Au scazut preturile la RCA dupa plafonarea preturilor?

By asignet

iulie 8, 2023

0 comments

Cea mai des adresata intrebare in aceasta perioada, referitor la asigurarile RCA, este daca au scazut preturile la asigurarile RCA dupa intrarea in vigoare a hotararii Guvernului prinvin plafonarea preturilor RCA.

Trebuie mentionat ca aceasta hotarare care se aplica pentru o perioada de 6 luni, stabileste ca societattile de asigurari nu au voie sa vanda asigurari RCA mai scumpe decat preturile practicate la data de 28 februarie 2023.

Pentru a raspunde la aceasta intrebare am analizat si comparat preturile politelor RCA incheiate pe site-ul nostru atat in perioada de dinainte de plafonare cat si pe cele incheiate dupa data intrarii in vigoare a hotararii privind plafonarea preturilor.

Fara a generaliza, pornind de la datele de pe site-ul nostru, raspunsul la aceasta intrebare este ca in majoritatea situatiilor, asigurarile RCA nu s-au ieftinit dupa plafonarea preturilor comparativ cu anul precedent.

Pentru majoritatea clientilor, preturile au ramas la fel chiar daca o alta masura impusa de Guvern in hotararea de plafonare a preturilor a fost de reducere a comisioanelor de intermediere pentru brokeri pana la mxim 8% din valoarea politei.

Aceasta diminuare a comisioanelor intermediarilor a influentat nesemnificativ pretul politelor dar, din pacate, a cauzat renuntarea multor agenti de asigurari la aceasta activitate.

Disparitia de pe piata a unei parti dintre intermediari (agenti de asigurare) a fost suplinita, din fericire pentru clienti, de multitudinea de site-uri care ofera clientilor posibilitatea de a incheia RCA online.

Totusi, efectul pozitiv al inghetarii preturilor RCA consta in faptul ca preturile RCA nu s-au mai majorat urmare a falimentului Euroins, asa cum s-a intamplat in cazul falimentului City Insurance.

Exista deci o predictibilitate in piata privind preturile RCA pentru urmatoarea perioada dar este nevoie si de alte masuri suplimentare pentru ca asiguratorii sa poata opera si ieftinirea preturilor RCA, deoarece preturile practicate in prezent sunt destul de mari.

O concurenta mai mare intre asiguratori ar fi benefica si ar putea duce la scaderea preturilor asigurarilor RCA dar pentru asta este nevoie ca in perioada urmatoare sa mai apara asiguratori care sa vand RCA in Romania.

De ceva timp se vorbeste de posibilitatea ca CEC Bank Romania sa intre pe piata RCA, unii specialisti anticipeaza ca asigurarile RCA de la CEC vor fi cele mai ieftine de pe piata si asta va duce la masuri de ieftinirea RCA si de la alti asiguratori.

Pana la apritia noilor asiguratori, cea mai sigura varianta prin care se poate incheia o asigurare RCA ieftina este cea de ofertare si cumparare online a politei RCA iar pentru aceasta trebuie sa dati click AICI sau pe bannerul de mai jos.

Am raspuns asadar la toate intrebarile pe acest subiect care ni se adreseaza in ultimul timp, rprecum: S-au ieftinit asigurarile RCA dupa plafonarea preturilor? Cu cat au scazut preturile RCA dupa plafonare? Unde gasesc RCA ieftin plafonat? Plafonarea RCA a scazut preturile la asigurari? Cum pot incheia RCA la pret plafonat?

Ramane de vazut ce se va intampla dupa ce se epuizeaza perioada de 6 luni pentru care este valabila plafonarea RCA, specialistii incearca sa linisteasca clientii apreciind ca preturile RCA sunt deja la un nivel satisfacator pentru asiguratori si nu vor mai creste.

Acest articol face parte din Sectiunea Q&A - intrebari si raspunsuri, pe care am lansat-o pe siteul nostru de asigurari online ieftine, pentru a raspunde la cele mai frecvente intrebari din mediul online si nu numai, cu privire la produsele de asigurare.

Adaugati un comentariu!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}