Cat costa RCA in 2023?

By asignet

decembrie 22, 2022

0 comments

Intrebarea care este pe buzele tuturor soferilor la sfarsitul anului 2022 si inceputul anului 2023 este: Cat costa RCA in 2023? Iar raspunsul la aceasta intrebare puteti sa-l aflati daca cititi acest articol.

Intrebarea este una fireasca, avand in vedere cresterile spectaculoase de preturi de dupa falimentul City Insurance dar mai ales dupa ultimile stiri care dau ca aproape sigura scumpirea asigurarilor RCA din ianuarie 2023.

Chiar daca toata lumea se asteapta la preturi RCA in 2023 mai mari ca in anul trecut, nu credem ca sunt motive de panica, pentru a vedea exact daca au crescut preturile puteti face o simulare RCA, cu un simplul click AICI sau pe banner.

O posibila scumpire s-ar datora deciziei ASF de modificare a Normei nr. 17/2015 prin care se majoreaza contributiile asiguratorilor la Fondul de Garantare a Asiguratilor de la 2,5%, la 4%.

Costul acestor contributii se regaseste in pretul asigurarilor RCA iar o majorarea a acestuia va duce, aproape sigur, si la o crestere a pretului politelor RCA, ramane de vazut daca semnificativ sau nu.

Cu toate astea, ultimul trimestru din 2022 a adus pe piata RCA un nou asigurator, este vorba de compania greceasca Hellas Direct, care prin preturile oferite a reusit deja sa ofere cel mai ieftin RCA pe anumite segmente de clienti.

Concurenta dintre asiguratori a facut ca in ultima perioada preturile sa se stabilizeze, ba chiar ASF a constatat dupa jumatatea anului 2022 ca preturile politelor RCA sunt in scadere.

Tendinta aceasta de ieftinire a asigurarilor RCA a continuat si pe finalul anului 2022, iar intrarea Hellas Direct in piata a adus concurenta necesara pentru segmente de piata pe care nu prea existau alternative.

Este vorba despre segmentul asigurarilor RCA pe 1 luna, pe care Hellas Direct a devenit cel mai ieftin asigurator dar si in ceea ce priveste preturile la RCA pe 12 luni si pe 6 luni, preturile sunt foarte competitive.

Tinand cont de toate acestea, este foarte probabil ca impactul scumpirii determinate de modificarea Normei nr. 17/2015 sa fie unul nesemnificativ si sa nu fie resimtit prea mult de catre clienti.

Estimarile unora dintre specialisti sunt ca preturile la politele RCA in 2023 vor ramane aproximativ la acelasi nivel ca si in 2022, mai ales ca sunt asteptate intrari pe piata si ale altor societati care vor dinamiza piata si vor face concurenta si mai apriga.

Cel mai simplu mod de a afla exact cat costa RCA in 2023 este efectuarea unui calcul RCA care este simplu de facut si dureaza mai putin de 2 minute accesand acest Calculator RCA.

Introducand datele necesare, se obtin rapid toate ofertele RCA de la toate societatile de asigurare iar clientul poate alege oferta dorita in cunostinta de cauza, cunoscand preturile tuturor asiguratorilor.

Acesta este cel mai bun mod de a verifica daca a avut loc o scumpire a RCA in 2023, utilizati acest Calculator RCA 2023 si puteti compara preturile celor 9 societati de asigurare care ofera RCA in Romania.

Speram ca am prezentat in acest articol informatii utile care sa raspunda la intrebarile care circula in mediul online, precum: cat costa RCA in 2023? se scumpeste RCA in 2023? ce preturi au asigurarile auto in 2023? unde gasesc RCA ieftin in 2023? este RCA online mai ieftin in 2023?

Acest articol face parte din Sectiunea Q&A - intrebari si raspunsuri, pe care am lansat-o pe siteul nostru de asigurari online ieftine, pentru a raspunde la cele mai frecvente intrebari din mediul online si nu numai, cu privire la produsele de asigurare.

Adaugati un comentariu!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}