Se scumpesc asigurarile RCA dupa 1 ianuarie 2022?

By asignet

decembrie 30, 2021

0 comments

Eventuala scumpire a asigurarilor RCA dupa data de 01 ianuarie 2022 este subiectul cel mai dezbatut pe site-urile de specialitate, mai ales ca preturile au crescut deja destul de mult in a doua parte a anului 2021, imediat dupa falimentul City Insurance pronuntat de Tribunalul Bucuresti.

Dupa ce in anul 2021 au fost cazuri in care asigurarea RCA s-a dublat sau a crescut chiar si de 3 ori, chiar mai mult in unele cazuri, cu siguranta cea mai proasta veste a inceputului de an, pentru soferi, ar fi o noua scumpire a politelor RCA.

Dupa aceste scumpiri multi clienti care pana acum incheiau polita RCA la acelasi asigurator, s-au reorientat cautand brokeri dar mai ales au inceput sa migreze spre mediul online in cautarea de asigurari auto ieftine.

Cu cat se vor scumpi asigurarile RCA in 2022

Din pacate, insa, se pare ca asigurarile auto RCA se vor scumpi din nou incepand chiar cu luna ianuarie 2021, conform unor declaratii  ale reprezentantilor companiilor de asigurari. O noua crestere de preturi la politele RCA ar fi datorata in primul rand majorarii preturilor pentru cheltuielile de reparatii pe care le efectueaza service-urile auto.

Alte cauze ar putea fi si cresterea cursului euro/leu, rata inflatiei prognozata de autoritati in jurul a 10% pentru anul 2022, precum si cresterea daunalitatii (din ce in ce mai multe daune inregistrate), toate acestea punand presiune pe bugetele companiilor de asigurari care sunt nevoite sa creasca preturile asigurarilor RCA pentru a-si mentine profiturile.

Astfel, dupa toate informatiile venite din piata asigurarilor, este foarte probabil ca preturile asigurarilor RCA sa creasca, incepand cu luna ianuarie 2022,  cu cca. 5-10%, proprietarii de vehicule vor fi astfel nevoiti sa scoata mai multi bani din buzunar fata de ultima perioada a anului 2021.

O veste buna totusi pentru posesorii de autovehicule, a fost intrarea pe piata asigurarilor RCA din Romania a, Axeria Iard, societate care pe anumite segmente de vehicule, ofera cel mai ieftin RCA de pe piata, avand preturi cu 10-15% mai mici decat ceilalti asiguratori.

Preturile mai mici practicate de Axeria ar putea avea un efect pozitiv in piata asigurarilor RCA, lupta accerba pentru preluarea fostilor clienti ai City Insurance, ar putea determina toti asiguratorii sa-si schimbe strategiile concurentiale si sa reduca si ei preturile pentru anumite categorii de asigurati, astfel incat sa concureze cu Axeria si sa nu piarda teren in lupta cu aceasta noua societate.

Cum se poate incheia RCA ieftin in 2022

Sunt multe necunoscute in ceea ce priveste evolutia preturilor la asigurarile RCA in anul 2022, este totusi o certitudine faptul ca nu se va mai reveni vreodata la nivelul preturilor de pana in luna septembrie 2021, atunci cand activa pe piata si City Insurance.

Placand de la acest lucru, clientii trebuie sa se adapteze noilor conditii de piata si sa fie realisti atunci cand cauta oferte pentru asigurarea RCA, este posbil sa obesrve scumpiri ale RCA in 2022 dar cu toate astea, pe siteul nostru pot gasi RCA ieftin .

Metoda cea mai sigura pe care o recomandam este sa utilizeze acest Calculator RCA Online pe care-l punem gratuit la dispozitia tuturor vizitatorilor siteului nostru. Prin introducerea datele necesare se pot obtine ofertele de pret de la toti asiguratorii care ofera asigurari RCA.

Axeria, noua societate de asigurari, care ofera preturi foarte mici la RCA pentru anumite categorii de asigurati, este prezenta in ofertele noastre, utilizand platforma de asigurari de pe site-ul nostru veti primi oferte de pret la toate cele 8 societati care ofera RCA in Romania.

Alegeti cea mai ieftina asigurare RCA sau optati pentru o societate in care aveti incredere, sunt aceleasi riscuri acoprite de asigurarea RCA, indiferent de societatea aleasa, dar se pot adauga optiuni/clauze suplimentare care va pot fi de folos in anumite situatii.

De asemenea, tot pe site-ul nostru veti putea gasi oferte de CASCO ieftin, fiind bine cunoscut faptul ca pentru a avea grija de masina dumneavoastra nu este suficient sa incheiati asigurarea RCA, chiar daca aceasta este cu decontare directa.

Trebuie sa aveti in vedere ca majoritatea asiguratorilor au conditii restrictive in ofertarea produselor CASCO, de regula conditia cea mai greu de indeplinit este cea cu privire la varsta autovehiculului, aproape toti asiguratorii nu oferteaza CASCO la masinile mai vechi de 10 ani.

Puteti solicita ofertele de CASCO online direct din platforma noastra de asigurari, sau daca doriti o varianta mai accesibila, puteti alege direct CASCO Econom de la Omniasig, o polita CASCO care, de multe ori costa mai putin decat polita RCA.

Incheierea asigurarilor online este intotdeauna cea mai buna solutie, va permite sa comparati preturile si sa alegeti oferta pe care o doriti, va scuteste de drumuri la asiguratori sau la agenti de asigurare, va scapa de birocratie, este un proces rapid si simplu, plata se face cu cardul iar politele sunt primite imediat pe telefon sau pe e-mail.

Nu mai exista nicio obligativitate de a detine politele de asigurare pe hartie, din luna august 2020, prin modificarea Normei RCA nr. 20/2017, chiar si asigurarea RCA este valabila in format electronic, astfel ca nu veti fi nevoiti sa printati pe hartie politele de asigurare.

Asadar folositi toate aceste avantaje in folosul dumneavoastra, va aflati deja pe cel mai bun site destinat asigurarilor online, alegeti asigurarea dorita si dati click pe linkul sau butonul specific acesteia. Veti avea acces instant la cea mai moderna si sigura platforma de emitere a asigurarilor prin intermediul careia puteti obtine imediat asigurarea de care aveti nevoie.

Adaugati un comentariu!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}