Startul Programului Rabla Local se amana pentru 14 octombrie 2022

By asignet

septembrie 26, 2022

0 comments

Update! Programul Rabla Local a fost amanat pentru prima parte a anului 2023, asa cum a anuntat AFM intr-un comunicat transmis la inceputul lunii noiembrie

Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a transmis pe 22.09.2022 un Comunicat prin care anunta amanarea lansarii Programului Rabla Local pentru jumatatea lunii octombrie 2022.

Conform comunicatului AFM, crearea conturilor de utilizator in aplicatia informatica de catre solicitantii unitati administrativ-teritoriale organizate la nivel de comuna, oras sau municipiu, se va putea realiza incepand cu data de 14 octombrie 2022.

Conturile create si utilizate pentru inscrierea in cadrul Programului Iluminat public, Programului Statii de reincarcare pentru vehicule electrice in localitati, Programului Eficienta energetica in cladirile publice, Programului Rabla Clasic si a Programului Rabla Plus raman valabile si pot fi accesate pentru depunerea cererilor de finantare pentru Programul Rabla Local.

In perioada 21 octombrie 2022, ora 10:00 – 23 decembrie 2022, ora 14:00 sau pana la epuizarea bugetului alocat sesiunii de finantare, solicitantii vor depune cererile de finantare, impreuna cu documentatia aferenta, in aplicatia informatica prin intermediul conturilor de utilizator create.

AFM precizeaza ca, in prezent, lucreaza la modificarea ghidului de finantare aferent acestui program, pentru redimensionarea finantarii pe care trebuie s-o asigure primariile, astfel incat Programul privind casarea autovehiculelor uzate sa se poata desfasura in cat mai multe localitati.

Recomandarile AFM pentru cei interesati sa participe la acest program sunt sa verifice daca primaria pe raza careia isi au domiciliul participa in cadrul programului iar radierea si casarea sutovehiculul sa o faca dupa ce se asigura de acest lucru.

Proprietarii de autovehicule foarte vechi si nefunctionale au acum ocazia sa le valorifice, fara prea multe conditii de indeplinit si vor putea totodata sa evite cheltuielile pe care, conform legii, trebuie sa le faca: impozitul auto, asigurarea RCA auto, ITP-ul si altele.

Asadar acest nou program, denumit neoficial Programul Rabla Local va fi o buna oportunitate pentru posesorii de masini mai vechi de 15 ani sa beneficieze de o suma de 3.000 lei fara sa mai fie nevoiti sa foloseasca aceasta suma pentru a achizitiona un autoturism nou.

Asa cum i-am obisnuit deja pe vizitatorii siteului nostru de asigurari online ieftine, vom urmari cu interes acest subiect si vom publica orice modificare care o sa apara si este de interes pentru cei care doresc sa participe la program.

Este asteptat ca AFM sa comunice chiar la inceputul lunii ianuarie un nou calendar pentru Rabla Local 2023, program care a fost deja amanat de 2 ori, ultima oare deoarece autoritatile locale au cerut fonduri in avans pentru a asigura finantarea programului.

Adaugati un comentariu!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}