Asigurarea facultativa a locuintei a devenit o necesitate in ultima vreme, deoarece in tara noastra statisticile arata ca in fiecare zi au loc peste 15 incendii de locuinte si peste 25 de infractiuni de furt din locuinta.
Asta pe langa calamitatile naturale sau avarii ale instalatiilor interioare din locuinte (inundatii provenite de la apa de conducta, avarii la instalatiile electrice, defectiuni ale centralei etc.).
Toate aceste nenumarate riscuri la care sunt supuse locuintele, pot sa afecteze substantial bugetul familiei, si fac ca asigurarea facultativa a locuintei sa devina deosebit de importanta, pe langa asigurarea PAD care este obligatorie prin lege.
In primul rand, atunci cand decideti sa va asigurati locuinta, trebuie sa incheiati o asigurare obligatorie (polita PAD), fara de care, nu se poate incheia o asigurare facultativa, conform prevederilor legale.
In plus, prin incheierea politei PAD, veti indeplini obligatia legala evitand astfel o posibila amenda intre 100 si 500 lei pe care o puteti primi in cazul in care nu aveti o asigurare obligatorie PAD.
Pentru a incheia o asigurare facultativa a locuintei potrivita pentru dumneavoastra, trebuie mai intai sa faceti o analiza a necesitatilor parcurgand rapid urmatorii pasi:
- Identificati care sunt riscurile la care este supusa locuinta dumneavoastra. Trebuie sa tineti cont de toate riscurile posibile care va pot afecta locuinta, de la posibilele calamitati naturale pana la situatiile particulare ale locuintei respectiv: daca detineti bunuri de valoare, daca aveti aparatura electrica scumpa, daca vecinii dumneavoastra sunt predispusi la inundatii etc.. Toate acestea sunt detalii foarte importante si va vor ajuta sa configurati apoi o asigurare facultativa a locuintei care sa le acopere pe toate.
- Identificati o societate de asigurari serioasa si in care aveti incredere. Alege o companie de asigurari care va inspira incredere si care sa va poata oferi un pachet complet pentru acoperirea riscurilor, in cazul in care nu aveti o societate preferata, documentati-va inainte de a alege societatea, cautati informatii pe internet, astfel incat alegerea dvs. sa fie in cunostinta de cauza.
- Configurati-va pachetul de asigurare sau alegeti pachetul potrivit pus la dispozitie de societatea de asigurari. Ofertele asiguratorilor sunt diversificate, acestia pun la dispozitie pachete pentru toata gama de acoperiri si de preturi, in plus se pot adauga sume sau valori de acoperire in functie de cerintele fiecarui client in parte.
O data ales sau configurat pachetul potrivit pentru asigurarea care sa acopere toate riscurile, veti putea emite polita de asigurare. Tot acest proces il puteti face exclusiv online, utilizand platforma noastra de emitere (click AICI).
Folosind Calculatorul Locuinta Online putea incheia in doar cateva zeci de secunde o asigurare facultativa a locuintei ieftina care sa acopere toate riscurile la care este supusa locuinta dumneavoastra.
Foarte important in alegerea societatii de asigurare si a pachetului de acoperiri pot fi si anumite clauze de care pot fi in avantajul clientului, exista societati de asigurare care au clauza de autoconstatare, adica despagubesc anumite dezastre doar pe baza fotografiilor trimise la constatare sau alte societati care asigura despagubiri nelimitate pentru furt sau pentru avarii la instalatiile de apa.
Sunt asiguratori care includ in pachetul de servicii acoperite si o clauza prin care va asigura locuinta temporara in cazul in care nu se mai poate locui in locuinta ca urmare a producerii unui eveniment acoperit de polita sau chiar restituirea banilor de vacanta, in cazul in care asiguratul trebuie sa se intorca din cauza unui eveniment neprevazut, acoperit de asigurare.
In ceea ce priveste pretul asigurarii facultative de locuinta, acestea pot varia in functie de valoarea locuintei, localitatea in care se gaseste si de riscurile care sunt incluse in asigurare.
Concret, cea mai ieftina asigurare a locuintei poate costa sub 200 lei/an pentru asigurarea unui apartament (100 lei polita PAD + 100 lei polita facultativa) si putin mai mult pentru asigurarea unei case.
Cel mai simplu mod de a afla cat costa asigurarea locuintei dumneavoastra este sa calculati o oferta de pret (click AICI), dureaza cateva zeci de secunde si va ofera preturile exacte pentru asigurarea locuintei pe care vreti sa o asigurati.
De asemenea, exista societati de asigurare care includ in pachetele lor pentru locuinte si clauze de asistenta tehnica la domiciliu, prin intermediul careia orice defectiuni sau avarii care pot sa apara la instalatiile locuintei vor fi remediate rapid de catre echipe de interventie specializate, fara consturi suplimentare, doar in baza politei de asigurare facultativa.
O astfel de asigurare cu extra-acoperiri probabil va costa putin mai mult dar are avantajul de a oferi protectie financiara pentru absolut orice situatie neprevazuta care poate sa apara, astfel ca raportul calitate-pret faca achizitia unei astfel de asigurari o afacere excelenta.