Asigurarea RCA in vederea inmatricularii

By asignet

martie 4, 2022

0 comments

Asigurarea RCA in vederea inmatricularii este unul din documentele necesare pentru completarea dosarului de transcriere a dreptului de proprietate sau de inmatriculare a oricarui autovehicul in Romania.

Practic, cine doreste sa inmatriculeze o masina in tara noastra, va avea nevoie de o asigurare RCA pe numele noului proprietar (al persoanei care urmeaza sa inmatriculeze masina) iar aceasta asigurare este cunoscuta ca asigurare in vederea inmatricularii.

La fel ca si asigurarea RCA pentru un vehicul inmatriculat, RCA in vederea inmatricularii se poate incheia pe orice perioada de la 1 la 12 luni dar majoritatea prefera sa incheie RCA in vederea inmatricularii pe o luna.

Ce este asigurarea in vederea inmatricularii

Nu exista diferente importante intre asigurarea RCA a unui autoturism inmatriculat deja si asigurarea care se face pentru inmatricularea unui autovehicul. Pentru a oferta si gasi o asigurare RCA ieftina in vederea inmatricularii, va fi nevoie sa aveti, pe langa actele masinii si CI-ul noului proprietar si documentul prin care se face transferul dreptului de proprietate stampilat de organul financiar.

In practica, pentru incheierea politei RCA in vederea inmatricularii trebuie sa aveti urmatoarele documente: fisa de inmatriculare sau contractul de vanzare-cumparare stampilate de catre organul fiscal, certificatul de inmatriculare vechi sau cartea de identitate a masinii si cartea de identitate a persoanei pe numele careia se va transcrie/inmatricula masina.

In cazul in care, pe fisa de inmatriculare sau contractul de vanzare-cumparare nu aveti stampila organului fiscal, NU veti putea incheia asigurarea RCA in vederea inmatricularii.

Prin aceasta, noul proprietar dovedeste ca  a luat in evidenta autovehiculul si plateste impozitului pentru detinerea acestuia. Ulterior, in termenul legal, acesta va depune dosarul in vederea inmatriculari la serviciul D.R.P.C.I.V. la care este arondat, dosar care va contine obligatoriu si asigurarea RCA pe numele persoanei care va inmatricula autovehiculul.

Foarte important! Pentru autoturismele cu numere straine, pentru care nu s-a demarat procesul de inmatriculare, nu se poate incheia asigurare RCA in Romania si, pe cale de consecinta, nu se va putea emite nici carte verde in tara noastra.

Cum se incheie asigurare in vederea inmatricularii online

Procesul de ofertare si emitere pentru o asigurare RCA in vederea inmatricularii online, este aproape similar si tot atat de simplu si rapid precum cel de ofertare si emitere a asigurarii RCA online pentru un autoturism deja inmatriculat.

Este extrem de simplu si rapid. Pentru a va familiariza cu pasii care trebuie facuti pentru a emite RCA in vederea inmatricularii, puteti parcurge rapid articolul despre cum gasiti cea mai ieftina asigurare RCA.

Diferentele in procesul de ofertare si emitere sunt minore, practic la Pasul 3 atunci cand vi se solicita numarul de inmatriculare al autovehiculului, va trebui sa bifati optiunea de sub acest camp - Vreau RCA in vederea inmatricularii.

pasul 3 alegere optiune ofertare rca in vederea inmatricularii

Vi se va solicita sa faceti cautarea dupa seria de sasiu pentru ca platforma sa identifice datele autovehiculului dumneavoastra si sa nu mai fie nevoie sa le introduceti manual. 

pasul 3 ofertare rca in vederea inmatricularii serie de sasiu

Mai departe, la Pasul 4, la Stadiu autovehicul se va completa automat - In vederea inmatricularii si de asemenea nu veti mai regasi casuta aferenta numarului de inmatriculare.

pasul 4 ofertare asigurare rca in vederea inmatricularii

Ulterior, intreg procesul de finalizare a ofertei, de alegere, plata si emitere pentru asigurarea auto in vederea inmatricularii decurge identic ca in cazul incheierii unei asigurari RCA a unui autoturism deja inmatriculat.

Utilizati asadar cel mai bun Calculator RCA online pentru a incheia rapid si simplu asigurarea RCA in vederea inmatricularii de care aveti nevoie. Platforma noastra de emitere va genera toate ofertele de pret si dvs. veti putea alege oferta cea mai avantajoasa.

Asa cum era deja legiferat si pentru alte tipuri de asigurari, incepand cu anul 2022 prin modificarea Normei nr. 20/2017, asigurarea RCA este valabila in format electronic, astfel ca nu mai exista niciun fel de impediment pentru a nu va incheia online polita RCA de care aveti nevoie.

Acest lucru este valabil, bineinteles, si pentru RCA in vederea inmatricularii, iar in cazul unui control in trafic se va prezenta polita RCA in format electronic sau se va solicita verificarea asigurarii in vederea inmatricularii, in baza de date CEDAM, dupa seria de sasiu.

Pe site-ul nostru se poate incheia RCA in vederea inmatricularii la oricare din cele 9 societati care vand polite RCA in Romania, inclusiv la cea mai noua societate intrata pe piata - Hellas Direct.

Indiferent daca Proiectul initiat de Ministerul de Finante privind plafonarea preturilor la asigurarile RCA va fi pus in aplicare sau nu, utilizand platforma de emitere a asigurarilor pe care o punem la dispozitie, aveti garantia ca veti putea incheia asigurari auto ieftine online.

Mai mult decat atat, site-ul nostru  reprezinta o resursa absolut necesara pentru a putea fi informat permanent in legatura cu tot ce se intampla pe piata asigurarilor, fie ca este vorba de asigurari auto, asigurari de persoane sau asigurari pentru companii.

Postam saptamanal articole care contin informatii foarte utile proprietarilor de autoturisme, fie ca sunt interesati sau nu de asigurari. Pe siteul nostru puteti gasi tuturiale despre cum verifici valabilitatea RCA online sau tot ce ai nevoie sa stii despre falimentul City Insurance.

Articolele despre verificarea ITP online sau cel referitor la verificare valabilitate rovinieta online, au fost foarte apreciate de vizitatorii siteului nostru si vom continua sa postam astfel de articole cu sfaturi practice pentru tot ce tine de domeniul auto si nu numai.

Adaugati un comentariu!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}