Ce asigurare sa fac pentru cutremur?

By asignet

februarie 20, 2023

0 comments

In acest articol incercam sa raspundem la cea mai frecventa intrebare care ni se adreseaza in ultima perioada, in contextul activitatii seismice ridicate din zona Olteniei, respectiv: Ce asigurare sa fac pentru cutremur?

Cutremurul devastator din Turcia, soldat cu zeci de mii de victime a creat un val de ingrijorare printre posesorii de locuinte din Romania care, vazand dezastrul din Turcia si Siria, au inceput sa devina interesati de o asigurare de locuinta.

Aceasta preocupare a fost amplificata si de valul de cutremure din ultima vreme, produse in judetul Gorj, unde s-a produs si cel mai mare cutremur din ultimii ani din Romania, 5.7 grade pe scara Richter.

Asadar toate intrebarile referitoare la asigurarile de locuinte sunt justificate si de aceea, aceste informatii pe care le prezentam, sunt de mare interes printre toti cei care au in proprietate o locuinta (casa sau apartament la bloc).

Riscul de cutremur poate fi asigurat de asigurarea PAD si de asigurarea facultativa a locuintei, pe care va recomandam sa le faceti impreuna deoarece valoarea asigurata de polita PAD este cu mult sub valoarea majoritatii locuintelor.

Astfel, daca alegeti sa incheiati o asigurare PAD pentru locuinta dumneavoastra (click AICI pentru a o incheia online), o veti asigura la valoarea de 20.000 euro pentru urmatoarele riscuri: inundatii din cauze naturale, cutremure si alunecari de teren.

Pretul politei PAD este de 20 EUR pentru constructiile cu destinatia de locuinta de TIP A (majoritatea locuintelor din Romania) si 10 EUR pentru constructiile cu destinatia de locuinta de TIP B.

Pentru a asigura locuinta la o valoare cat mai apropiata de valoarea ei reala, valoare la care se vor plati despagubirile in cazul producerii unui risc, este nevoie sa incheiati si o asigurare facultativa a locuintei (click AICI pentru a o incheia online).

Pe langa faptul ca veti putea cuprinde in asigurare toate riscurile dorite, veti avea si asigurarea de cutremur la o valoare cat mai apropiata de valoarea de piata a locuintei si nu doar la valoarea de 20.000 euro cat asigura polita PAD.

Concret, in situatia producerii unui cutremur care va distruge in totalitate locuinta, daca aveti incjheiata doar asigurarea PAD veti primi despagubire doar suma de 20.000 euro iar daca aveti incheiata si o asigurare facultativa, veti primi despagubire suma pe care o aveti pe asigurarea facultativa.

Asigurarea facultativa a locuintei nu este scumpa, in majoritatea cazurilor, pentru locuinte in valoare de 50.000 - 60.000  de euro, pretul unei polite facultative nu depaseste 200 lei/an.

Atat asigurarea PAD cat si asigurarea facultativa se pot incheia online, fara sa mai fie nevoie de drumuri si o multime de acte. Tot ce trebuie facut este sa accesati acest Calculator Asigurare Locuinta cu un singur click AICI sau pe banner.

Procesul de ofertare si emitere a asigurarilor de locuinta este unul foarte simplu si dureaza doar cateva minute, nu se cer acte, nu faceti drumuri inutile iar plata se face cu cardul bancar in conditii de maxima securitate.

In concluzie, pentru a asigura locuinta la cutremur (fie ca este casa sau apartament la bloc) aveti nevoie de o asigurare PAD si de o asigurare facultativa a locuintei pe care sa o faceti la valoarea de piata a locuintei.

Veti asigura astfel, pe langa riscurile catastrofice (inundatie, cutremur, alunecare de teren) si alte riscuri care sunt destul de frecvente precum: incendiu, explozie, furt, talharie, vandalism, spargerea comnductelor, centrala termica, avarii la aparatele electrice etc.).

Iar daca doriti ca pachetul sa fie complet, atunci puteti incheia si o asigurare de asistenta la domiciliu, cu ajutorul care uitati de grijile reparatiilor de urgenta la locuinta atunci cand apare orice problema tehnica.

Aceasta se poate incheia foarte ieftin (click AICI pentru oferta de pret), cu doar cateva zeci de lei pe an si veti beneficia de o serie de interventii in caz de urgenta: la instalatia sanitara sau electrica, lacatuserie, usi/ferestre, instalatia termica, instalatia de gaz, canalizare, avarii ale acoperisului, relocare bunuri etc..

Speram ca informatiile prezentate in acest articol vor raspunde multitudinii de intrebari pe aceasta tema care se vehiculeaza in meciul online, precum: ce asigurare trebuie la cutremur? cum pot proteja locuinta de cutremur? cat costa asigurarea de cutremur? unde imi fac asigurare de cutremur? cat costa asigurarea de locuinta? unde asigur locuinta pentru cutremur?

Acest articol face parte din Sectiunea Q&A - intrebari si raspunsuri, pe care am lansat-o pe siteul nostru de asigurari online ieftine, pentru a raspunde la cele mai frecvente intrebari din mediul online si nu numai, cu privire la produsele de asigurare.

Adaugati un comentariu!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}