RCA – Obtine cel mai mic pret

 • Home
 • I
 • RCA – Obtine cel mai mic pret

Aici puteti calcula si incheia RCA online! Va oferim posibilitatea sa faceti un calcul RCA 2023 si sa alegeti cea mai ieftina asigurare RCA online pe care o incheiati rapid si simplu, in doar cateva zeci de secunde.

Cu un singur click AICI veti accesa cel mai nou si modern Calculator RCA 2023 prin intermediul caruia veti putea face un calcul RCA auto si obtine rapid oferte de pret de la toate societatile de asigurare pentru a incheia RCA ieftin.

Fie ca urmeaza sa va expire asigurarea RCA, v-ati cumparat o masina si trebuie sa-i faceti asigurare sau pur si simplu cautati sa incheiati RCA Online Ieftinati ajuns la locul potrivit.

Pe site-ul nostru puteti calcula oricand, 24 de ore din 24, oferta RCA pentru orice masina, veti primi oferte de la toti asiguratorii si veti putea alege cea mai avantajoasa oferta de pret la asigurarea RCA de pe piata.

Utilizand acest Calculator asigurare auto 2023, aveti posibilitatea sa va incheiati asigurarea RCA online la cele mai mici preturi de pe piata, beneficiind de toate avantajele emiterii politei RCA online:

 • program non-stop, platforma este disponibila la orice ora, oricand;
 • posibilitatea de a alege dintre toate ofertele RCA de pe piata;
 • plata online, cu cardul bancar in conditii de siguranta 100%;
 • livrare imediata a politei RCA, direct pe telefon, laptop sau e-mail.

Alege cea mai ieftina asigurare RCA online

Cel mai comod este sa va calculati asigurarea utilizand acest Comparator RCA Online pe care vi-l punem la dispozitie (click AICI).

Veti obtine rapid preturile oferite de toate societatile de asigurari din Romania, veti putea compara ofertele si veti putea alege sa incheiati cea mai ieftina asigurare RCA online de pe piata.

Dupa ce alegeti oferta, veti putea incheia simplu, ieftin si rapid, asigurarea RCA online, utilizand platforma noastra de emitere. Emiterea este foarte rapida, plata se face in deplina siguranta cu cardul iar polita este primita instant pe laptop, telefon sau pe adresa de e-mail.

Procesul de ofertare este foarte usor si intuitiv, nu este nevoie sa introduceti foarte multe date, de regula platforma identifica autoturismul si proprietarul doar dupa CNP si seria de sasiu.

Veti putea vizualiza rapid toate ofertele de pret pentru la asigurarea RCA de la toate cele 8 societati de asigurare care ofera RCA in Romania si, dupa ce comparati ofertele, puteti alege cea mai avantajoasa oferta RCA pentru masina dumneavoastra.

Marele avantaj este ca platforma de emitere a asigurarilor dunctioneaza non-stop, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, astfel ca nu mai trebuie sa depindeti de disponibilitatea si de programul unui agent de asigurare.

Aveti, asadar, la dispozitie cea mai moderna si sigura platforma de asiguraricu ajutorul careia va puteti incheia si gestiona toate asigurarile (de orice fel) de care aveti nevoie, simplu si comod, din fata calculatorului, oricand 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

Procesul de calculare a ofertei de pret si de emitere a asigurarii RCA este unul simplu, intuitiv si foarte rapid (dureaza mai putin de 2 minute). Trebuie doar sa accesati platforma de asigurari (click AICI), si sa urmati pasii urmatori:

 1. 1
  Introduceti datele proprietarului si ale autovehiculului;
 2. 2
  Comparati preturile si alegeti oferta RCA pe care o doriti;
 3. 3
  Creati-va cont pe platforma sau logati-va cu e-mail sau facebook;
 4. 4
  Platiti online, emiteti polita si descarcati-o in telefon sau PC/laptop.

Imediat ce ati intrat in platforma de asigurari online, puteti face o simulare asigurare auto 2023, este simplu si rapid, veti primi toate ofertele RCA pentru masina dumneavoastra si veti putea incheia RCA Ieftin.

Obligativitatea incheierii politei RCA

Cea mai simpla definitie pentru asigurarea RCA, si pe intelesul tuturor, este ca reprezinta un contract incheiat intre proprietarul unui vehicul, persoana fizica sau juridica si o societate de asigurari. 

In baza acestui contract, societatea care a emis polita RCA se obliga sa plateasca despagubiri tertelor persoane pagubite in urma unui accident provocat de cel care a incheiat asigurarea RCA sau o alta persoana careia i-a incredintat vehiculul.

Despagubirile vor fi platite pentru daunele materiale si/sau decesul ori vatamarile corporale, inclusiv daunele morale, suferite in respectivul accident.

Este obligatoriu sa incheiati asigurarea RCA auto, indiferent daca circulati cu masina pe drumurile publice sau nu, conform Legii nr. 132/2017.

Persoanele fizice sau juridice care au in proprietate vehicule supuse inmatricularii sau inregistrarii in Romania, precum si tramvaie au obligatia sa se asigure pentru cazurile de raspundere civila ca urmare a prejudiciilor produse prin accidente de vehicule (…)

In completarea Legii 132/2017 vine si ghidul Autoritatii de Supaveghere Financiara care precizeaza: „proprietarul unui vehicul trebuie să detina o asigurare RCA valabila pe toata perioada in care vehiculul este inmatriculat/inregistrat, chiar daca acesta nu este utilizat”. 

Astfel, fiti responsabili si asigurati-va ca aveti o polita RCA valabila permanent pentru masina dumneavoastra, in primul rand veti respecta legea si evita sanctiunile care vi s-ar putea aplica pentru nerespectarea ei, iar in al doilea rand veti avea siguranta ca nu circulati cu masina fara asigurare in anumite situatii neprevazute pe care nu le puteti anticipa.

Continuitatea perioadelor de asigurare este foarte importanta si din punctul de vedere al ofertelor pentru asigurarea RCA. Sunt societati de asigurare care refuza sa preia in asigurare autovehicule cu discontinuitate la asigurarea RCA. Din pacate aceste societati sunt si cele care ofera cele mai mici preturi, astfel ca puteti rata sa incheiati cel mai ieftin RCA din pricina catorva zile sau saptamani in care aveti intrerupta asigurarea.

Asigurarea RCA - acoperiri si excluderi

Conform Legii 132/2017, contractul de asigurare RCA acopera urmatoarele riscuri:

 • vatamari corporale sau deces;
 • pagube materiale;
 • pagube ca urmare a imposibilitatii de folosire a vehiculului avariat;
 • cheltuielile de judecata efectuate de persoana pagubita.

Aceeasi Lege 132/2017 precizeaza expres si excluderile asigurarii RCA, respectiv:

 • in cazul in care autovehiculele implicate in eveniment apartin aceleiasi persoane;
 • daunele produse bunurilor transportate;
 • prejudicii produse ca urmare a transportului materialelor periculoase;
 • prejudiciile cauzate prin utilizarea unui vehicul in timpul unui atac terorist sau razboi, daca acest prejudiciu are directa legatura cu respectivul eveniment;
 • daune produse in timpul operatiunilor de incarcare sau descarcare;
 • pretentiile privind diminuarea valorii bunurilor dupa reparatie;
 • daunele sau partea din daune care depasesc suma maxima stabilita prin lege.

Este util sa cunoasteti acoperirile si excluderile asigurarii RCA pentru a putea evita situatiile neplacute in care se pot intampla anumite accidente care nu sunt acoperite de polita RCA, evitati pe cat posibil situatiile mentionate la excluderi pentru ca asigurarea RCA nu le despagubeste.

Sanctiuni pentru conducerea fara RCA

Este foarte important de stiut care sunt sanctiunile pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice fara a avea o asigurare RCA valabila. Pentru aceasta, soferii risca o sanctiune contraventionala de la 1000 la 2000 de lei si chiar retinerea certificatului de inmatriculare si a placutelor de inmatriculare.  

Mai grav pentru acestia poate fi situatia in care asigurarea RCA a expirat de mai mult de 3 luni de la data constatarii, in acest caz exista posibilitatea suspendarii posibilitatii inmatricularii autovehiculului.

Daca in timpul conducerii fara a avea o asigurare RCA valabila, sunteti implicat intr-un eveniment rutier, veti fi raspunzator pentru daunele produse in accidentul respectiv si cu siguranta cheltuielile de reparatie vor fi mult mai costisitoare decat costul asigurarii RCA.

Acesta este inca un motiv intemeiat sa va asigurati permanent ca detineti asigurare RCA in termen de valabilitate pentru autovehiculul pe care-l detineti si-l conduceti pe drumurile publice.

Perioada pentru care poate fi incheiat RCA

Asigurarea RCA se poate incheia pentru o perioada incepand de la 1 luna, pana la 12 luni, multiplu de 1 luna. Totusi, cea mai avantajoasa asigurare RCA va fi, cu siguranta, asigurarea RCA incheiata pentru 12 luni.

Societatile de asigurare incurajeaza clientii sa-si incheie polite de asigurare pe o perioada de 12 luni, in general o asigurare RCA pe 6 luni va fi mult mai scumpa, cca. 75% din valoarea politei pe 12 luni, iar pentru perioade mai mici, asigurare RCA 1 luna spre exemplu, pretul va fi aproape 25% din pretul politei pe 12 luni. Este un sistem similar ca si in cazul rovinietei unde este incurajata cumpararea acesteia pentru 1 an de zile.

Daca cautati un pret RCA favorabil, tot ce trebuie sa faceti este sa faceti o simulare asigurare RCA 2023 pentru fiecare perioada si cu siguranta veti gasi o asigurare RCA ieftina cu ajutorul celui mai bun Comparator preturi RCA, pe care vi-l punem la dispozitie.

Exista si situatii in care polita RCA se poate incheia pentru perioade mai mici de 1 luna:

 • pentru vehiculele inmatriculate sau inregistrate alte state membre ale SEE pentru care se solicita asigurarea in vederea importului in România;
 • pentru vehiculele destinate exportului;
 • vehiculele care se autorizeaza provizoriu pentru circulatie.

Avantaje pentru a incheia asigurarea RCA online

Ca orice serviciu achizitionat online, si cumpararea unei polite de asigurare RCA online, din fata laptopului sau telefonului, aduce o serie de avantaje comparativ cu achizitia acesteia de la un broker de asigurari sau direct de la asigurator:

 • este un proces rapid, simplu si comod;
 • ofera posibilitatea de a compara si a alege;
 • se poate incheia oricand, la orice ora 24/7;
 • permite gestionarea tuturor asigurarilor din aceeasi platforma;
 • se pot primi notificari la expirare RCA, ITP sau rovinieta.

Utilizand acest Calculator RCA auto 2023, veti putea obtine rapid oferte pentru asigurarea RCA la toate cele 9 societati de asigurare care ofera asigurari RCA in Romania: Hellas Direct, Euroins, Grawe, Axeria, Asirom, Omniasig, Generali, Groupama si Allianz.

Aveti la dispozitie cea mai rapida si sigura platforma de asigurari online (click AICI), care va va ajuta sa faceti o simulare RCA in doar cateva zeci de secunde pentru a obtine garantat asigurari auto ieftine.

Va puteti alege oferta RCA cea mai avantajoasa, si ulterior, sa emiteti polita RCA imediat (intreg procesul nu dureaza mai mult de 2 minute).

Plata pentru asigurarea RCA se face online, cu cardul bancar (orice fel de card, chiar si Revolut), in deplina siguranta iar asigurarea RCA este livrata instant si poate fi descarcata in telefon, laptop sau pe e-mail.

Utilizati acest comparator preturi RCA auto daca aveti nevoie sa incheiati o asigurare RCA ieftina pentru masina dumneavoastra sau chiar si doar pentru a vizualiza oferte RCA auto, ori pentru a obtine un calcul RCA pentru o masina pe care urmeaza sa o cumparati.

Va recomandam sa faceti un calcul RCA online pentru a putea obtine si compara toate ofertele de pret disponibile pe piata. Dupa ce alegeti oferta RCA cea mai avantajoasa, emiteti polita RCA online si pastrati-o asupra dumneavoastra in format electronic.

Conform Normei RCA nr. 20/2017, asigurarile RCA sunt valabile si in format electronic, astfel ca nu e nevoie sa o imprimati pe hartie, valabilitatea acesteia poate fi verificata pe telefon sau prin consultarea bazei de date CEDAM.

Garantam clientilor site-ului nostru de asigurari online ieftine, ca preturile afisate prin simularea ofertelor RCA, sunt cele corecte, aceleasi preturi sunt oferite si daca ele sunt solicitate direct de la asigurator, de la fiecare societate in parte.

Asadar, nu mai pierdeti timpul consultand alte zeci de siteuri pentru a gasi RCA ieftin 2023, accesati Calculatorul RCA Online, introduceti datele si veti primi garantat cele mai mici preturi de la toti asiguratorii RCA din Romania.