Cand expira asigurarile Euroins?

By asignet

noiembrie 16, 2023

0 comments

Pe masura ce anul 2023 se apropie de final, apare din ce in ce mai des intrebarea: cand expira asigurarile Euroins? Intrebarea se refera, in primul rand, la asigurarile RCA la Euroins dar vizeaza si alte tipuri de asigurari incheiate de aceasta societate.

In data de 16 martie a acestui an, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a hotarat retragerea autorizatiei de functionare a societatii Euroins iar pe 09 iunie Tribunalul a aprobat declansarea procedurii de faliment a Euroins.

Imediat dupa intrarea in insolventa a Euroins, pentru a evita o crestere masiva de preturi la asigurarile RCA, asa cum s-a intamplat cu un an mai devreme in cazul City insurance, Guvernul a hotarat plafonarea preturilor la asigurarile RCA pentru o perioada de 6 luni.

Aceasta masura chiar a avut efect pozitiv in piata RCA, asiguratorii nu au putut vinde asigurari RCA la un pret mai mare decat cel pe care-l practicau la 28 februarie 2023, inainte de intrarea in insolventa a Euroins.

Cand expira asigurarile emise de Euroins?

Conform legii, toate politele emise de Euroins urmau sa mai fie valabile inca 3 luni de la declansarea procedurii de faliment, adica politele RCA Euroins urmau sa expire la data de 8 septembrie 2023 iar politele de garantii Euroins la data de 7 noiembrie 2023.

In sedinta de Guvern din data de 31 august a fost aprobata prelungirea valabilitatii asigurarilor Euroins cu 90 de zile, astfel ca termenele initiale de incetare a valabilitatii asigurarilor Euroins a fosr prelungit cu inca 3 luni.

Imediat dupa aceasta hotarare, pentru a nu risca o explozie a preturilor. Guvernul a luat decizia sa prelungeasca si masura de plafonare a preturilor pentru politele RCA pana la data de 31 decembrie 2023.

Asadar, urmare a acestor acte normative, asigurarile emise de Euroins expira astfel:

  • asigurarile RCA la Euroins expira la data de 07 decembrie 2023;
  • asigurarile de garantii emise de Euroins expira la data de 05 februarie 2024.

Nu exista nicio sansa ca aceste termene sa mai fie decalate, astfel ca cei care detin asigurari care expira dupa aceasta data trebuie sa stie ca acestea nu vor mai fi valabile (RCA dupa 7 decembrie 2023, cele de garantii dupa 5 februarie 2024).

Cestea buna pentru cei care se afla in aceasta situatie si politele RCA Euroins expira la data de 07.12.2023 este ca, urmare a prelungirii masurii de inghetare a preturilor RCA, vor avea posibilitatea sa incheie o alta asigurare RCA ieftina pana la 31 decembrie 2023.

Pana la data incetarii de drept a valabilitatii, respectiv 7 decembrie 2023 pentru asigurarile generale (inclusiv RCA) si 5 februarie 2024 pentru asigurarile de garantii, se mai poate face denuntarea politelor de asigurare si recuperarea diferentei de prima pentru perioada ramasa.

Cum se poate incheia RCA ieftin incepand cu 08 decembrie 2023?

Odata cu incetarea de drept a valabilitatii asigurarilor RCA de pe data de 07 decembrie 2023, toti cei aflati in aceasta situatie sunt obligati sa incheie o noua asigurare RCA incepand cu data de 08 decembrie daca vor sa circule legal cu masina respectiva.

Asa cum mentionam mai sus, tinand cont ca preturile RCA sunt plafonate pana la sfarsitul acestui an, toti cei nevoiti sa reinnoiasca polita RCA pana la sfarsitul anului, au sanse bune sa poata incheia RCA ieftin, mai ales daca opteaza pentru incheierea asigurarii online.

In prezent, pe piata RCA activeaza doar 8 (opt) societati de asigurare care vand asigurari RCA si anume: Groupama, Axeria Iard, Grawe, Generali, Asirom, Allianz, Omniasig si Hellas Direct.

Ofertele tuturor acestor societati de asigurare sunt disponibile  tuturor vizitatorilor site-ului nostru daca acceseaza acest Calculator RCA Online (click AICI sau pe banner) si faceti o simulare RCA pentru masina dumneavoastra.

Dupa ce accesati platforma de asigurare si introduceti date masinii dumneavoastra si ale proprietarului veti primi instant toate ofertele de pret RCA de la toate aceste societati si veti avea posibilitatea sa alegeti societatea la care doriti sa incheiati noul RCA.

In concluzie, asigurarile RCA Euroins si celelalte asigurari generale expira la data de 07 decembrie 2023 iar asigurarile de garantii Euroins vor expira de pe data de 05 februarie 2024. Acestea sunt termenele clare si definitive.

Aceste informatii vor oferi, cu siguranta, raspunsuri la intrebarile care se pun in aceasta perioada precum: cand expira asigurarea Euroins? pana cand e valabila asigurarea Euroins? care este valabilitatea politelor Euroins? ce fac daca am asigurare la Euroins? cand trebuie sa fac alta asigurare daca am la Euroins? care este data de expirare a politei RCA Euroins?

Acest articol face parte din Sectiunea Q&A - intrebari si raspunsuri, pe care am lansat-o pe siteul nostru de asigurari online ieftine, pentru a raspunde la cele mai frecvente intrebari pe care le primim noi si nu numai, cu privire la produsele de asigurare.

Adaugati un comentariu!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}