Ce inseamna RCA cu decontare directa?

By asignet

iunie 30, 2022

0 comments

Daca doriti sa aflati raspunsul la intrebarea ce inseamna RCA cu decontare directa? aveti nevoie de doar cateva secunde sa parcurgeti textul acestui articol in care explicam, pe intelesul tuturor, ce presupune clauza de decontare directa.

De fiecare data cand incheiati asigurarea la masina, aveti posibilitatea sa adaugati suplimentar si clauza de decontare directa la RCA si cu siguranta foarte multi v-ati intrebat ce este decontarea directa si cu ce va poate ajuta.

Tot mai multi clienti opteaza acum pentru o asigurare auto cu decontare directa mai ales dupa socul produs de falimentul City Insurance, iar pentru cei care nu stiu ce inseamna decontare directa RCA, vom explica in acest articol.

Cea mai simpla explicatie este urmatoarea: daca aveti o asigurare RCA cu decontare directa veti putea sa va reparati masina pe propria asigurare, in cazul in care sunteti implicat intr-un incident in care nu sunteti vinovat.

Clauza de decontare directa este cu atat mai utila daca aveti incheiata asigurarea RCA la un asigurator serios care solutioneaza rapid si fara prea multa birocratie, dosarele de dauna.

Adaugarea clauzei de decontare directa nu creste cu mult pretul politei RCA, fiecare societate de asigurari isi stabileste singura pretul acesteia dar in general acesta nu depaseste 200 lei pentru asigurarea RCA pe 12 luni.

Astfel, alegand inteligent un asigurator serios, pe langa ca veti putea incheia RCA ieftin, veti beneficia si de avantajele clauzei de decontare directa in cazul in care aveti un accident in care nu sunteti vinovat.

Trebuie sa mai stiti ca aceasta clauza de decontare directa este optionala pentru asigurat si va putea fi utilizata daca in accident nu exista vatamari corporale, toate vehiculele implicate au asigurare RCA valabila, accidentul se produce pe teritorul Romaniei si masina vinovatului este inmatriculata in Romania.

Pentru a incheia asigurarea RCA cu decontare directa trebuie sa accesati acest Calculator preturi RCA, sa introduceti datele masinii si ale proprietarului si veti primi toate ofertele RCA care vor contine pret RCA fara decontare directa si pret RCA cu decontare directa.

Dupa ce alegeti oferta dorita si incheiati RCA cu decontare directa veti primi imediat polita RCA care va avea suplimentar un adendum sau un act aditional care atesta existenta clauzei de decontare directa.

Foarte important este si faptul ca aceasta clauza de decontare directa se poate adauga indiferent pe ce perioada este incheiata polita RCA, iar pretul acesteia va fi proportional cu perioada aleasa: RCA pe 1 luna, RCA pe 3 luni, RCA pe 6 luni sau RCA pe 12 luni.

De asemenea, se poate incheia si asigurare RCA in vederea inmatricularii cu decontare directa, deci clauza de decontare directa poate fi adaugata si la RCA pentru vehicule inmatriculate si la RCA pentru vehicule care urmeaza sa fie inmatriculate sau inregistrate.

Speram ca informatiile prezentate in acest articol sa raspunda la toate intrebarile care ni se adreseaza si pe care le-am remarcat si in mediul online, ca de exemplu: ce inseamna RCA cu decontare directa? ce inseamna asigurare cu decontare directa? ce este decontarea directa la RCA? ce inseamna decontarea directa la asigurare? cat costa RCA cu decontare directa? 

Acest articol face parte din Sectiunea Q&A - intrebari si raspunsuri, pe care am lansat-o pe siteul nostru de asigurari online ieftine, din dorinta de a raspunde la cele mai frecvente intrebari din mediul online si nu numai, cu privire la produsele de asigurare.

Adaugati un comentariu!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}