Tarifele de referinta RCA cresc incepand cu luna septembrie 2022

By asignet

septembrie 3, 2022

0 comments

O veste proasta vine de la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) care a publicat noile tarife de referinta pentru RCA, tarife consistent mai mari ca cele de pana acum, ceea ce, foarte probabil, va duce la o scumpirea asigurarilor RCA in urmatoarea perioada.

Aceste tarife de referinta vor influenta pretul politelor RCA si vor fi valabile pentru urmatoarele 6 luni iar acestea sunt in crestere fata de cele de acum 6 luni atat pentru persoane fizice cat si pentru persoane juridice.

Veti gasi in acest articol tarifele de referinta RCA valabile incepand cu luna septembrie 2022, exemplificate intr-un tabel preturi RCA, care prezinta preturile de referinta RCA pentru toate categoriile de varsta si de capacitate cilindrica.

Noile tarife de referinta pentru asigurarile RCA pot fi analizate in fotografiile de mai jos, acestea fiind exemplificate pe fiecare categorie de varsta si capacitate cilindrica a vehiculului asigurat.

tarife referinta pf 2022

Comparativ cu tarifele de referinta din luna februarie, se constata cresteri importante pentru toate categoriile de varsta si pentru toate intervalele de capacitate cilindrica. Acest lucru ne arata ca, foarte probabil, asigurarile RCA se scumpesc in acest sfarsit de an.

Astfel, conform rapoartelor ASF Romania, cel mai mic tarif de referinta este pentru vehiculele cu capacitate cilindrica sub 1.200 cmc al caror proprietari se incadreaza in intervalul de varsta 51-60 ani.

Tariful de referinta pentru acestea va fi de 860 lei in crestere cu aproape 13% fata de tariful de referinta de pana acum, care era fixat la 762 lei.

Cele mai mari scumpiri ale asigurarilor RCA ar putea sa apara din luna septembrie 2022 pentru persoanele sub 31 de ani, tarifele de referinta pentru aceasta categorie de proprietari crescut cu aproape 20% pentru toate categoriile de vehicule.

O posibila scumpire a politelor RCA vine total neasteptat, chiar la inceputul lunii august 2022, ASF informa ca preturile la RCA sunt in scadere in primele 6 luni ale anului 2022.

Nici pentru persoanele juridice vestile nu sunt mai bune, tarifele de referinta cresc si pentru acesti clienti, dupa cum urmeaza:

  • vehicule cu capacitatea cilindrica sub 1.200 cmc, noul tarif de referinta va fi 1.534 lei fata de 1.383 lei cat era pana acum;
  • vehicule cu capacitatea cilindrica 1.201 - 1.400 cmc, noul tarif de referinta va fi 1.354 lei fata de 1.253 lei cat era pana acum;
  • vehicule cu capacitatea cilindrica 1.401 - 1.600 cmc, noul tarif de referinta va fi 1.253 lei fata de 1.112 lei cat era pana acum;
  • vehicule cu capacitatea cilindrica 1.601 - 1.800 cmc, noul tarif de referinta va fi 1.149 lei fata de 1.038 lei cat era pana acum;
  • vehicule cu capacitatea cilindrica 1.801 - 2.000 cmc, noul tarif de referinta va fi 1.218 lei fata de 1.093 lei cat era pana acum;
  • vehicule cu capacitatea cilindrica 2.001 - 2.500 cmc, noul tarif de referinta va fi 1.406 lei fata de 1.249 lei cat era pana acum;
  • vehicule cu capacitatea cilindrica peste 2.500 cmc, noul tarif de referinta va fi 1.652 lei fata de 1.483 lei cat era pana acum.

La cum arata aceste cifre se pare ca nici vehiculele inmatriculate pe firma nu scapa de cresteri de preturi la asigurarea RCA in 2022, noile tarife vor fi luate in calcul de asiguratori incepand cu luna septembrie.

Aceasta majorare a tarifelor de referinta nu inseamna neaparat ca toate asigurarile RCA se vor scumpi, fiecare asigurator isi fundamenteaza preturile tinand cont de aceste tarife dar si de multi alti factori.

Din experienta anilor trecuti, este foarte probabil ca acei clienti care au clasa de bonus-malus RCA maxima (B8) sau aproape de maxim, sa nu resimta nicio crestere de pret, ba din contra, preturile pot sa scada usor.

Cu siguranta, cresterea tarifelor de referinta RCA incepand cu luna septembrie 2022, ii va afecta cel mai mult pe clientii cu daunalitate ridicata si pe cei inclusi in grupe de varsta cu risc ridicat (sub 31 de ani).

Acestia deja suporta preturi mari la politele RCA iar cu aceste modificari de tarife va fi din ce in ce mai greu sa poata sa incheie RCA ieftin.

Aceste tarife de referinta au fost calculate de catre o firma independenta si s-a tinut cont de mai multi parametrii inclusiv categoria de vehicule din care face parte (autoturisme, autovehicule de transport, motociclete sau remorci), tipul asiguratului (persoana fizica sau juridica), varsta asiguratului, dar si de caracteristicile vehiculelor (capacitate cilindrica, masa maxima, putere).

Pentru a veni in sprijinul clientilor nostri, punem la dispozitie cel mai bun Calculator Oferte RCA, cu ajutorul caruia se pot obtine rapid si simplu, din fata telefonului sau a laptopului, toate preturile pentru asigurarea RCA la masina dumneavoastra.

Pentru a obtine un calcul RCA nu aveti nevoie decat de cateva zeci de secunde si trebuie sa introduceti cateva date cin certificatul de inmatriculare si din cartea de identitate a proprietarului.

Dupa ce vizualizati ofertele de pret de la toti asiguratorii, aveti posibilitatea sa alegeti oferta care va avantajeaza si sa incheiati polita RCA 100% online, aceasta fiind eliberata imediat.

Chiar daca in urmatoarele luni vor aparea scumpiri ale asigurarilor RCA, noi va oferim garantia ca veti gasi cele mai mici preturi, aceleasi pe care vi le-ar oferi si asiguratorul direct, avantajul fiind ca veti vedea toate ofertele in acelasi loc.

Daca va puneti intrebarea unde gasesc cel mai ieftin RCA online? nu este nevoie sa rascolitii pe google dupa nu stiu cate siteuri, pe siteul nostru de asigurari online ieftine, gasiti aceleasi preturi ca direct de la asigurator.

Ramane de vazut cum vor evolua aceste tarife RCA la urmatoarea rectificare, respectiv in luna martie 2023, va fi interesant de vazut daca soferii vor plati  asigurari RCA mai scumpe in 2023.

Pentru a accesa platforma de asigurari ieftine, trebuie doar sa dati un click AICI si veti fi redirectionati in meniul platformei care va ofera posibilitatea sa incheiati online aproape toate tipurile de asigurari.

Adaugati un comentariu!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}