RCA – Obtine cel mai mic pret

 • Home
 • I
 • RCA – Obtine cel mai mic pret

In acest articol gasiti toate informatiile despre asigurarea RCA si aveti posibilitatea sa faceti un calcul RCA 2024 pentru a alege cea mai ieftina asigurare RCA online pe care o puteti incheia rapid si simplu, in doar cateva zeci de secunde.

Cu un singur click AICI veti accesa cel mai nou si modern Calculator RCA online prin intermediul caruia veti putea face o simulare asigurare auto si obtine rapid oferte de pret de la toate societatile de asigurare pentru a incheia RCA ieftin.

Daca urmeaza sa va expire asigurarea RCA la masina sau v-ati cumparat o masina si trebuie sa-i faceti asigurare, ati ajuns la locul potrivit pentru ca pe site-ul nostru puteti incheia cea mai ieftina asigurare auto de pe piata.

Platforma de asigurari este disponibila non stop, puteti calcula oricand, 24 de ore din 24, oferta RCA pentru orice masina, veti primi oferte de la toti asiguratorii si veti putea alege cea mai avantajoasa oferta la asigurarea RCA pentru masina dumneavoastra.

Va punem la dispozitie cel mai bun Calculator asigurare auto 2024, care va ajuta sa incheiati asigurarea RCA online la cele mai mici preturi de pe piata, beneficiind de toate avantajele emiterii politei RCA online:

 • program non-stop, se poate emite RCA la orice ora, oricand;
 • posibilitatea de a alege dintre toate ofertele RCA de pe piata;
 • plata RCA online, cu cardul bancar in conditii de siguranta 100%;
 • livrare imediata a politei RCA, direct pe telefon, laptop sau e-mail.

Alege cea mai ieftina asigurare RCA online

Daca doriti sa cumparati cea mai ieftina asigurare RCA, este recomandat sa calculati oferta RCA utilizand cel mai bun Comparator RCA Online pe care-l puteti accesa gratuit printr-un click AICI sau pe bannerele din acest articol.

Trebuie sa introduceti datele masinii si ale proprietarului si obtineti rapid preturile oferite de toate societatile de asigurari din Romania. Puteti compara ofertele RCA si veti putea alege sa incheiati cea mai ieftina asigurare RCA online de pe piata.

Dupa ce alegeti oferta, veti putea incheia simplu, ieftin si rapid, asigurarea RCA online, utilizand platforma noastra de emitere. Emiterea este foarte rapida, plata se face in deplina siguranta cu cardul iar polita este primita instant pe laptop, telefon sau pe adresa de e-mail.

Procesul de ofertare este foarte usor si intuitiv, nu este nevoie sa introduceti foarte multe date, de regula platforma identifica autoturismul si proprietarul doar dupa CNP si seria de sasiu.

Platforma de asigurari genereaza ofertele de pret pentru la asigurarea RCA de la toate cele 8 societati de asigurare care ofera RCA in Romania si, dupa ce comparati ofertele, puteti alege cea mai avantajoasa oferta RCA pentru masina dumneavoastra.

Cel mai mare avantaj este ca platforma de emitere a asigurarilor functioneaza non-stop, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, astfel ca nu mai trebuie sa depindeti de disponibilitatea si de programul unui agent sau broker de asigurare.

Aveti, asadar, la dispozitie cea mai moderna si sigura platforma de asiguraricu ajutorul careia va puteti incheia si gestiona toate asigurarile (de orice fel) de care aveti nevoie, simplu si comod, din fata calculatorului, oricand 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

Pasi pentru a incheia RCA online ieftin

Procesul de calculare a ofertei de pret si de emitere a asigurarii RCA este unul simplu, intuitiv si foarte rapid (dureaza mai putin de 2 minute). Trebuie doar sa accesati platforma de asigurari (click AICI), si sa urmati pasii urmatori:

 1. 1
  Introduceti numele si prenumele, bifati casutele cu declaratiile si apasati Continua; 
 2. 2
  Completati datele proprietarului si ale autovehiculului (de regula sunt identificate de platforma dupa introducerea CNP si a seriei de sasiu);
 3. 3
  Comparati preturile si alegeti oferta RCA pe care o doriti;
 4. 4
  Creati-va cont pe platforma sau logati-va cu e-mail sau facebook;
 5. 5
  Platiti online, emiteti polita si descarcati-o in telefon sau PC/laptop.

Imediat ce ati intrat in platforma de asigurari online, puteti face o simulare asigurare auto 2024, este simplu si rapid, veti primi toate ofertele RCA pentru masina dumneavoastra si veti putea incheia RCA Ieftin.

Pe tot parcursul procesului de ofertare RCA online si apoi emitere RCA online veti avea disponibil butoun de Whatsapp pe care-l puteti utiliza sa ne contactati oricand, la orice ora, in caz ca aveti nevoie de informatii sau de ajutor.

De ce este asigurarea RCA obligatorie?

Cea mai simpla definitie pentru asigurarea RCA, si pe intelesul tuturor, este ca reprezinta un contract incheiat intre proprietarul unui vehicul, persoana fizica sau juridica si o societate de asigurari. 

In baza acestui contract, societatea care a emis polita RCA se obliga sa plateasca despagubiri tertelor persoane pagubite in urma unui accident provocat de cel care a incheiat asigurarea RCA sau o alta persoana careia i-a incredintat vehiculul.

Despagubirile vor fi platite pentru daunele materiale si/sau decesul ori vatamarile corporale, inclusiv daunele morale, suferite in respectivul accident.

Asigurarea RCA auto este obligatorie, indiferent daca circulati cu masina pe drumurile publice sau nu, conform Legii nr. 132/2017.

Persoanele fizice sau juridice care au in proprietate vehicule supuse inmatricularii sau inregistrarii in Romania, precum si tramvaie au obligatia sa se asigure pentru cazurile de raspundere civila ca urmare a prejudiciilor produse prin accidente de vehicule (…)

In completarea Legii 132/2017 vine si ghidul Autoritatii de Supaveghere Financiara care precizeaza: „proprietarul unui vehicul trebuie să detina o asigurare RCA valabila pe toata perioada in care vehiculul este inmatriculat/inregistrat, chiar daca acesta nu este utilizat”. 

Recomandam tuturor posesorilor de autovehicule sa fie responsabili si sa se asigure ca au o polita RCA valabila permanent, in primul rand veti respecta legea si evita sanctiunile care vi s-ar putea aplica pentru nerespectarea ei, iar in al doilea rand veti avea siguranta ca nu circulati cu masina fara asigurare in anumite situatii neprevazute pe care nu le puteti anticipa.

Continuitatea perioadelor de asigurare este foarte importanta si din punctul de vedere al ofertelor pentru asigurarea RCA. Sunt societati de asigurare care refuza sa preia in asigurare autovehicule cu discontinuitate la asigurarea RCA.

Aceste societati sunt si cele care, de cele mai multe ori, ofera cele mai ieftine asigurari auto, astfel ca puteti rata sa incheiati cel mai ieftin RCA de pe piata, din pricina catorva zile sau saptamani in care aveti intrerupta asigurarea.

Cum arata polita de asigurare RCA

Desi sunt o multime de site-uri pe care se gasesc informatii si chiar se poate incheia polita de asigurare RCA online, sunt putine locuri in care se poate vedea exact cum trebuie sa arate o asigurare RCA.

Polita RCA este impartita in doua zone pe partea din fata, partea cea care contine datele:

 1. Cartea verde RCA sau asigurarea internationala RCA cum este cunoscuta, pozitionata in jumatatea de sus a politei. Este sectiunea care atesta valabilitatea contractului de asigurare RCA in afara Romaniei;
 2. Polita de asigurare de raspundere civila auto sau contractul RCA, pozitionata in jumatatea de jos a paginii. In aceasta sectiune sunt toate datele contractului de asigurare RCA, inclusiv date despre prima de asigurare, clasa de bonus-malus si modalitatea prin care a fost platita.
model asigurare rca

Mai sus puteti vedea un model polita de asigurare RCA asa cum era exemplificat in anexele din Norma RCA nr. 20/2017. Pe parcurs acest model a fost modificat usor, fiecare companie de asigurari avand posibilitatea sa customizeze acest model cu logool, semnatura si stampila proprie.

pagina 2 asigurare rca

Pe pagina a doua a politei de asigurare RCA exista o sectiune care este obligatorie sa fie utilizata de toti asiguratorii, jumatatea de sus a pagini in care sunt detaliate denumirile si adresele birourilor din toate tarile membre COB (Council of Bureaux), organizatie la care toate tarile sunt membre.

Dupa ce utilizeaza aceasta sectiune obligatorie, fiecare societate de asigurari completeaza spatiul ramas liber de pe pagina 2 a politei de asigurare cu informatii despre propria companie, date de contact sau informatii utile in caz de dauna.

Asigurarea RCA - acoperiri si excluderi

Se fac multe confuzii intre diversle tipuri de asigurari auto din punct de vedere al daunelor acoperite, respectiv intre asigurare RCA si asigurarea CASCO, astfel ca este important de precizat ce daune acopera asigurarea RCA si care sunt excluderile acestei asigurari.

Legislatia RCA, respectiv Legea nr. 132/2017 cu modificarile si completarile ulterioare, stabileste clar care sunt acele riscuri acoperite de asigurarea RCA precum si situatiile care nu sunt acoperite de polita RCA.

Ce riscuri acopera asigurarea RCA

Conform Legii 132/2017, contractul de asigurare RCA acopera urmatoarele riscuri: vatamari corporale sau deces, pagube materiale, pagube ca urmare a imposibilitatii de folosire a vehiculului avariat, cheltuielile de judecata efectuate de persoana pagubita.

Concret, legea mai sus amintita obliga societatea de asigurari sa acorde despagubiri in bani pe o polita RCA pentru urmatoarele:

 • vatamari corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial;
 • prejudicii materiale, inclusiv costuri de radiere si inmatriculare, costuri cu taxe de timbru, cheltuieli cu limitarea prejudiciului, dovedite cu acte, cheltuieli aferente diminuarii valorii vehiculului dupa reparatii, dovedite cu acte sau expertiza;
 • costuri privind readucerea vehiculului la starea dinaintea evenimentului asigurat, dovedite cu documente emise prin sisteme specializate sau prin documente emise in conditiile legii;
 • prejudicii reprezentand consecinta lipsei de folosinta a vehiculului avariat, inclusiv inlocuirea temporara a vehiculului, pe baza optiunii persoanei prejudiciate;
 • cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata sau cheltuieli aferente in cazul solutionarii alternative a litigiului daca solutia este favorabila persoanei prejudiciate;
 • cheltuielile legate de transportul vehiculului avariat, apartinand tertului pagubit, de la locul accidentului la locatia in care se gaseste centrul de constatare daune, la unitatea reparatoare aleasa de pagubit in vederea repararii vehiculului, cel/cea mai apropiat/apropiata de locul producerii accidentului sau de domiciliul persoanei prejudiciate, dupa caz, daca respectivul vehicul nu se mai poate deplasa prin mijloace proprii, iar asiguratorul nu asigura transportul.

Se poate observa destul de clar cat este de utila asigurarea RCA si cum persoana pagubita are acoperite aproape toate costurile pe care ar trebui sa le suporte atunci cand este victima unui accident rutier in care alt sofer este vinovat.

Ce daune nu sunt acoperite de asigurarea RCA

Exista insa si situatii in care, chiar daca exista o asigurare RCA valabila si asiguratul se face vinovat de un accident rutier, asiguratorul nu plateste despagubirile pentru daunele provocate deoarece situatia face parte din excluderile RCA.

Toate aceste situatii sunt prevazute de aceeasi Lege 132/2017 care precizeaza expres toate excluderile asigurarii RCA, respectiv:

 • in cazul in care autovehiculele implicate in eveniment apartin aceleiasi persoane;
 • daunele produse bunurilor transportate;
 • prejudicii produse ca urmare a transportului materialelor periculoase;
 • prejudiciile cauzate prin utilizarea unui vehicul in timpul unui atac terorist sau razboi, daca acest prejudiciu are directa legatura cu respectivul eveniment;
 • daune produse in timpul operatiunilor de incarcare sau descarcare;
 • pretentiile privind diminuarea valorii bunurilor dupa reparatie;
 • daunele sau partea din daune care depasesc suma maxima stabilita prin lege.

Este util sa cunoasteti acoperirile si excluderile asigurarii RCA pentru a putea evita situatiile neplacute in care se pot intampla anumite accidente care nu sunt acoperite de polita RCA, evitati pe cat posibil situatiile mentionate la excluderi pentru ca asigurarea RCA nu le despagubeste.

Sanctiuni pentru conducerea fara RCA

Este foarte important de stiut care sunt sanctiunile pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice fara a avea o asigurare RCA valabila deoarece intr-o astfel de situatie consecintele pot fi destul de neplacute mai ales din punct de vedere financiar. 

Pentru circulatia pe drumurile publice fara asigurare RCA valabila, soferii risca o sanctiune contraventionala de la 1000 la 2000 de lei si chiar retinerea certificatului de inmatriculare si a placutelor de inmatriculare.  

Mai grav pentru acestia poate fi situatia in care asigurarea RCA a expirat de mai mult de 3 luni de la data constatarii, in acest caz exista posibilitatea suspendarii posibilitatii inmatricularii autovehiculului.

Daca in timpul conducerii fara a avea o asigurare RCA valabila, sunteti implicat intr-un eveniment rutier, veti fi raspunzator pentru daunele produse in accidentul respectiv si cu siguranta cheltuielile de reparatie vor fi mult mai costisitoare decat costul asigurarii RCA.

Acesta este inca un motiv intemeiat sa va asigurati permanent ca detineti asigurare RCA in termen de valabilitate pentru autovehiculul pe care-l detineti si-l conduceti pe drumurile publice.

Perioada pentru care poate fi incheiat RCA

Asigurarea RCA se poate incheia pentru o perioada incepand de la 1 luna, pana la 12 luni, multiplu de 1 luna. Totusi, cea mai avantajoasa asigurare RCA va fi, cu siguranta, asigurarea RCA incheiata pentru 12 luni.

Societatile de asigurare incurajeaza clientii sa-si incheie polite de asigurare pe o perioada de 12 luni, in general o asigurare RCA pe 6 luni va fi mult mai scumpa, cca. 75% din valoarea politei pe 12 luni, iar pentru perioade mai mici, asigurare RCA 1 luna spre exemplu, pretul va fi aproape 25% din pretul politei pe 12 luni. Este un sistem similar ca si in cazul rovinietei unde este incurajata cumpararea acesteia pentru 1 an de zile.

Daca cautati un pret RCA favorabil, tot ce trebuie sa faceti este sa faceti o simulare asigurare RCA 2024 pentru fiecare perioada si cu siguranta veti gasi o asigurare RCA ieftina cu ajutorul celui mai bun Simulator preturi RCA, pe care vi-l punem la dispozitie.

Exista si situatii in care polita RCA se poate incheia pentru perioade mai mici de 1 luna:

 • pentru vehiculele inmatriculate sau inregistrate alte state membre ale SEE pentru care se solicita asigurarea in vederea importului in România;
 • pentru vehiculele destinate exportului;
 • vehiculele care se autorizeaza provizoriu pentru circulatie.

Aceste situatii sunt exceptionale si nu trebuie confundate de cei care doresc asigurari pe perioade foarte scurte, in special proprietari de autoturisme stabiliti in afata tarii care vin in Romania in concediu sau in vizita.

Acestia solicita, de cele mai multe ori asigurare RCA pe 7 zile dar in Romania legislatia nu permite incheierea RCA pe 1 saptamana, perioada minima pentru o polita RCA este de 1 luna (30 de zile).

Avantaje pentru a incheia asigurarea RCA online

Ca orice serviciu achizitionat online, si cumpararea unei polite de asigurare RCA online, din fata laptopului sau telefonului, aduce o serie de avantaje comparativ cu achizitia acesteia de la un broker de asigurari sau direct de la asigurator.

Daca pentru incheierea asigurarilor RCA in sistem clasic de la agenti de asigurari sau direct la asiguratori se poate vorbi de unele dificultati, in ceea ce priveste incheierea asigurarii la masina online, se pot descoperi clar cateva avantaje majore:

 • emiterea asigurarii RCA online este un proces rapid, simplu si comod, pe platforma noastra dureaza doar cateva zeci de secunde si se face de pe telefon sau PC/laptop fara sa fie nevoie de cunostinte avansate de utilizare a acestor dispozitive;
 • procesul de ofertare RCA online ofera posibilitatea cumparatorului de a compara toate ofertele RCA disponibile pe piata si de a alege dintre toate aceste oferte varianta care se potriveste cel mai bine;
 • platforma de asigurari auto online este disponibila non stop, astfel ca o asigurare RCAse poate incheia oricand, la orice ora 24/7 si nu depinde de disponibilitate unei persoane (agent de asigurari sau angajat al firmei de asigurari);
 • oricand pe parcursul procesului de ofertare RCA online sau emitere polita RCA online puteti solicita informatii sau ajutor de la agentii nostri pregatiti si autorizati ASF;
 • incheierea asigurarii auto online pe platforma de asigurari pe care o recomandam, permite clientilor gestionarea tuturor asigurarilor pe care acestia le pot face (RCA, CASCO, calatorie, locuinta, sanatate, malpraxis etc.) din aceeasi platforma;
 • platforma de asigurari poate trimite, la solicitarea clientilor, notificari prin sms, whatsapp, e-mail la expirare RCA, ITP sau rovinieta.

Utilizand acest Calculator RCA auto 2024, veti putea obtine rapid oferte pentru asigurarea RCA la toate cele 8 societati de asigurari care vand asigurari RCA in Romania: Hellas Direct, Grawe, Axeria, Asirom, Omniasig, Generali, Groupama si Allianz.

Aveti la dispozitie cea mai rapida si sigura platforma de asigurari online (click AICI), care va va ajuta sa faceti o simulare RCA in doar cateva zeci de secunde pentru a obtine garantat asigurari auto ieftine.

Va puteti alege oferta RCA cea mai avantajoasa, si ulterior, sa emiteti polita RCA imediat (intreg procesul nu dureaza mai mult de 2 minute).

Plata pentru asigurarea RCA se face online, cu cardul bancar (orice fel de card, chiar si card de cumparaturi sau Revolut), in deplina siguranta iar asigurarea RCA este livrata instant si poate fi descarcata in telefon, laptop sau pe e-mail.

Utilizati acest comparator preturi RCA auto daca aveti nevoie sa incheiati o asigurare RCA ieftina pentru masina dumneavoastra sau chiar si doar pentru a vizualiza oferte RCA auto, ori pentru a obtine un calcul RCA pentru o masina pe care urmeaza sa o cumparati.

Va recomandam sa faceti un calcul RCA online pentru a putea obtine si compara toate ofertele de pret disponibile pe piata. Dupa ce alegeti oferta RCA cea mai avantajoasa, emiteti polita RCA online si pastrati-o asupra dumneavoastra in format electronic.

Conform Normei RCA nr. 20/2017, asigurarile RCA sunt valabile si in format electronic, astfel ca nu e nevoie sa o imprimati pe hartie, valabilitatea acesteia poate fi verificata pe telefon sau prin consultarea bazei de date CEDAM.

Garantam clientilor site-ului nostru de asigurari online ieftine, ca preturile afisate prin simularea ofertelor RCA, sunt cele corecte, aceleasi preturi sunt oferite si daca ele sunt solicitate direct de la asigurator, de la fiecare societate in parte.

Asadar, nu mai pierdeti timpul consultand alte zeci de siteuri pentru a gasi RCA ieftin 2024, accesati Calculatorul RCA Online (click AICI sau pe bannere), introduceti datele si veti primi garantat cele mai mici preturi de la toti asiguratorii RCA din Romania.

Daca aveti nevoie de alte informatii cu privire la asigurarea RCA, aveti la dispozitie in partea de jos a paginii modalitatile noastre de contact, scrieti-ne un e-mail sau adaugati-ne pe whatsapp iar agentii nostri autorizati va pot oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

De asemenea, daca din diverse motive nu puteti sa calculati oferta RCA online, scrieti-ne si va oferim tot ajutorul de care aveti nevoie sa puteti face singuri o simulare RCA sau chiar va calculam noi oferta RCA manual dupa ce ne tyrimiteti datele de care este nevoie.

Suntem site-ul care va ofera cea mai usoara platforma de asigurari online si suntem apreciati de clientii nostri pentru serviciile post-vanzare pe care le oferim: asistenta in caz de dauna, demersuri pentru recuperarea diferentei de bani pe RCA la vanzarea masinii, consultanta in domeniul asigurarilor de orice natura etc.