De ce ai nevoie de o polita de asistenta rutiera auto

By asignet

decembrie 15, 2021

0 comments

Asigurarea de asistenta rutiera auto a devenit in ultimul timp o asigurare aproape indispensabila posesorilor de autoturisme care depind, intr-un fel sau altul, de folosirea zilnica a vehiculului (deplasare la serviciu, in interes personal, transportul copiilor la gradinita/scoala etc.).

Aceasta asigurare de asistenta rutiera auto, vine in ajutorul soferilor oferind asistenta 24 de ore din 24 pentru eventualele defectiuni care pot aparea la autovehicul si care-l fac neutilizabil sau functionarea lui nu este in deplina siguranta. 

O polita de asistenta rutiera 24/24 poate fi utila, daca este vorba de o pana de cauciuc sau orice alta defectiune care face autoturismul nedeplasabil pana la un service sau poate un accident rutier care imobilizeaza autoturismul.

Acest tip de asigurare denumita de multi asigurare de tractare auto, acopera defectiuni electrice sau mecanice, petrecute in afara sau pe teritoriul Romaniei, indiferent daca aceste daune au fost produse de catre soferul asigurat sau de alti participanti la trafic.

Ce acopera asigurarea de asistenta rutiera auto

Indiferent daca autoturismul dumneavoastra este intr-o stare foarte buna de functionare, daca aveti reviziile la zi si va preocupati de intretinerea permanenta a masinii, riscurile aparitiei unor defectiuni, fie ele si minore, sau de a fi implicat intr-un incident in trafic, sunt inevitabile.

Astfel, este aproape obligatoriu sa fiti pregatiti si sa aveti incheiata o asigurare de asistenta pentru situatii neprevazute, costa foarte putin si poate fi salvatoare in astfel de situatii. Acoperirile politei de asistenta rutiera sunt urmatoarele:

  • riscurile cauzate de implicarea intr-un accident rutier (indiferent de cine este vinovat de producerea acestuia);
  • defectiuni electrice sau mecanice care pot sa apara la autovehicul. In acest caz, fie aceste defectiuni vor fi remediate pe loc, fie masina va fi transportata pana la cel mai apropiat service;
  • pierderea sau furtul cheilor, ori situatia in care acestea au ramas incuiate in autoturism;
  • probleme cu bateria autoturismului (descarcata sau defecta);
  • pana de combustibil sau situatia in care ati alimentat cu combustibil gresit;
  • situatiile in care din cauza furtului, tentativei de furt sau vandalismului, deplasarea autovehiculului este imposibila.

Sunt asadar o multime de situatii neprevazute pe care polita de asistenta rutiera le poate acoperi si va pot scoate din aceste situatii neplacute. O astfel de polita se poate incheia astfel incat sa acopere toate aceste riscuri atat in Romania cat si in strainatate.

Cat costa asigurarea de asistenta rutiera auto

Toate serviciile care sa acopere riscurile enumerate mai sus pot fi extrem de costisitoare daca le achizionati individual si la nevoie, atunci cand se produce riscul respectiv.

Chiar daca este vorba doar de o simpla interventie la o pana de cauciuic, acest serviciu poate costa lejer cateva sute de lei daca-l achizitionati in regima de urgenta.

De asemenea, sunt cazuri in care soferii s-au confruntat cu un pret la tractarea auto, exorbitant, tocmai pentru ca furnizorii acestor servicii stiu ca autoturismul respectiv nu este deplasabil si proprietarul ar plati oricat doar ca aceasta sa ajunga la service.

Pretul unei polite de asistenta rutiera auto difera in functie de societatea care-l ofera si de serviciile incluse. 

Cea mai ieftina asigurare de asistenta rutiera auto poate costa circa  30 lei / an pentru o polita de asistenta rutiera cu acoperirile de baza incluse (de exemplu polita Asistenta Rutiera Euroins - Practic).

Exista si o asigurare de asistenta rutiera premium, care costa circa 269 lei si este o asigurare de asistenta rutiera full cu toate acoperirile incluse valabila in Romania, UE si Turcia (de exemplu polita Asistenta Rutiera VIP de la Pointer).

Exista desigur si variante intermediare cu toate acoperirile pe care le puteti solicita in functie de necesitatile dumneavostra. orice varianta alegeti, pretul va fi unul incomparabil mai mic fata de cheltuilelile pe care le-ati putea face daca se intampla oricare din riscurile asigurate prin asigurarea de asistenta rutiera auto.

Recomandarea noastra este ca dupa ce incheiati RCA online pentru masina dumneavoastra, sa incheiati si o asigurare de asistenta rutiera online, asta mai ales daca nu aveti o polita CASCO care in multe cazuri are inclusa si clauze de asistenta rutiera.

Foarte important de mentionat este faptul ca o polita de asistenta rutiera poate fi incheiata indiferent daca aveti sau nu o asigurare CASCO, aceasta este o asigurare independenta pe care proprietarii de autoturisme o pot incheia oricand si nu este conditionata nici de asigurarea RCA.

Gama foarte mare de riscuri acoperite face din acest produs unul care are un raport calitate-pret de neratat. Astfel, veti avea acoperite cele mai frecvente riscuri care se pot produce, respectiv: producerea unui accident rutier, defectiuni electrice sau mecanile la masina, pana de combustibil, probleme cu bateria ori pierderea cheilor si chiar incuierea acestora in autoturism.

Daca vorbim de asigurari de asistenta, trebuie sa mentionam ca pe siteul nostru puteti incheia si asigurarea de asistenta la domiciliu care acopera toata gama de interventii de urgenta necesare locuintei dvs. iar pretul acesteia este unul derizoriu raportat la riscurile acoperite.

Adaugati un comentariu!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}