Cu cat timp inainte se poate reinnoi polita RCA?

By asignet

iulie 22, 2022

0 comments

Daca vreti sa aflati raspunsul la intrebarea cu cat timp inainte se poate reinnoi asigurarea RCA? ati ajuns la locul potrivit pentru ca in continuare va vom oferi toate detaliile cu privire la reinnoirea politei RCA.

Am vazut multe raspunsuri eronate la aceasta intrebare si de aceea vom clarifica, in continuare, cu argumente, cu cat timp inainte se poate face asigurarea auto (polita RCA).

Raspunsul este unul destul de simplu, in situatia unei asigurari RCA aflata in perioada de valabilitate, aceasta va putea fi reinnoita oricand incepand cu 30 de zile inainte ca aceasta sa expire.

Asadar, veti putea reinnoi asigurarea RCA pentru masina dumneavoastra doar daca aceasta a intrat in ultima luna de valabilitate. Indiferent de asiguratorul la care apelati sau daca doriti sa reinoiti RCA online, trebuie ca polita RCA pe care doriti sa o reinoiti sa fie in ultimile 30 de zile de valabilitate.

O perioada mai mare nu ar fi o varianta functionala nici pentru asiguratorul care emite polita RCA nici pentru asigurat deoarece preturile pot sa fluctueze si pot sa apara noi reglementari legale care pot modifica conditiile de piata.

Daca asiguratul incheie pentru prima data polita RCA (nu este vorba de reinnoire), aceasta poate fi incheiata oricand si va avea valabilitate incepand cu ziua urmatoarei zilei in care se emite.

Situatia este putin diferita in ceea ce priveste asigurarea RCA in vederea inmatricularii, care, de asemenea, se poate incheia oricand si care va putea avea valabilitate incepand inclusiv cu ziua in care aceasta se emite.

Conform Legii nr. 132/2017, asiguratorii sau intermediari in asigurari, au obligatia sa informeze asiguratii/contractantii cu privire la incetarea contractului RCA si la posibilitatea de reinnoire a acestuia, cu 30 de zile înainte de incetarea contractului RCA.

Practic, asiguratorul, brokerul sau siteul pe care ati incheiat asigurarea RCA are obligatia sa va anunte, cu 30 de zile inainte, de expirarea valabilitatii precum si sa va puna la dispozitie oferta pentru reinnoirea RCA.

Toti clientii siteului nostru de asigurari online ieftine sunt instiintati cu 30 de zile inainte de expirarea politei RCA pe care au incheiat-o si le este transmisa si oferta cu toate preturile disponibile pentru reinnoirea acesteia.

Toti cei care doresc sa vada ofertele pentru asigurarea RCA, o pot face utilizand cel mai nou si modern Comparator Oferte RCA care este unul rapid si usor de folosit si genereaza in doar cateva zeci de secunde, toate ofertele RCA disponibile.

Dupa ce ati introdus datele pentru calcul RCA ieftin si au fost afisate ofertele RCA, aveti posibilitatea sa alegeti asiguratorul pe care-l doriti, veti putea emite imediat polita RCA care va fi disponibila instant in format electronic.

Avem convingerea ca dupa parcurgerea acestui articol, cei interesati, vor avea raspunsul la intrebarile precum: cu cat timp inainte se poate reinnoi asigurarea RCA? cand pot reinnoi polita RCA? voi fi anuntat atunci cand expira RCA?

Acest articol face parte din Sectiunea Q&A - intrebari si raspunsuri, pe care am lansat-o pe siteul nostru de asigurari online ieftine, din dorinta de a raspunde la cele mai frecvente intrebari din mediul online si nu numai, cu privire la produsele de asigurare.

Adaugati un comentariu!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}