FGA a inceput platile pentru Euroins

By asignet

mai 19, 2023

0 comments

Veste buna pentru cei afectati de retragerea autorizatiei de functionare a Euroins, la data de 18.05.2023, Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a efectuat primele plati pentru creditori de asigurari ai Euroins.

In data de 17 mai 2023 s-a implinit termenul de 60 de zile de la ridicarea autorizatiei de functionare a Euroins de catre ASF, astfel ca, potrivit legii, FGA poate incepe plata creantelor cuvenite creditorilor Euroins.

Concret, prima plata care s-a efectuat pe 18 mai, a insumat 658.562 lei, contravaloarea a 1.004 cereri de plata aprobate constant in restituiri de prima, pentru fosti asigurati Euroins care au facut denuntarea politelor Euroins.

Conform FGA, plata creantelor de asigurari va continua pe masura ce FGA va analiza si aviza la plata cererile creditorilor de asigurari ai Euroins SA, inregistrate la Fond, in paralel cu avizarea si plata cererilor de plata inregistrate pentru alti asiguratori in faliment.

Este evident ca activitatea FGA este ingreunata in aceasta perioada, inca mai sunt foarte multe dosare de avizat si de platit urmare a falimentului City Insurance, iar fluxul de solicitari generat si de situatia Euroins este destul de greu de gestionat.

Revenind strict la situatia platilor pentru Euroins, reprezentantii FGA institutia analizeaza cererile de plata, pe urmatoarele categorii:

  • cereri de plata formulate in temeiul dosarelor de dauna aferente daunelor materiale, deschise de FGA sau Euroins SA;
  • cereri de restituire prime;
  • cereri de plata formulate pentru vatamari corporale sau decese;
  • cereri de plata formulate in temeiul unor sentinte judecatoresti definitive.

Potrivit Comunicatului FGA, pana la data de 16 mai 2023, FGA a receptionat un numar de 71.774 cereri de plata, pentru Euroins SA. Dintre acestea, Fondul a inregistrat: 38.492.

Reamintim ca politele de asigurare Euroins sunt in continuare valabile si raman valabile pana cand acestea expira de drept dar nu mai tarziu de 90 de zile de la data ramanerii definitive a hotararii de deschidere a procedurii falimentului (daca va exista aceasta).

O alta optiune pe care o au la dispozitie cei care u incheiate polite RCA la Euroins este sa denunte asigurarea si sa incheie o alta polita de asigurare RCA la un alt asigurator.

Avand in vedere ca de circa o luna de zile preturile la asigurarile RCA sunt plafonate, cei care ales sa denunte politele RCA Euroins au posibilitatea sa incheie o noua asigurare RCA ieftina mai ales daca o incheie online.

Pentru a obtine toate ofertele RCA pentru masina dumneavoastra trebuie sa accesati acest Calculator RCA online disponibil printr-un click AICI sau pe bannerul de mai jos.

Denuntarea asigurarii la Euroins si incheierea unei noi polite RCA este considerata de multi cea mai buna optiune pentru ca le ofera posibilitatea sa aleaga un asigurator foarte serios si sa adauge clauza de decontare directa.

Aceasta clauza este foarte utila in conditiile in care exista foarte multe masini cu asigurare la Euroins iar timpul de asteptare pentru plata despagubirilor in cazului unui accident provocat de o astfel de masina, este dupa cum vedem, extrem de mare.

Incheind RCA cu decontare directa la un asigurator serios de pe piata, cunoscut pentru solutionarea rapida a dosarelor de dauna, in cazul unui accident cu un asigurat Euroins, o sa va puteti repara masina utilizand propria asigurare.

Data fiind situatia generata de intrarea in insolventa a Societatii Euroins Asigurare-Reasigurare SA, asigurator cu un numar de 2.769.770 polite RCA valabile la momentul ridicarii autorizatiei de functionare, precum si faptul ca, FGA gestioneaza cereri de plata pentru mai multe societati aflate in faliment, FGA este in proces de redimensionare a schemei de personal.

Prin adoptarea acestei masuri, FGA isi propune sa mentina un ritm constant de analiza si plata a cererilor, urmarind solutionarea cererilor de plata inregistrate, intr-un termen rezonabil.

Vom ramane aproape de activitatea FGA in urmatoarea perioada si vom informa constant vizitatorii site-ului nostru de asigurari online ieftine despre evolutia platilor pe care Fondul le efectueaza pentru cei care au denuntat politele Euroins sau pentru pagubiti.

Adaugati un comentariu!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}