Sub 20% din locuinte au asigurare PAD

By asignet

august 19, 2022

0 comments

Statistici ingrijoratoare au fost publicate de Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale - PAID Romania, potrivit carora, pana la finalul lunii iulie a anului 2022, sub 20% din locuintele din Romania aveau o asigurare PAD.

Astfel, conform datelor publicate, la nivelul lunii iulie 2022, aveau o asigurare obligatorie a locuintei (PAD), un numar de 1.839.482 de locuinte, reprezentand 19.19% din totalul locuintelor din Romania.

Este surprinzator acest lucru avand in vedere ca asigurarea PAD este obligatorie prin lege iar pretul pe care trebuie sa-l plateasca un proprietar de locuinta pentru polita PAD este unul destul de mic (20 euro/an).

Trei sferturi din aceste polite PAD (exact 75%) au fost incheiate la locuinte din mediul urban, in timp ce un sfert (25%) la locuinte din mediul rural iar peste 95% sunt pentru locuinte de tip A si restul pentru locuinte de tip B.

Tot defalcand politele PAD incheiate in anul 2022 pana la sfarsitul lunii iulie, se distinge faptul ca 1.112.245 de polite PAD au fost incheiate pentru apartamente si 727.237  de polite PAD pentru case.

Statisticile sunt si mai ingrijoratoare daca vorbim despre asigurarea facultativa a locuintei iar asta ne situeaza pe ultimile locuri in Europa si face ca locuintele romanilor sa fie extrem de vulnerabile la riscurile de tot felul.

Bucurestiul conduce detasat in randul politelor PAD incheiate cu peste 20% polite PAD active din totalul celor 1.839.482 polite. Apoi, se situeaza judetele din Transilvania cu circa 22% din totalul politelor PAD si judetele din Muntenia cu peste18% din total.

Daca aruncam o privire asupra judetelor din Romania cu cea mai slaba rata a politelor PAD incheiate, acestea sunt cele din Maramures cu circa 3% din total, judetele din Bucovina cu putin peste 3%din totalul politelor si cele din Dobrogea cu aproximativ 4,5%.

Polita PAD este o asigurare impotriva dezastrelor naturalesi este obligatorie, conform legii. Aceasta acopera daunele produse de inundatii (naturale), cutremure si alunecari de teren asupra locuintelor.

Cu toate ca este o asigurare obligatorie, constatam ca nici macar 1 din 5 romani nu indeplineste cerintele legale si cu incheie o polita PAD pentru locuinta pe care o detine.

Chiar si proprietarilor care au incheiata o polita PAD, le recomandam sa incheie si o asigurare facultativa a locuintei, care acopera si alte riscuri, precum incendiul, furt, vandalism, explozia, furtuna, inundatii de la apa de conducta sau inundatii provocate vecinilor.

Puteti obtine rapid oferte de pret pentru asigurarea locuintei dumneavoastra accesand acest Calculator Oferte Locuinta (click AICI sau pe banner) si veti avea posibilitatea sa alegeti oferta de asigurare pentru locuinta care vi se potriveste.

Asigurarea PAD costa 20 euro in cazul locuintelor tip A  si 10 euro in cazul locuintelor tip B iar asigurarea facultativa a locuintei poate costa de la 100 de lei pana la cateva sute de lei, in functie de valoarea locuintei si a bunurilor dar si de riscurile acoperite.

Pretul platit pentru asigurarea PAD si asigurarea facultativa a locuintei este unul infim in comparatie cu daunele pe care le poate provoca producerea oricaruia din riscurile asigurate, astfel ca recomandam tuturor sa incheie aceste polite pentru locuinta.

In plus fata de acestea, daca doriti sa scapati de grija reparatiilor de urgenta in locuinta dumneavoastra, care pot sa apara in orice moment, va recomandam sa incheiati o asigurare de asistenta tehnica la domiciliu si veti avea la dispozitie cei mai buni specialisti pentru orice fel de interventie sau reparatie de urgenta.

Adaugati un comentariu!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}