Vanzarile asiguratorilor RCA in primul trimestru din 2022

By asignet

iulie 21, 2022

0 comments

In primul trimestru al anului 2022 au fost vandute asigurari RCA de peste 2.3 miliarde lei, mai mult decat dublu fata de aceeasi perioada a anului 2021, o arata calculele realizate de XPRIMM Publications.

In primul trimestru al anului 2022 (perioada ianuarie-martie), pe piata si-au desfasurat activitatea 8 societati de asigurare, autorizate de ASF pentru activitati de asigurare RCA, clasamentul acestora in functie de volumul vanzarilor il puteti vedea mai jos.

Ramane de vazut care va fi situatia in anul 2023, care vor fi cotele de piata si cum va influenta clasamentul Hellas Direct,  noua societate intrata pe piata la finele anului 2022.

Primul loc in topul vanzarilor de asigurari RCA il ocupa Euroins cu o valoare a vanzarilor de peste 840 milioane lei, reprezentand o cota de piata de 36% in crestere cu aproape 5 procente fata de aceeasi perioada din  2021.

Astfel, Euroins a profitat din plin de falimentul City Insurance consolidandu-si pozitia pe piata asigurarilor RCA din Romania si devenind cel mai important jucator. Acest lucru se vede si in performantele financiare ale Euroins din prima parte a anului 2022.

Pe locul doi ca volum al vanzarilor de asigurari RCA se gaseste Allianz-Tiriac cu polite RCA vandute de peste 457 milioane lei si o cota de piata de 19.6%, in crestere cu peste 13 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut.

A treia pozitie in clasament o ocupa Groupama care a vandut asigurari RCA in valoare de peste 440 milioane lei, ajungand la o cota de piata de 19.9% si inregistrand cea mai mare crestere, in trimestrul 1 din 2021 avand o cota de piata de doar 2.3%.

Imediat dupa podium, pe locul 4 se situeaza Grawe cu un volum al vanzarilor de peste 200 milioane lei si o cota de piata de 8.6% si ei in crestere importanta fata de anul trecut cand inregistrau o cota de piata de doar 2.8%.

Cresterea Grawe s-a datorat si faptului ca aceasta societate ofera preturi foarte bune la asigurari RCA pe o luna, perioada pentru care majoritatea celorlalte companii au crescut preturile semnificativ in ultimul an.

Pe locul 5 in clasament se situeaza Asirom, societate care a vandut asigurari RCA in primul trimestru din 2022 in valoare de circa 194 milioane de lei, inregistrand o cota de piata de 8.3%, de peste doua ori mai mare decat cota de piata pe care o avea in 2021.

Omniasig ocupa locul 6 in acest clasament cu vanzari totale pe segmentul RCA de peste 168 milioane lei si o cota de piata de 7.2% in crestere usoara cu un procent fata de anul trecut.

Urmatoarea clasata este Axeria Iard, societate care si-a inceput activitatea pe piata RCA din Romania in ultima parte a anului 2021 si a reusit sa vand in perioada ianuarie-martie 2022 asigurari RCA de peste 136 milioane lei, avand o cota de piata de aproximativ 6%.

Ultimul loc in clasament este ocupat de Generali, singura societate care nu a inregistrat cresteri ale cotei de piata dupa falimentul City Insurance si care a vandut polite RCA in valoare de aproximativ 32 milioane lei, inregistrand aceeasi cota de piata ca si anul trecut de 1.4%.

XPRIMM Publications a calculat aceste valori ale primelor brute subscrise in perioada ianuarie - martie 2022 dupa care am realizat acest clasament, in baza datelor transmise de catre ASF.

Un aspect foarte interesant este ca la data de 31 martie 2022, prima medie RCA anualizata a crescut semnificativ, cu aproximativ 80% comparativ cu perioada anterioara, la 1.138 lei, de la 632 lei iar dauna medie RCA s-a majorat cu circa 11%, la 9.355 lei.

Ca si comportament al cumparatorilor de polite RCA s-a constatat aceeasi tendinta ca si in anii precedenti, majoritatea clientilor cauta sa gaseasca RCA Ieftin, punand in planul secund alte aspecte privind aceasta achizitie.

Tocmai de aceea, companiile care au oferit cea mai ieftina asigurare RCA in aceasta perioada, respectiv Euroins si Groupama, au cumulat o cota totala de piata de peste 55%.

Mai mult decat atat, in aceasta prima perioada a anului 2022, cele doua companii de asigurari au oferit posibilitatea clientilor de a incheia RCA in rate fara dobanda, variante avantajoase la acel moment avand in vedere pretul ridicat politelor RCA.

Totusi, datele arata si o crestere semnificativa pentru Allianz-Tiriac, crestere care se datoreaza in primul rand posibilitatii de a achizitiona politele RCA in rate de la anumiti intermediari sau direct de la companie.

Cota de piata a Allianz-Tiriac a mai crescut, in opinia noastra, datorita unui segment de clienti care, avand in vedere reputatia foarte buna a societatii in ceea ce priveste solutionarea dosarelor de daune, si-au incheiat RCA cu decontare directa la acest asigurator.

Ramane de vazut, in perioada urmatoare, cand vor fi transmise de catre ASF datele privind primele 6 luni ale anului 2022, cum va arata acest clasament si care vor fi societatile de asigurare care castiga teren pe piata RCA.

Indiferent de asiguratorul la care doresc sa incheie asigurarea RCA sau de perioada aleasa, oferim vizitatorilor site-ului nostru cel mai nou si modern Calculator asigurare auto, care este usor de utilizat de catre orice persoana.

Utilizand acest Comparator RCA 2023 veti putea face rapid un calcul RCA pentru masina dumneavoastra facand o simulare de pret RCA si veti obtine in doar cateva zeci de secunde toate ofertele RCA disponibile pe piata.

Aveti posibilitatea sa alegeti oferta pe care o doriti si sa incheiati online polita RCA care va fi eliberata imediat pe telefonul, laptopul sau pe e-mailul dumneavoastra.

Garantam clientilor nostri ca preturile pe care le veti primi in ofertele RCA sunt cele mai mici de pe piata, nu veti gasi preturi mai bune pe alte siteuri si nici direct la societatile de asigurare.

Cresterile importante ale vanzarilor au avut soceitatile care au vandut RCA in rate, cresterea de preturi fiind mai usor de digerat de clientii care au putut cumpara RCA in rate Euroins, RCA in rate Groupama sau RCA in rate Allianz.

Adaugati un comentariu!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}