Lista camerelor fixe pentru rovinieta din Romania

By asignet

noiembrie 7, 2023

0 comments

Rovinieta este o taxa pe care soferii care circula pe autostrazi, drumuri expres, drumuri europene si drumuri nationale sunt obligati sa o plateasca, in caz contrar riscand amenzi importante de pana la 4.500 lei.

Sunt totusi o multime de conducatori auto care circula preponderent in interiorul oraselor sau a localitatilor unde locuiesc, situatie in care nu au nevoie de rovinieta fiind foarte interesati de locatiile camerelor de rovinieta atunci cand trebuie sa treaca prin apropierea lor.

O parte dintre acestia opteaza pentru o rovinieta pe o perioada scurta (o saptamana, 0 luna, 3 luni) atunci cand au nevoie sa circule pe drumuri pe care este obligatorie rovinieta dar mai este si o categorie de soferi care prefera sa evite zonele in care ar putea fi amendati, consultand periodic lista camerelor pentru rovinieta din Romania.

Pentru multi dintre soferi poate fi, astfel, destul de utila harta camerelor fixe pentru rovinieta din Romania, fie pentru a evita acele drumuri, fie pentru a se asigura ca au rovinieta platita atunci cand circula prin acele zone.

Facem mentiunea ca recomandam tuturor soferilor sa opteze pentru varianta cumpararii rovinietei atunci cand tranziteaza drumuri nationale, europene, expres sau autostrazi pentru a nu risca sa fie sanctionati, avand in vedere ca CNAIR poate utiliza si camere mobile pentru rovinieta.

Cu toate astea, venim in sprijinul celor interesati de locatiile in care se afla cate o camera rovinieta, lista care va fi actualizata periodic atunci cand apar informatii despre camere de rovinieta noi care sunt montate de catre CNAIR.

Inainte de a pleca la drum, este recomandat sa faceti o verificare rovinieta online, dureaza doar un minut si se face foarte simplu folosind seria de sasiu a masinii si numarul de inmatriculare.

Lista camere rovinieta din Romania

In prezent, conform Companiei Nationale de Administrare a infrastructurii Rutiere (CNAIR), functioneaza in Romania 86 de camere fixe si 14 camere mobile echipate pentru depistarea autovehiculelor care circula fara rovinieta.

Cum camerele mobile sunt aproape imposibil de anticipat unde se amplaseaza in fiecare zi, camarele fixe de rovinieta sunt amplasate in locatii determinate, 12 dintre acestea fiind amplasate in punctele de trecere a frontierei.

Astfel, functioneaza camere fixe pentru rovinieta in punctele de trecere a frontierei: Bechet, Cenad, Giurgiu, Lunga, Nadlac II (Autostrada A1), Negru Voda, Ostrov si Portile de Fier I,  Calafat, Nadlac, Turnu si Sacuieni.

Celelalte 74 de camere fixe pentru depistarea rovinietei sunt amplasate pe drumurile din tara si pentru multi dintre conducatorii auto este important sa stie unde se afla pentu a fi pregatiti atunci cand trec prin acele locuri.

Mai jos, va prezentam unde sunt amplasate cele 74 de camere fixe de rovinieta cunoscute la acest moment ca se afla pe drumurile si autostrazile din Romania (lista este intr-o continua actualizare):

 • Camere rovinieta Judetul Alba: DN1 – Sebes;
 • Camere rovinieta Judetul Arad: DN7 – Nadlac, DN79 – Arad;
 • Camere rovinieta Judetul Arges: DN65 A – Buzoesti;
 • Camere rovinieta Judetul Bacau: DN11 – Sanduleni, DN15 – Garleni, DN2 – Nicolae Balcescu (camera dubla);
 • Camere rovinieta Judetul Bihor: DN1 – Osorhei;
 • Camere rovinieta Judetul Bistrita-Nasaud: DN17 – Tiha Bargaului;
 • Camere rovinieta Judetul Botosani: DN29 – Baisa;
 • Camere rovinieta Judetul Brasov: DN1 – Timisul de Sus, DN1 – Sercaia, DN11 – Lunca Calnicului, DN11 – Harman (camera dubla), DN73 – Rasnov;
 • Camere rovinieta Judetul Braila: DN21 – Baraganul, DN22 – Movila Miresii, DN2B – Lacu Sarat;
 • Camere rovinieta Judetul Buzau: DN2 – Maracineni (camera dubla);
 • Camere rovinieta Judetul Caras-Severin: DN6 – Mehadia, DN58 – Soceni;
 • Camere rovinieta Judetul Calarasi: DN3 – Cuza Voda;
 • Camere rovinieta Judetul Cluj: Autostrada A3 – Gilau (camera dubla), DN75 – Mihai Viteazu, DN1 – Valcele (camera dubla), DN1C – Jucu;
 • Camere rovinietaJudetul Constanta: DN38 – Movilita;
 • Camere rovinieta Judetul Covasna: DN12 – Sfantu Gheorghe;
 • Camere rovinieta Judetul Dambovita: Autostrada A1 – Petresti (camera dubla), DN71 – Ulmi;
 • Camere rovinieta Judetul Dolj: DN6 – Cosoveni, DN55 – Bratovoesti, DN56 – Podari, DN65 – Pielesti;
 • Camere rovinieta Judetul Galati: DN25 – Sendreni, DN26 – Vanatori, DN24 – Cosmesti;
 • Camere rovinieta Judetul Giurgiu: DN5 – Calugareni (camera dubla);
 • Camere rovinieta Judetul Gorj: DN66 – Dragutesti;
 • Camere rovinieta Judetul Harghita: DN12 – Sandominic, DN13A – District Harghita;
 • Camere rovinieta Judetul Hunedoara: DN66 – Bacia, DN7 – Sacamas;
 • Camere rovinieta Judetul Ialomita: Autostrada A2 – Fetesti (camera dubla), DN2A – Giurgeni;
 • Camere rovinieta Judetul Iasi: DN2 – Motca, DN28 – Letcani (camera dubla), DN24 – Popricani;
 • Camere rovinieta Judetul Ilfov: Autostrada A2 – Glina (camera dubla), Autostrada A3 – Snagov (camera dubla);
 • Camere rovinieta Judetul Maramures: DN18 – Moisei;
 • Camere rovinieta Judetul Mures: DN15 – Sangeorgiu de Mures, DN13 – Balauseri;
 • Camere rovinieta Judetul Neamt: DN15 – Vaduri, DN15 – Calugareni;
 • Camere rovinieta Judetul Prahova: DN1 – Barcanesti/ Romanesti (camera dubla), DN72 – Bratasanca, DN1B – Albesti (camera dubla), DN1A – Maneciu;
 • Camere rovinieta Judetul Satu Mare: DN19 – Decebal;
 • Camere rovinieta Judetul Salaj: DN 1F – Romanasi;
 • Camere rovinieta Judetul Suceava: DN2 – Iacobesti, DN17 – Vama;
 • Camere rovinieta Judetul Teleorman: DN6 – Draganesti Vlasca;
 • Camere rovinieta Judetul Timis: DN59 – Jebel, DN6 – Sannicolau Mare, DN69 – Ortisoara;
 • Camere rovinieta Judetul Tulcea: DN22A – Cataloi;
 • Camere rovinieta Judetul Vaslui: DN24 – Crasna, DN24B – Risesti;
 • Camere rovinieta Judetul Valcea: DN64 – Ionesti, DN67 – Budesti, DN7 – Calimanesti/Seaca;
 • Camere rovinietaJudetul Vrancea: DN23 – Vulturu.

Conform Strategiei Nationale privind Siguranta Rutiera pentru perioada 2022-2030 precum si a Planului de actiuni pentru implementarea acesteia, in perioada urmatoare urmeaza sa fie implementat un sistem automat de detectie, procesare si sancţionare a abaterilor de la regulile circulatiei rutiere, alcatuit din cca. 300 de radare si 500 de camere video.

Prin intermediul acestui nou sistem, autoritatile vor putea verifica in timp real, in trafic, daca masinile care circula respecta prevederile legale, inclusiv daca acestea au ITP valabil si asigurare RCA valabila.

In ceea ce priveste incheierea asigurarii RCA obligatorie, procesul este unul extrem de simplu si se poate realiza exclusiv online de catre oricine, durata procesului de ofertare si emitere a politei fiind de doar cateva zeci de secunde.

Pentru a calcula ofertele de pret pentru polita RCA trebuie sa accesati acest Calculator asigurare obligatorie (click AICI sau pe bannerul de mai jos) si sa introduceti datele masinii si ale proprietarului.

Cat costa rovinieta pentru masina 

Pretul rovinietei se stabileste in functie de perioada pentru care se incheie si de tipul autovehiculului iar perioada pentru care se poate incheia este intre 1 zi si 12 luni, preturile detaliate putand fi vizualizate mai jos. 

 1. Categoria A – autoturisme: 1 zi – nu poate fi achizitionata pentru categoria A ; 7 zile – 3 euro; 30 de zile – 7 euro; 90 de zile – 13 euro; 12 luni – 28 euro.
 2. Categoria B – vehicule de transport marfa cu masa totala maxim autorizata intre 0 si 3,5 tone: 1 zi – nu poate fi achiziționata pentru categoria B; 7 zile – 6 euro; 30 de zile – 16 euro; 90 de zile – 36 euro; 12 luni – 96 euro.
 3. Categoria C – vehicule de transport marfa cu masa totală maxim autorizata intre 3,5 si 7,5 tone: 1 zi – 4 euro; 7 zile – 16 euro; 30 de zile – 32 euro; 90 de zile – 92 eur; 12 luni – 320 euro.
 4. Categoria D – vehicule de transport maraă masa totala maxim autorizata intre 7,5 si 12 tone: 1 zi – 7 euro; 7 zile – 28 euro; 30 de zile – 56 euro; 90 de zile – 160 euro; 12 luni – 560 euro.
 5. Categoria E – vehicule de transport maraă cu masa totala maxim autorizata mai mare sau egala cu 12 t, cu maxim 3 axe (inclusiv): 1 zi – 9 euro; 7 zile – 36 euro; 30 de zile – 72 euro; 90 de zile – 206 euro; 12 luni – 720 euro.
 6. Categoria F – vehicule de transport marfa cu masa totala maxim autorizata mai mare sau egala cu 12 t, cu minimum 4 axe (inclusiv): 1 zi – 11 euro; 7 zile – 55 euro; 30 de zile – 121 euro; 90 de zile – 345 euro; 12 luni – 1.210 euro.
 7. Categoria G – vehicule de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusiv soferul) si maxim 23 de locuri pe scaune: 1 zi – 4 euro; 7 zile – 20 euro; 30 de zile – 52 euro; 90 de zile – 120 euro; 12 luni – 320 euro.
 8. Categoria H – vehicule de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusiv soferul): 1 zi – 7 euro; 7 zile – 35 euro; 30 de zile – 91 euro; 90 de zile – 210 euro; 12 luni – 560 euro.

Rovinieta poate fi cumparata din orice subunitate CNAIR, din aproape toate benzinariile dar cel mai simplu mod este sa cumparati rovinieta online de pe unul din site-urile de profil care se ocupa cu asa ceva sau de pe ghiseul.ro.

In cazul in care un sofer este depistat in trafic fara rovinieta valabila poate fi amendat cu o amenda care, poate fi 250 de lei pentru autoturisme si 4.500 de lei pentru vehiculele de transport marfa cu masa totala maxim autorizata mai mare sau egală cu 12 tone, cu minimum patru axe (inclusiv).

Trebuie mentionat ca in cazul in care camera pentru rovinieta depisteaza un autoturism fara rovinieta valabila, inspectorii CNAIR au la dispozitie doua luni pentru a-l informa pe soferul in culpa despre amenda.

In majoritatea cazurilor soferul care ia amenda pentru rovinieta nu este oprit in trafic pentru asta iar Procesul verbal poate fi intocmit si in lipsa acestuia. Important: Un sofer poate fi amendat o singură data in decurs de 30 de zile.

Asadar, toti cei care doriti sa aflati unde sunt amplasate camerele de rovinieta trebuie sa accesati acest articol care va fi actualizat saptamanal in functie de ce noi camere rovinieta vor mai fi montate si de cele care vor fi scoase din functiune.

Gasiti in acest articol harta online a camerelor pentru rovinieta din Romania, lista camerelor rovinieta este pe judete, in ordine alfabetica si puteti identifica usor ce camere de rovinieta sunt in zonele prin care treceti.

Adaugati un comentariu!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}