Cu cat s-au scumpit asigurarile RCA?

By asignet

ianuarie 11, 2023

0 comments

Inceputul de an nu este unul tocmai linistit pe piata asigurarilor RCA si va prezentam informatiile urmatoare pentru a raspunde la cea mai frecventa intrebare pe care am primit-o, respectiv: Cu cat s-a scumpit RCA?

Inca de la sfarsitul anului trecut se astepta o scumpire a asigurarilor RCA, urmare a deciziei ASF de crestere a contributiilor asiguratorilor la Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) de la 2,5%, la 4%.

Previziunile s-au adeverit si primele zile ale anului au adus scumpiri ale politelor RCA pentru majoritatea asiguratilor, cresteri de preturi care au ajuns chiar si la 40% pentru anumite categorii de clienti.

Din pacate, cei mai afectati de aceste scumpiri sunt clientii din categoriile de varsta cu daunalitatea cea mai redusa si care au clasa de bonus-malus maxima (B8) sau aproape de aceasta.

Concret, daca analizam politele RCA emise pe site-ul nostru de asigurari online ieftine de la inceputul anului pana in prezent, constatam ca preturile au crescut pentru toate categoriile de clienti.

Pentru majoritatea soferilor, insa, cresterile sunt nesemnificative si asta se datoreaza, probabil, concurentei dintre asiguratori, mai ales dupa intrarea pe piata cu preturi competitive a companiei Hellas Direct.

Astfel, am avut polite RCA care la reinnoire au costat cu cateva zeci de lei (sub 100 lei) mai mult ca anul trecut dar si polite care au costat cu peste 300 de lei mai mult decat polita precedenta.

Cea mai simpla metoda prin care puteti verifica cu cat s-a scumpit RCA, este sa faceti o verificare pret RCA utilizand cel mai nou si modern Calculator RCA Ieftin disponibil printr-un click AICI sau pe banner.

Din pacate, previziunile pentru perioada urmatoare nu sunt deloc optimiste, se asteapta noi cresteri de preturi ale asigurarilor RCA, preturi care oricum au explodat imediat dupa falimentul City Insurance.

Incurajam toti posesorii de autovehicule sa se orienteze spre zona de online, sansele de a gasi o asigurare auto ieftina sunt mai mari daca se opteaza pentru incheierea RCA online.

Pe langa pretul mai bun care poate fi gasit online, cumparatorul are posibilitatea sa aleaga dintre ofertele tuturor societatilor iar calcularea pretului, plata si emiterea sunt mult mai usor de facut din fata laptopului sau telefonului.

Informatiile prezentate in acest articol sunt menite sa raspunda intrebarilor precum: cu cat s-a scumpit RCA in 2023? de ce s-a scumpit RCA? cat este RCA 2023? s-a scumpit asigurarea auto? unde gasesc RCA ieftin?

Acest articol face parte din Sectiunea Q&A - intrebari si raspunsuri, pe care am lansat-o pe siteul nostru de asigurari online ieftine, pentru a raspunde la cele mai frecvente intrebari din mediul online si nu numai, cu privire la produsele de asigurare.

Adaugati un comentariu!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}