Cat costa asigurarea RCA pe un an?

By asignet

august 15, 2022

0 comments

Cand vine vorba despre asigurarile RCA, cele mai comune intrebari pe care le primim sunt: cat costa asigurarea RCA pe un an? care este cea mai ieftina asigurare RCA pe 12 luni? unde gasesc RCA ieftin pe 1 an?

Toate aceste intrebari, tintesc acelasi raspuns cu privire la pretul unei asigurari RCA pe 1 an, in ideea ca perioada cea mai avantajoasa pentru a incheia polita RCA este cea pe un an (12 luni).

De retinut este si faptul ca pentru aceeasi masina pot fi gasite preturi diferite iar pentru a calcula preturi asigurari auto in functie de varsta aveti nevoie de datele masinii si de doar cateva zeci de secunde.

Raspunsul la aceste intrebari, precum si la intrebarea cat costa o asigurare auto? este unul care poate fi obtinut in cel mai simplu mod posibil, accesand Calculatorul RCA online disponibil printr-un click AICI.

Efectuarea unui calcul RCA pe 12 luni este cea mai sigura metode de a afla cat costa asigurarea RCA pe un an iar o estimare se poate face plecand de la mai multe variabile care influenteaza pretul politei RCA.

Astfel, pornind de la tarifele de referinta RCA publicate de ASF si tinand cont de clasa de bonus-malus a asiguratului, adresa pe care este inmatriculat vehiculul, capacitatea cilindrica, puterea, masa maxima sau anul fabricatiei, se poate estima pretul politei RCA pe 1 an.

Cel mai important aspect de care toata lumea trebuie sa tina cont este ca asigurarea RCA pe un an este cea mai avantajoasa perioada pe care se poate incheia o asigurare RCA.

Concret, cu exemple practice, strict din punctul de vedere al pretului, este recomandat sa incheiati asigurarea RCA pe un an deoarece pretul cumulat din mai multe polite RCA pe 1 luna, 2 luni, 6 luni etc., este mult mai mare.

Asadar, pentru cei care doresc sa incheie RCA Ieftin, in absolut toate cazurile, perioada cea mai avantajoasa este pe 1 an iar pentru a vedea exact toate ofertele de pret de pe piata, trebuie sa faceti o simulare RCA pe 1 an, utilizand Comparatorul RCA.

Obtinerea ofertelor RCA este usoara si rapida, dureaza doar cateva zeci de secunde, iar dupa ce alegeti oferta RCA pe 12 luni cea mai avantajoasa, emiterea se face instant si polita RCA este primita imediat in format PDF.

Preturile politelor RCA pe un an difera in functie de variabilele enumerate mai sus, o asigurare RCA pe 12 luni poate costa de la 400 lei pentru un vehicul cu capacitate clindrica sub 1.200 cmc si clasa de bonu-malus B8 si peste 2.000 lei pentru un vehicul cu capacitate cilindrica peste 2.500 cmc si clasa de bonus-malus B0 sau negativa.

Trebuie avut in vedere ca, indiferent de clasa de bonus-malus sau celelalte variabile, pretul difera si in functie de varsta asiguratului, cele mai scumpe asigurari sunt cele pentru asigurati cu varsta sub 31 de ani.

In concluzie, asigurarea RCA pe un an va avea intotdeauna cel mai avantajos pret fata de alte perioade iar la aceeasi masina si clasa de bonus-malus puteti avea pret diferit la RCA in functie de varsta proprietarului.

Acest articol face parte din Sectiunea Q&A - intrebari si raspunsuri, pe care am lansat-o pe siteul nostru de asigurari online ieftine, din dorinta de a raspunde la cele mai frecvente intrebari din mediul online si nu numai, cu privire la produsele de asigurare.

Adaugati un comentariu!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}