Ce inseamna RCA?

By asignet

iunie 12, 2022

0 comments

Daca ar fi sa facem un clasament al celor mai frecvente cautari sau intrebari din domeniul asigurarilor, probabil pe un loc pe podium si-ar face loc si intrebarea ce inseamna RCA?

Pentru a raspunde la aceasta intrebare trebuie sa facem mentiunea ca atunci cand aceasta cautare sau intrebare este legata de domeniul asigurarilor, RCA este abrevierea de la Raspundere Civila Auto.

Practic, daca sunteti intrebati ce este RCA? cum se traduce RCA? sau ce inseamna RCA? raspunsul cel mai simplu pe care-l puteti da este ca RCA inseamna asigurare de raspundere civila auto.

Asadar atunci cand este folosit termenul de asigurare RCA, este vorba de asigurarea de raspundere civila auto, asigurare obligatorie pentru toate vehiculele care circula pe drumurile publice din Romania.

Asigurarea RCA este un contract incheiat intre proprietarul unui vehicul, persoana fizica sau juridica si o societate de asigurari prin intermediul caruia asiguratorul se obliga sa plateasca despagubiri tertelor persoane pagubite in urma unui accident provocat de asigurat.

Asiguratorul la care este incheiata polita RCA va plati toate despagubirile pentru daunele materiale si/sau decesul ori vatamarile corporale, inclusiv daunele morale, solicitate de catre pagubiti.

Fiind o asigurare obligatorie, asigurarea RCA trebuie incheiata de catre toti proprietarii de vehicule iar pe piata exista, in prezent, doar 8 (opt) societati de asigurare la care poate fi incheiata acest tip de asigurare.

Piata asigurarilor de raspundere civila auto, fiind o piata concurentiala, toti clientii incearca sa gaseasca cel mai mic pret, iar cea mai simpla modalitate este sa incerce un calcul RCA online.

Acest calcul se poate face utilizand un Calculator RCA Online, care se poate accesa gratuit si prin intermediul lui se pot obtine in doar cateva zeci de secunde, toate ofertele RCA pentru orice vehicul.

Odata vizualizate ofertele RCA de la toate societatile de asigurare, clientul va putea alege cea mai ieftina asigurare RCA, emiterea facandu-se online printr-un singur click iar plata cu cardul in conditii de maxima siguranta.

Facem mentiunea ca se poate incheia RCA online pe orice perioada doreste clientul, de la 1 luna la 12 luni iar platforma de emitere moderna cu care colaboram permite adaugarea clauzei de decontare directa sau emiterea RCA in vederea inmatricularii.

Speram ca acest articol sa raspunda la toate intrebarile de genul: ce reprezinta RCA? ce este RCA? de la ce vine RCA?  cum se traduce RCA? ce semnifica abrevierea RCA?

Un articol similar care poate fi de mare folos pentru vizitatorii acestui site de asigurari online ieftine este cel care raspunde la o alta intrebare foarte frecventa, respectiv, unde gasesc cel mai ieftin RCA online?

Acest articol face parte din Sectiunea Q&A - intrebari si raspunsuri, pe care am lansat-o pe siteul nostru de asigurari online ieftine, din dorinta de a raspunde la cele mai frecvente intrebari din mediul online si nu numai, cu privire la produsele de asigurare.

Adaugati un comentariu!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}