Contractul de vanzare-cumparare auto poate fi incheiat online din aplicatia Amiabila

By asignet

iulie 25, 2023

0 comments

Inca din luna octombrie a anului trecut Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR) a lansat aplicatia Amiabila care-i ajuta pe soferii implicati in accidente rutiere usoare sa completeze constatarea amiabila direct de pe telefonul mobil.

Dupa 9 luni, aceasta aplicatie a fost imbunatatita prin adaugarea unei noi functionalitati care poate fi extrem de utila, respectiv posibilitatea de generare a unui contract de vanzare-cumparare auto pentru un vehicul inregistrat in aplicatie.

Astfel, cei care au instalata aplicatia Amiabila, vor fi scutiti de drumuri la birourile de acte auto precum si de taxele pe care le platesc pentru incheierea unui contract de vanzare-cumparare auto.

Presedintele BAAR, Madalin Rosu, a facut cateva precizari referitoare la imbunatatirea aplicatiei Amiabila care pune la dispozitia utilizatorilor gratuit o serie de functionalitati foarte utile:

Procesul de realizare a unui contract de vanzare-cumparare prin intermediul “Amiabila” dureaza cateva minute, este intuitiv si simplu de parcurs. Noua functionalitate vine in completarea celor adaugate recent, din care amintim notificarile de expirare ale principalelor documente care insotesc un autovehicul (ITP, RCA, permis, carte de identitate, rovigneta, asigurare CASCO). Toate aceste functionalitati sunt puse gratuit de catre BAAR la dispozitia cetatenilor.

Apreciem ca aceste imbunatatiri sunt de bun augur pentru soferi, care pe langa posibilitatea de a incheia constatarea amiabila online au posibilitatea sa incheie gratuit contractul de vanzare-cumparare al autovehiculului.

Nici posibilitatea primirii de notificari privind expirare RCA, expirare ITP, expirare rovinieta, expirare permis de conducere, expirare carte de identitate etc. nu sunt de neglijat, multi dintre soferi chiar au nevoie sa li se aminteasca cand expira aceste documente.

Pe unele site-uri de specialitate am vazut speculatii privind introducerea pe viitor in aplicatia Amiabila a posibilitatii de a incheia RCA online pentru vehiculele inregistrate in aplicatie.

Nu credem ca este posibil acest lucru, ar trebui ca BAAR, ca si proprietar al aplicatiei Amiabila, sa se autorizeze ca broker de asigurari, fie sa incheie un contract cu un broker existent pe piata, fapt ce ar fi in contradictie cu obiectul de activitate al asociatiei.

Mai mult decat atat, nu credem ca ar fi nevoie de aceasta atat timp cat pe piata sunt deja o multime de site-uri care ofera comparatoare de preturi pe care se poate incheia asigurarea RCA online.

Probabil cel mai modern si usor de folosit comparator de preturi RCA poate fi gasiti aici pe site-ul nostru, printr-un click AICI sau pe bannerul de mai jos puteti accesa noul nostru Calculator RCA Online care va va genera cele mai ieftine oferte RCA de pe piata.

La final, nu ne ramane decat sa salutam aceste imbunatatiri ale aplicatiei Amiabila si sa fim de acord ca adaugarea periodica de noi imbunatatiri la cele existente vine in sprijinul utilizatorilor, crescand totodata popularitatea aplicatiei.

Conform datelor BAAR in mai putin de 10 luni de la lansarea Amiabila, numarul utilizatorilor a ajuns la circa 100.000, din care peste 16.000 de participanti la trafic, implicati intr-un accident usor, au utilizat aplicatia pentru incheierea constatarii amiabile de accident.

Aplicatia  Amiabila este disponibila pentru telefoanele mobile cu sistem de operare IOS si Android si poate fi descarcata gratuit de AICI.

Adaugati un comentariu!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}