.

Adaugati un comentariu!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}