Cele mai frecvente riscuri care au afectat locuintele in primele 6 luni din 2022

By asignet

octombrie 14, 2022

0 comments

O serie de date publicate de institutiile specializate au aratat care sunt cele mai frecvente riscuri care au afectat locuintele romanilor in primele 6 luni ale anului 2022 si vi le prezentam in continuare.

Inainte de a prezenta principalele riscuri, facem mentiunea ca toate acestea poti fi asigurate foarte ieftin printr-o asigurare facultativa a locuintei, asigurare care se poate incheia exclusiv online pe site-ul nostru.

Facem mentiunea ca printr-un click AICI sau pe bannerul de mai jos puteti incheia asigurarea locuintei foarte ieftin care sa includa riscul de incendiu, riscul de furt si riscul de inundatie de la apa de conducta.

Cel mai des intalnit risc din aceasta perioada a fost furtul din locuinte, potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane - IGPR in perioada ianuarie - iulie 2022 au fost inregistrate 7.669 de infractiuni de furt din locuinte.

Majoritatea furturilor din locuinte au fost comise prin fortarea cailor de acces (usi sau geamuri) si escaladare. Autorii furturilor actioneaza prin escaladarea ferestrelor imobilelor si vizeaza in general cai de acces facile ale imobilelor situate la etaje inferioare sau la ultimul etaj.

Urmatorul risc, ca si frecventa de producere, in prima jumatate din 2022, este riscul de incendiu, conform datelor Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta - IGSU, s-au inregistrat, la nivel national, 27.483 de incendii, dintre care 4.195 s-au manifestat la locuinte.

Dintre aceste 4.195 de incendii manifestate la locuinte, 3.605 au afectat locuinte de tip unifamilial (case de locuit) si 590 le-au afectat pe cele de tip multifamilial (locuinte in blocuri de locuit).

Principalele cauze care au generat aceste incendii sunt: cosuri de fum defecte sau necuratate (40%), instalatii electrice defecte sau improvizate (19%), mijloace de incalzire defecte, improvizate sau nesupravegheate (12%) sau fumatul (9%).

Un alt risc care a afectat locuintele a fost riscul de inundatie, in primele 6 luni ale anului 2022 s-a intervenit in 348 de cazuri pentru limitarea sau inlaturarea efectelor inundatiilor, in scadere cu 71% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

O pondere insignifianta este detinuta de riscul de cutremur, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului - INFP, in prima jumatate din, au avut loc 151 de seisme pe teritoriul Romaniei, cu magnitudini cuprinse intre 2 si 4,7 grade pe scara Richter.

Totusi, aceste seisme nu au afectat in mod semnificativ locuintele romanilor iar societatile de asigurari nu au fost nevoite sa plateasca despagubiri aferente acestor riscuri asigurate prin asigurarea PAD a locuintei.

Probabilitatea destul de ridicata cu care se intalmpla toate aceste riscuri care afecteaza locuintele, in special riscul de incendiu si riscul de furt, fac din asigurarea locuintei o asigurare obligatorie pentru toti posesorii de locuinte.

Mai ales daca avem in vedere faptul ca pe site-ul nostru se poate incheia, exclusiv online, cea mai ieftina asigurare a locuintei, trebuie doar sa accesati platforma de emitere (click AICI sau pe banner) si sa introduceti toate datele locuintei.

Pretul politei PAD este unul fix: 20 euro pentru locuinte de tip A si 10 euro pentru locuinte de tip B iar in ceea ce priveste polita facultativa, pe site-ul nostru se poate gasi o oferta de asigurare facultativa ieftina.

Preturile unei asigurari facultative sunt in functie de tipul si suprafata locuintei, valoarea asigurata si de riscurile acoperite. Puteti obtine preturi incepand de la 100 lei / an daca optati doar pentru riscuri de baza si pana la cateva sute de lei pentru o asigurare full a locuintei.

Adaugati un comentariu!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}