Eurohold acuza un atac coordonat asupra Euroins Romania

By asignet

februarie 10, 2023

0 comments

Eurohold, grupul care detine Euroins Romania, a transmis un comunicat de presa prin care doreste sa informeazd opinia publica despre un posibil atac coordonat asupra Euroins Romania.

Potrivit comunicatului Eurohold, toate autoritatile competente ale statului si institutiile internationale au fost deja alertate pentru a preveni o criza de lichiditati in sector si o destabilizare financiara si politica in Romania si Bulgaria.

Aceasta reactie a grupului care detine Euroins vine in contextul in care Euroins a fost amendata de ASF pentru nereguli la dosarele de dauna RCA iar ulterior au aparut informatii conform carora ASF a facut plangere penala conducerii Euroins pentru ca ar fi raportat fals numarul litigiilor, fapt ce afecteaza solvabilitatea companiei.

Foarte grav este faptul ca Eurohold acuza ca in acest "atac coordonat asupra Euroins Romania" ar fi implicati angajati din conducerea departamentului de asigurari al ASF precum si alte persoane care au fost implicate si in criza generata de falimentul City Insurance.

La finalul comunicatului, cei de la Eurohold fac apel la toti angajatii si partenerii filialelor sale sa continue sa aiba incredere in companie si sa reziste cu incredere acestor atacuri.

Redam in continuare intreg comunicatul de presa transmis de Eurohold:

"Sofia, 8 februarie 2023 - Eurohold Bulgaria AD, unul dintre cele mai importante grupuri energetice si financiare din sud-estul Europei, informeaza publicul cu privire la un atac organizat impotriva Euroins Romania, cel mai mare asigurator de pe piata romaneasca de asigurari si cea mai mare unitate a Euroins Insurance Group AD, grupul de asigurari filiala a holdingului.

In atacul impotriva Euroins Romania ar putea fi implicati mai multi angajati de nivel inalt si mediu din conducerea departamentului de asigurari al autoritatii de supraveghere si reglementare financiara din Romania - Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), precum si persoane implicate in criza City Insurance.

Acestia desfasoara aceste actiuni punand in pericol stabilitatea financiara a companiei, a sectorului asigurarilor in ansamblu si stabilitatea economica a Romaniei. Mai mult, actiunea unor functionari ai departamentului de asigurari ASF pune in pericol bunele relatii ale companiei cu ASF, ca institutie si cu conducerea de varf a acesteia.

Eurohold a informat deja o serie de organisme si institutii de stat si internationale competente cu privire la aceste actiuni, iar institutiile iau masurile necesare. In informarea transmisa de companie catre institutiile de stat si internationale competente, se descriu toate actiunile intentionate, actiunile grupului impotriva Euroins Romania si potentialul scop al campaniei care ar putea consta in sechestrarea rapida a activelor asiguratorului, provocand o criza de lichiditate in sector, cu impact major.

Aceasta destabilizare financiara ar putea afecta inclusiv activitatea din Bulgaria si ar putea avea un impact negativ asupra apartenentei celor doua tari la spatiul Schengen, precum si asupra intrarii Bulgariei in zona euro, in ciuda relatiilor bilaterale excelente dintre cele doua tari.

Atacul la adresa Euroins Romania a escaladat in ultimele doua saptamani, cand a fost organizata o masiva campanie negativa prin intermediul presei, al unor politicieni si al unor oficiali ai departamentului de asigurari al ASF.

Aceasta include actiuni si masuri care incalca in mod flagrant nu numai legislatia bulgara, ci si cea europeana. Actionarii holdingului considera ca exista o campanie intentionata care are ca scop destabilizarea pietei financiare si de asigurari din Romania, precum si a companiei insasi ca lider pe aceasta piata.

De asemenea, Eurohold a alertat Autoritatea Europeana pentru Asigurari si Pensii Ocupationale (EIOPA) cu privire la aceste actiuni, precum si alte autoritati europene.

Eurohold face apel la toti angajatii si partenerii filialelor sale sa continue sa aiba incredere in companie si sa reziste cu incredere acestor atacuri.

De asemenea, solicitam reprezentantilor autoritatilor competente ale statului, sa asigure un audit transparent, impartial si recunoscut la nivel international al procesului derulat de unii membri ai echipei departamentului de asigurari al ASF, care altfel ar putea duce la o criza de lichiditati si la instabilitate financiara si politica generala.

Compania va furniza in continuare si cu promptitudine informatii suplimentare cu privire la acest caz tuturor partilor interesate."

Toata aceasta situatie tensionata dintre Euroins si ASF nu face decat sa genereze incertitudini in randul clientilor si colaboratorilor Euroins care dupa ceea ce s-a intamplat cu City Insurance sunt sensibili la astfel de scandaluri.

Euroins Romania este, in prezent, societatea cu cea mai mare cota de piata pe segmentul RCA, deoarece dupa falimentul City Insurance cota de piata le-a crescut simtitor avand in vedere ca sunt una din companiile care ofera RCA Ieftin.

Asadar, fiind lider de piata pe segmentul RCA cu o cota de peste 31% din totalul politelor RCA vandute anual, ingrijorarea in randul clientilor este pe deplin justificata mai ales dupa ce multi dintre ei au trecut deja prin probleme cu City Insurance.

Cu toate astea, compania da asigurari ca nu are probleme de solvabilitate iar multi specialisti in domeniu apreciaza ca nu exista nicio sansa ca istoria City Insurance sa se repete cu Euroins.

Totusi, pentru clientii care sunt sceptici si doresc sa se puna la adapost de eventualele probleme viitoare care ar putea sa apara, le recomandam sa incheie o asigurare RCA cu decontare directa la un asigurator in care au incredere.

Pentru a vizualiza preturile RCA cu decontare directa tot ce trebuie sa faceti este sa faceti un calcul RCA utilizand Calculatorul RCA disponibil printr-un click AICI sau pe bannerul de mai jos.

Introducerea datelor este foarte simpla si dureaza doar cateva secunde dupa care veti primi toate ofertele RCA care vor contine atat pretul fara decontare directa cat si pretul cu decontare directa.

Dupa ce alegeti oferta dorita, veti fi redirectionati spre pagina de plata care se face online, cu cardul bancar, in conditii de maxima siguranta dupa plata polita urmand sa se emita automat si o veti putea descarca pe telefon, laptop, PC sau pe e-mail.

Indiferent la ce societate veti alege sa incheiati asigurarea RCA, cea mai ieftina si rapida varianta este sa incheiati RCA online, veti beneficia de cele mai mici preturi de pe piata si nu va trebui sa consultati toti asiguratorii individual.

Alegand sa va incheiati asigurarile pe ASIGNET.RO veti beneficia si de suport 24/24 pentru a obtine informatiile de care aveti nevoie sau in cazul in care nu va descurcati cu procesul de ofertare si emitere.

Adaugati un comentariu!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}