Registrul Auto Roman implementeaza serviciul de transmitere a CIV prin curier

By asignet

iulie 20, 2022

0 comments

O veste excelenta vine de la Registrul Auto Roman (RAR) in aceasta saptamana, institutia anunta printr-un comunicat de presa ca va implementa serviciul "CIV prin curier".

Prin acest serviciu, persoanele care solicita eliberarea Cartii de Identitate a Vehiculului (CIV) vor putea opta pentru expedierea acesteia la o anumita adresa specificata, prin intermediul unui serviciu de curierat rapid.

Introducerea acestui serviciu este de bun augur si cu siguranta va fi foarte folosit, utilizarea unui curier rapid ieftin pentru trimiterea cartii de identitate a vehiculului va scuti foarte multe persoane de drumuri inutile si de stat la cozi la RAR.

Practic, incepand din aceasta saptamana, cei care merg la RAR si solicita eliberarea cartii de identitate a autovehiculului, nu trebuie sa se mai intoarca la institutie dupa o anumita perioada de timp pentru a ridica documentul daca solicita transmiterea CIV prin serviciul de curierat rapid.

Initiativa este una laudabila mai ales ca tot mai multe persoane se plangeau in mediul online de faptul ca trebuie sa deplaseze de doua ori la RAR pentru obtinerea CIV iar pentru multi distanta chiar constituia un impediment.

Se simplifica astfel si aceasta procedura dupa ce si celelalte etape necesare inmatricularii unui autoturism au fost usurate in ultima perioada, spre exemplu asigurarea RCA in vederea inmatricularii poate fi incheiata online.

Conform declaratiilor Directorului General al RAR, Alina Nita, cand veniti cu autovehiculul la RAR, dupa identificare si verificare, puteti pleca fara sa mai asteptati eliberarea actului (CIV).

Il veti primi prin curier, daca solicitati acest lucru, in maximum 3 zile lucratoare, termen care poate fi prelungit doar in situatia exceptionala in care emiterea CIV este conditionata de raspunsul altor entitati externe.

Foarte important este si faptul ca RAR nu taxeaza acest serviciu, iar solicitantii vor trebui sa plateasca doar taxa de curierat la primirea documentelor, taxa care va fi una mica avand in vedere ca documentul va fi transmis intr-un plic de dimensiuni reduse.

Clientii vor putea mentiona pe cererea de activitate pe care o completeaza la sediul RAR faptul ca doresc primirea CIV prin curier si vor scana cu un telefon mobil un cod QR care permite accesarea directa a linkului pentru inregistrarea solicitarii. Aceste facilitati vor fi disponibile la intrarea in toate reprezentantele RAR.

Foarte important este ca ramane in vigoare si optiunea de ridicare personala a Cartii de Identitate a Vehiculului, direct de la ghiseul reprezentantei teritoriale unde a fost efectuata activitatea.

Reamintim ca autotitatile fac pasi importanti in domeniul digitalizarii si al simplificarii procedurilor in domeniul auto, chiar incepand cu luna septembrie a anului 2021, prin modificarea legislatiei, contractul de vanzare-cumparare auto se poate incheia online.

Reprezentantii RAR mentioneaza ca acest nou serviciu a fost conceput in special in beneficiul clientilor care nu au domiciliul in orasele resedinta de judet, unde sunt situate de regula reprezentantele RAR, si care astfel au de parcurs distante mai mari pentru revenire.

De asemenea, pe langa faptul ca prin acest demers se decongestioneaza si zona de asteptare pentru clientii institutiei, este pana la urma un demers firesc, adaptat vremurilor pe care le traim si care in alte rati europene functioneaza de mult timp.

Toata procedura privind solicitarea CIV prin curier dar si orice alte informatii, pot fi consultate accesand site-ul RAR si a fost exemplificata de reprezentantii institutiei in info graficul de mai jos.

procedura rar transmitere civ prin curier

Cum mentionam anterior, tot pentru inmatricularea sau transcrierea unei masini veti avea nevoie de o asigurare in vederea inmatricularii pe numele noului proprietar, cel pe numele caruia va fi inmatriculata masina.

Pentru a incheia o asigurare in vederea inmatricularii ieftina, va recomandam sa folositi acest Calculator RCA Ieftin, cu ajutorul caruia veti obtine rapid ofertele RCA de la toti asiguratorii.

Dupa ce veti vizualiza toate ofertele RCA, veti avea posibilitatea sa alegeti cel mai ieftin RCA pentru masina dumneavoastra pe care, o emiteti si platiti exclusiv online si o primiti imediat pe telefon, laptop sau e-mail.

Garantam clientilor nostri ca ofertele rezultate ca urmare a folosirii acestui Calculator asigurare auto, sunt cele mai mici de pe piata, nu veti gasi preturi mai mici nici chiar direct de la asiguratori.

Foarte important de precizat este si faptul ca pe site-ul nostru puteti incheia polita RCA pe orice perioada doriti, inclusiv asigurare RCA pe o luna, perioada foarte cautata atunci cand clientii au nevoie de asigurare in vederea inmatricularii.

Asigurarea RCA pe 1 luna are aceleasi acoperiri ca si asigurarea RCA pe 6 luni sau asigurarea RCA pe 1 an dar trebuie sa tineti cont ca pretul acesteia o poate face neavantajoasa in raport cu o asigurare pe perioada mai lunga.

Va recomandam sa faceti un calcul RCA pe mai multe perioade, Comparatorul RCA va permite sa faceti o simulare asigurare auto de cate ori doriti pentru a alege perioada cea mai potrivita pentru dumneavoastra.

Dupa ce ati emis asigurarea RCA pe site-ul nostru de asigurari online ieftine si ati primit-o imediat, daca aveti posibilitatea o puteti imprima pe o hartie alba, normala sau o puteti pastra asupra dumneavoastra in format electronic.

Nu trebuie sa va faceti probleme ca veti fi amendati pentru ca nu aveti asigurarea in format fizic (imprimata pe hartie), deoarece, potrivit legii, asigurarea RCA este valabila in format electronic, ba chiar puteti sa nu o aveti deloc, agentul de politie fiind obligat sa verifice existenta ei in baza de date CEDAM.

Adaugati un comentariu!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}