Programul Rabla Local – prima de casare de 3.000 lei

By asignet

iunie 7, 2022

0 comments

Un nou Program Rabla este pregatit de catre Ministerul Mediului, este vorba despre Programul Rabla Local, prin care toti cei care caseaza si radiaza din circulatie o masina mai veche de 15 ani, vor putea primi un stimulent financiar in valoare de 3.000 lei.

Stimulentul de 3.000 lei ar urma sa fie primit de la Primaria pe raza careia domiciliaza solicitantul si nu vor exista restrictii sau conditionari privind cheltuirea acestei sume precum in cazul celorlalte programe rabla.

Este o veste buna pentru toti care intentioneaza sa dea la casare masini vechi iar acum nu mai este necesar sa indeplineasca alte conditii impuse de programul rabla clasic, respectiv sa cumpere o masina noua.

Singura restrictie pe care o vor avea beneficiarii stimulentului financiar va fi interdictia de a achizitiona o masina second hand cu norma de poluare mai mica de Euro 4 in urmatorii 3 ani de la primirea acestuia.

Ghidul de finantare pentru Programul Rabla Local poate fi consultat AICI.

Potrivit acestuia noul Program Rabla Local se va alatura celorlalte programe existente, Rabla Clasis si Rabla Plus si prevede ca cei care-si vor casa si radia masinile mai vechi de 15 ani si cu norma de poluare mai mica de Euro 3, vor putea primi stimulentul financiar de 3.000 lei.

Ghidul de finantare al programului Rabla Local stabileste ca orice persoana care va obtine cei 3.000 de lei pentru casarea si radierea unei masini vechi va trebui sa se angajeze ca nu va achizitiona un autoturism cu norma de poluare Euro 4 și/sau inferioara in termen de 3 ani de la primirea stimulentului pentru casare.

Acest lucru va fi, cu siguranta, o oportunitate pentru multi proprietari de masini vechi de a le valorifica mai ales ca proprietarii acestora vor scapa si de alte cheltuieli pe care, potrivit legii, sunt obligati sa le faca anual: impozitul auto, asigurarea RCA si altele.

Orice persoana va putea obtine acest stimulent pentru casarea unei masini in cadrul programului Rabla Local daca indeplineste urmatoarele conditii:

  • este persoana fizica cu domiciliul/resedinta in Romania;
  • are domiciliul/resedinta pe raza teritoriala a UAT-ului solicitant de finantare;
  • detine in proprietate un autovehicul uzat inmatriculat pe numele sau si se afla in evidentele fiscale ale UAT-ului solicitant de finantare;
  • nu este inregistrat cu obligatii restante de plata a taxelor, impozitelor, amenzilor si contributiilor catre bugetul de stat si bugetul local, conform prevederilor legale in vigoare;
  • nu a obtinut si nu este pe cale sa obtina finantare prinproiecte ori programe finantate din alte fonduri publice, fonduri comunitare, inclusiv prin Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national 2020-2024 si Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante si eficiente din punct de vedere energetic, 2020-2024, pentru acelasi autovehicul uzat cu care participa in Program;
  • nu este condamnat pentru infractiuni impotriva mediului, prin hotarare judecatoreasca definitiva.

Este considerat eligibil pentru Programul Rabla Local, autovehiculul care indeplineste cumulativ urmatoarele:

  1. este inregistrat in evidentele fiscale ale UAT solicitant;
  2. la data participarii in Program are o vechime mai mare sau egala cu 15 ani, calculata de la anul fabricatiei;
  3. are norma de poluare Euro 3 si/sau inferioara;
  4. este inmatriculat in Romania de cel putin 3 ani.

Monitorizarea in cadrul programului se va desfasura pe o perioada de 3 ani de la depunerea raportului de finalizare la Administratia Fondului pentru Mediu si va avea ca obiect verificarea, in colaborare cu beneficiarul finantarii acordate, a modului de indeplinire a obligatiei de casare si radiere din circulatie si din evidenta fiscala a primariei a autovehiculelor pentru care s-a acordat finantarea, precum si a respectarii interdictiei achizitiei unui autoturism cu norma de poluare Euro 4 si/sau inferioara de catre proprietarii autovehiculelor uzate.

Beneficiarul finantarii va avea obligatia sa permita reprezentantilor Administratiei Fondului pentru Mediu accesul la sediile sale, pentru examinarea registrelor si a evidentelor contabile legate de proiect.

Noul Program Rabla Local ar putea fi o oportunitate excelenta pentru proprietarii de autovehicule mai vechi de 15 ani pentru a beneficia de o prima de casare de 3.000 lei fara sa mai fie nevoiti sa foloseasca aceasta suma pentru a achizitiona un autoturism nou.

Cu siguranta urmare a acestui program vor fi scoase din circulatie foarte multe autovehicule vechi si poluante deoarece va fi o buna oportunitate pentru proprietarii acestora sa le valorifice.

Vom tine la curent pe toti vizitatorii site-ului nostru de asigurari online ieftine, cu etapele legislative parcurse de acest proiect si cu data la care acesta va intra in vigoare si solicitantii vor putea solicita stimulentul financiar de 3.000 lei.

Tot pe acest site aveti disponibile cele mai moderne instrumente prin care puteti sa incheiati online orice tip de asigurare de care aveti nevoie, de la RCA Ieftin la asigurari de locuinta, asigurari de calatorie, asigurari de sanatate si viata, pensii private si multe altele.

Indiferent de ce asigurare doriti sa incheiati online, pe platforma noastra de asigurari puteti face asta rapid, in doar cateva zeci de secunde, plata se face online, cu cardul bancar iar polita se primeste instant si poate fi descarcata pe telefon, laptop sau e-mail.

Avem deja sute de clienti multumiti, majoritatea au folosit cel mai modern si intuitiv Calculator RCA Online pentru a compara ofertele de la toti asiguratorii si a incheia polita RCA la cel mai bun pret.

Asadar, fie ca vorbim de asigurari auto ieftine, asigurari de locuinte, asigurari de calatorie, asigurari de sanatate si viata sau cele mai noi produse de asistenta rutiera si asistenta la domiciliu, pe asignet.ro veti gasi intotdeauna cele mai bune oferte de pret, veti putea sa comparati ofertele si sa alegeti oferta cea mai avantajoasa.

Adaugati un comentariu!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}