Guvernul a aprobat plafonarea preturilor RCA pentru o perioada de 6 luni

By asignet

aprilie 5, 2023

0 comments

In sedinta din data de 05 aprilie 2023, Guvernul Romaniei a adoptat o hotarare prin care aproba proiectul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) privind plafonarea preturilor pentru asigurarile RCA pentru o perioada de 6 luni.

In consecinta, preturile la asigurarile RCA urmeaza sa fie plafonate pentru următoarele 6 luni, la nivelul preturilor practicate de fiecare asigurator RCA la data de 28 februarie 2023.

Aceasta masura de inghetare a preturilor RCA ar trebui sa aiba ca efect ieftinirea asigurarilor RCA si vine in contextul insolventei Euroins, asiguratorul care avea cea mai mare cota de piata si care oferea cel mai ieftin RCA.

Asadar, odata cu intrarea in vigoare a acestei hotarari, toti proprietarii de vehicule vor putea incheia RCA auto plafonat timp de 6 luni iar acesta nu va trebui sa depaseasca pretul practicat de societatea aleasa la data de 28 februarie 2023.

Mai mult decat atat, daca pretul RCA la data de 28 februarie 2023 este mai mare decat pretul practicat in prezent de asigurator, acesta are obligatia sa ofere clientului pretul cel mai mic.

Hotararea de Guvern prevede si plafonarea comisioanele de distributie, la nivelul de 8%. Toate societatile de asigurare urmeaza sa calculeze tarifele RCA la nivelul B0, aceasta fiind baza de la care se porneste orice calcul.

Ulterior, tariful RCA va fi bonusat (redus) sau malusat (majorat) in functie de istoricul de daune si de comportament al fiecarui asigurat in parte din anii anteriori.

Astfel, urmare a acestei masuri, toate cele 8 societati de asigurari care vand polite RCA in Romania vor trebui sa plafoneze preturile si sa ofere clientilor RCA la tarife cu pretul maxim pe care-l practicau pe 28 februarie 2023.

Cum poti incheia RCA plafonat

Vizitatorii site-ului nostru de asigurari online ieftine vor putea sa-si calculeze oferta RCA plafonat si sa aleaga asiguratorul dorit pentru a incheia RCA plafonat 2024, in doar cateva zeci de secunde.

Toate companiile de asigurari au obligatia sa respecte Hotararea de Guvern si sa ofere clientilor RCA plafonat, astfel ca indiferent de societatea pe care o alegeti veti beneficia de RCA plafonat.

Incheie RCA plafonat la Groupama

Oferim vizitatorilor site-ului nostru posibilitatea sa incheie RCA plafonat la Groupama Asigurari, dupa ce efectuati un calcul RCA plafonat veti avea posibilitatea sa alegeti oferta RCA plafonat la Groupama si sa incheiati rapid polita RCA.

Pentru a obtine un pret RCA plafonat la Groupama, accesati acest Calculator RCA plafonat Groupama, disponibil printr-un click AICI sau pe bannerul de mai jos, si dupa ce consultati toate ofertele disponibile puteti incheia RCA online la Groupama.

Daca va decideti sa incheiati RCA plafonat la Groupama, va recomandam sa adaugati si clauza de decontare directa deoarece aceasta clauza poate fi foarte utila in contextul in care sunt in trafic aproape 3 milioane de masini asigurate de Euroins.

Incheie RCA plafonat la Axeria

Oferim vizitatorilor site-ului nostru posibilitatea sa incheie RCA plafonat la Axeria Asigurari, dupa ce efectuati un calcul RCA plafonat veti avea posibilitatea sa alegeti oferta RCA plafonat la Axeria si sa incheiati rapid polita RCA.

Pentru a obtine un pret RCA plafonat la Axeria, accesati acest Calculator RCA plafonat Axeria, disponibil printr-un click AICI sau pe bannerul de mai jos, si dupa ce consultati toate ofertele disponibile puteti incheia RCA online la Axeria.

Axeria este o companie in care tot mai multi clienti au incredere, astfel ca daca incheiati RCA plafonat la Groupama, puteti adauga si clauza de decontare directa care va poate fi de folos in cazul in care sunteti loviti in trafic de un asigurat Euroins.

Incheie RCA plafonat la Grawe

Oferim vizitatorilor site-ului nostru posibilitatea sa incheie RCA plafonat la Grawe Asigurari, dupa ce efectuati un calcul RCA plafonat veti avea posibilitatea sa alegeti oferta RCA plafonat la Grawe si sa incheiati rapid polita RCA.

Pentru a obtine un pret RCA plafonat la Grawe, accesati acest Calculator RCA plafonat Grawe, disponibil printr-un click AICI sau pe bannerul de mai jos, si dupa ce consultati toate ofertele disponibile puteti incheia RCA online la Grawe.

Grawe este in multe situatii societatea care ofera cel mai ieftin RCA cand vine vorba de asigurarea motocicletelor, remorcilor, scuterelor, ATV-urilor dar si pentru anumite categorii de autoturisme.

Incheie RCA plafonat la Generali

Oferim vizitatorilor site-ului nostru posibilitatea sa incheie RCA plafonat la Generali Asigurari, dupa ce efectuati un calcul RCA plafonat veti avea posibilitatea sa alegeti oferta RCA plafonat la Generali si sa incheiati rapid polita RCA.

Pentru a obtine un pret RCA plafonat la Generali, accesati acest Calculator RCA plafonat Generali, disponibil printr-un click AICI sau pe bannerul de mai jos, si dupa ce consultati toate ofertele disponibile puteti incheia RCA online la Generali.

Generali este o companie de top pe piata asigurarilor din Romania, astfel ca daca alegeti sa incheiati asigurarea RCA la Generali, nu ezitati sa adaugati si clauza de decontare directa la polita RCA.

Incheie RCA plafonat la Asirom

Oferim vizitatorilor site-ului nostru posibilitatea sa incheie RCA plafonat la Asirom Asigurari, dupa ce efectuati un calcul RCA plafonat veti avea posibilitatea sa alegeti oferta RCA plafonat la Asirom si sa incheiati rapid polita RCA.

Pentru a obtine un pret RCA plafonat la Asirom, accesati acest Calculator RCA plafonat Asirom, disponibil printr-un click AICI sau pe bannerul de mai jos, si dupa ce consultati toate ofertele disponibile puteti incheia RCA online la Asirom.

Asirom are un segment de piata bine determinat in ceea ce priveste politele RCA, multi soferi au incredere in seriozitatea companiei si in rapiditatea cu care rezolva dosarele de dauna.

Incheie RCA plafonat la Allianz

Oferim vizitatorilor site-ului nostru posibilitatea sa incheie RCA plafonat la Allianz Asigurari, dupa ce efectuati un calcul RCA plafonat veti avea posibilitatea sa alegeti oferta RCA plafonat la Allianz si sa incheiati rapid polita RCA.

Pentru a obtine un pret RCA plafonat la Allianz, accesati acest Calculator RCA plafonat Allianz, disponibil printr-un click AICI sau pe bannerul de mai jos, si dupa ce consultati toate ofertele disponibile puteti incheia RCA online la Allianz.

Fiind societatea cotata cel mai bine, conform recenziilor clientilor, recomandam cu incredere incheierea RCA cu decontare directa la aceasta societate, mai ales ca includerea acestei clauze in asigurarea RCA nu este deloc scumpa.

Incheie RCA plafonat la Omniasig

Oferim vizitatorilor site-ului nostru posibilitatea sa incheie RCA plafonat la Omniasig Asigurari, dupa ce efectuati un calcul RCA plafonat veti avea posibilitatea sa alegeti oferta RCA plafonat la Omniasig si sa incheiati rapid polita RCA.

Pentru a obtine un pret RCA plafonat la Omniasig, accesati acest Calculator RCA plafonat Omniasig, disponibil printr-un click AICI sau pe bannerul de mai jos, si dupa ce consultati toate ofertele disponibile puteti incheia RCA online la Omniasig.

Fiind o companie care nu vizeaza mai degraba piata RCA, Omniasig nu are foarte multi clienti cu asigurari RCA, de aceea relatia cu acestia este la superlativ si merita sa va ganditi sa adaugati decontarea directa daca incheiati RCA la Omniasig.

Incheie RCA plafonat la Hellas Direct

Oferim vizitatorilor site-ului nostru posibilitatea sa incheie RCA plafonat la Hellas Asigurari, dupa ce efectuati un calcul RCA plafonat veti avea posibilitatea sa alegeti oferta RCA plafonat la Hellas Direct si sa incheiati rapid polita RCA.

Pentru a obtine un pret RCA plafonat la Hellas Direct, accesati acest Calculator RCA plafonat Hellas Direct, disponibil printr-un click AICI sau pe bannerul de mai jos, si dupa ce consultati toate ofertele disponibile puteti incheia RCA online la Hellas Direct.

Intrata de curnad pe piata RCA din Romania, Hellas Direct are deja foarte multi clienti avand in vedere ca ofera asigurari RCA ieftine iar compania se bucura de o buna reputatie pe pietele din Europa.

Referitor la acesta Hotarare de inghetare a preturilor RCA, premierul Nicolae Ciuca a declarat ca avand in vedere ca este cea de-a treia societate care intra in faliment, ASF impreuna cu celelalte institutii, cu Consiliul Concurentei si cu ceilalti actori din piata asigurarilor trebuie sa elaboreze modificarile legislative care trebuie sa fie realizate in cele 6 luni in care va fi in vigoare plafonarea.

Pe site-ul nostru de asigurari online ieftine aveti posibilitatea sa calculati oricand oferta de asigurare RCA cu pret plafonat, efectuand un calcul RCA veti putea compara toate ofertele si puteti alege ce asigurator doriti.

Adaugati un comentariu!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}