Unde se poate incheia RCA ieftin dupa insolventa Euroins

By asignet

aprilie 2, 2023

1 comments

Retragerea autorizatiei de functionare care a insemnat intrarea in insolventa a liderului pietei RCA din Romania si ulterior falimentul Euroins, a provocat panica printre milioanele de posesori de vehicule si teama ca nu vor mai avea posibilitatea sa incheie RCA ieftin.

Temerile sunt justificate daca tinem cont ca o situatie similara s-a intamplat la falimentul City Insurance si atunci preturile asigurarilor RCA au explodat, companiile ramase pe piata absorbind cu dificultate clientii fostei City Insurance.

In prezent, in Romania, au mai ramas doar 8 (opt) societati de asigurare autorizate de ASF sa vanda asigurari RCA, respectiv: Groupama, Axeria Iard, Grawe, Generali, Asirom, Allianz, Omniasig si Hellas Direct.

Asadar, acestea sunt, la acest moment, optiunile existente pe piata pentru incheierea asigurarilor RCA, sunt discutii ca a fost accelerate procedurile si in curand va fi autorizata si a noua companie - CEC Asigurari.

Astfel, cei carora le expira asigurarea RCA sau asiguratii falimentarei Euroins care opteaza pentru denuntarea RCA la Euroins, au posibilitatea sa gasesca rapid o oferta de RCA ieftin la una din celelalte 8 societati care vand asigurari RCA.

Incheie RCA Ieftin la Groupama

Groupama Asigurari este societatea de asigurari care a ramas lider pe piata RCA dupa intrarea in insolventa a Euroins, in prezent Groupama are cei mai multi clienti dintre toti asiguratorii care vand RCA in Romania.

Nu intamplator Groupama a ramas lider de piata pe segmentul RCA pentru ca, majoritatea clientilor reusesc sa incheie RCA ieftin la Groupama iar seriozitatea de care da dovada compania in instrumentarea dosarelor de dauna este un motiv in plus sa va faceti asigurare RCA la Groupama.

Puteti obtine rapid oferta RCA Groupama, accesand acest Calculator RCA Groupama, disponibil printr-un click AICI sau pe bannerul de mai jos, si dupa ce consultati toate ofertele disponibile puteti incheia RCA online la Groupama.

Astfel, daca cautati sa incheiati o asigurare RCA auto Groupama, sunteti la locul potrivit, accesand acest Calculator RCA online Groupama, veti primi rapid toate preturile RCA, inclusiv oferta de pret asigurare RCA Groupama.

Daca alegeti asigurarea RCA Groupama, va rugam sa luati in considerare sa adaugati si clauza de decontare directa, avand o asigurare RCA cu decontare directa la Groupama veti fi la adapost in cazul in care veti fi lovit in trafic de un asigurat Euroins.

Incheie RCA Ieftin la Axeria

Axeria Iard este o companie intrata recent pe piata asigurarilor RCA din Romania, respectiv la sfarsitul anului 2021, dar a reusit deja sa-si asigure o cota de piata importanta pe segmentul RCA si deja are zeci de mii de clienti multumiti.

Aceasta cota de piata se datoreaza faptului ca anumite categorii de clienti pot incheia cel mai ieftin RCA la Axeria. Este vorba de clientii cu daunalitatea scazuta si cei din localitatile sau orasele mici, sub 20.000 de locuitori.

Puteti obtine rapid oferta RCA Axeria, accesand acest Calculator RCA Axeria, disponibil printr-un click AICI sau pe bannerul de mai jos, si dupa ce consultati toate ofertele disponibile puteti incheia RCA online la Axeria.

Astfel, daca cautati sa incheiati o asigurare RCA auto Axeria, sunteti la locul potrivit, accesand acest Calculator RCA online Axeria, veti primi rapid toate preturile RCA, inclusiv oferta de pret asigurare RCA Axeria.

Tinand cont recenziile clientilor, alegand asigurarea RCA Axeria, este recomandat sa adaugati si clauza de decontare directa, avand o asigurare RCA cu decontare directa la Axeria veti fi la adapost in cazul in care veti fi lovit in trafic de un asigurat Euroins.

Incheie RCA Ieftin la Grawe

Grawe Asigurari este deja de multa vreme una din optiunile pe care posesorii de autovehicule le au in vedere atunci cand cauta o asigurare RCA ieftina, mai ales ca aceasta societate de asigurari are o reputatie buna in piata asigurarilor.

E adevarat ca nu toate categoriile de clienti pot gasi in aceasta societate cea mai ieftina varianta dar sunt destui clienti care pot incheia RCA ieftin la Grawe, mai ales daca vorbim de posesorii de motociclete, ATV-uri, remorci, tractoare si altele.

Puteti obtine rapid oferta RCA Grawe, accesand acest Calculator RCA Grawe, disponibil printr-un click AICI sau pe bannerul de mai jos, si dupa ce consultati toate ofertele disponibile puteti incheia RCA online la Grawe.

Astfel, daca cautati sa incheiati o asigurare RCA auto Grawe, sunteti la locul potrivit, accesand acest Calculator RCA online Grawe, veti primi rapid toate preturile RCA, inclusiv oferta de pret asigurare RCA Grawe.

De semenea, si in cazul in care alegeti asigurarea RCA Grawe, va recomandam sa luati in considerare sa adaugati si clauza de decontare directa, avand o asigurare RCA cu decontare directa la Grawe veti fi la adapost in cazul in care veti fi lovit in trafic de un asigurat Euroins.

Incheie RCA Ieftin la Generali

Generali Asigurari este societatea cu cea mai mica cota de piata dintre toate cele 8 societati care ofera asigurari RCA si asta pentru ca prin politica companiei, nu si-au propus sa acapareze cu orice pret clienti pe acest segment.

Cu toate astea, exista totusi anumite categorii de clienti care reusesc sa incheie RCA ieftin la Generali si ne referim aici la anumiti clienti persoane juridice sau la cei care au incheiata o asigurare CASCO la Generali si primesc astfel reducere la asigurarea RCA.

Puteti obtine rapid oferta RCA Generali, accesand acest Calculator RCA Generali, disponibil printr-un click AICI sau pe bannerul de mai jos, si dupa ce consultati toate ofertele disponibile puteti incheia RCA online la Generali.

Astfel, daca cautati sa incheiati o asigurare RCA auto Generali, sunteti la locul potrivit, accesand acest Calculator RCA online Generali, veti primi rapid toate preturile RCA, inclusiv oferta de pret asigurare RCA Generali.

Cunoscund seriozitatea cu care isi trateaza aceasta companie clientii, va recomandam sa adaugati si clauza de decontare directa la asigurarea RCA, avand o asigurare RCA cu decontare directa la Grawe veti fi la adapost in cazul in care veti fi lovit in trafic de un asigurat Euroins.

Incheie RCA Ieftin la Asirom

Asirom Asigurari este una din cele mai vechi si cunoscute societati de asigurari care activeaza pe piata RCA si are un portofoliu de clienti important pentru produse de asigurare CASCO si RCA.

Sunt cateva categorii de clienti care isi pot incheia RCA ieftin la Asirom, poate cea mai importanta categorie este cea a clientilor care incheie RCA pe o luna, Asirom fiind una din societatile care ofera cel mai ieftin RCA pe 1 luna.

Puteti obtine rapid oferta RCA Asirom, accesand acest Calculator RCA Asirom, disponibil printr-un click AICI sau pe bannerul de mai jos, si dupa ce consultati toate ofertele disponibile puteti incheia RCA online la Asirom.

Astfel, daca cautati sa incheiati o asigurare RCA auto Asirom, sunteti la locul potrivit, accesand acest Calculator RCA online Asirom, veti primi rapid toate preturile RCA, inclusiv oferta de pret asigurare RCA Asirom.

Avand in vedere situatia de fata cand sunt aproape 3 milioane de polite Euroins valabile, va recomandam sa adaugati si clauza de decontare la RCA Asirom, avand o asigurare RCA cu decontare directa la Asirom veti fi protejat in cazul in care veti fi lovit in trafic de un asigurat Euroins.

Incheie RCA Ieftin la Allianz

Allianz Tiriac este probabil societatea de asigurari in care romanii au cea mai mare incredere, este bine cunoscuta seriozitatea cu care compania isi trateaza clientii si rapiditatea prin care solutioneaza dosarele de dauna.

Mai mult decat atat, in ultimii ani Allianz s-a remarcat si prin preturile atractive la asigurarile RCA, astfel compania are deja in portofoliu peste 1 milion de clienti care au reusit sa incheie RCA ieftin la Allianz Tiriac.

Puteti obtine rapid oferta RCA Allianz, accesand acest Calculator RCA Allianz, disponibil printr-un click AICI sau pe bannerul de mai jos, si dupa ce consultati toate ofertele disponibile puteti incheia RCA online la Allianz.

Astfel, daca cautati sa incheiati o asigurare RCA auto Allianz, sunteti la locul potrivit, accesand acest Calculator RCA online Allianz, veti primi rapid toate preturile RCA, inclusiv oferta de pret asigurare RCA Allianz.

In cazut Allianz Asigurari este probabil cel mai util si recomandat sa incheiati RCA cu decontare directa, pentru ca avand RCA cu decontare directa la Allianz va veti putea repara masina pe propria asigurare in cazul in care sunteti lovit de un asigurat Euroins sau orice alt asigurat.

Incheie RCA Ieftin la Omniasig

Omniasig Asigurari nu este o societate de top in ceea ce priveste asigurarile RCA, asta pentru ca obiectivele companiei nu vizeaza acest segment si mai degraba s-a orientat spre segmentul CASCO in domeniul asigurarilor auto.

Chiar daca pentru majoritatea clientilor nu este o optiune, sunt anumiti clienti care pot gasi RCA ieftin la Omniasig, in general clienti care incheie CASCO si primest reducere si pentru RCA la Omniasig.

Puteti obtine rapid oferta RCA Omniasig, accesand acest Calculator RCA Omniasig, accesibil cu un click AICI sau pe bannerul de mai jos, si dupa ce consultati toate ofertele disponibile puteti incheia RCA online la Omniasig.

Astfel, daca cautati sa incheiati o asigurare RCA auto Omniasig, sunteti la locul potrivit, accesand acest Calculator RCA online Omniasig, veti primi rapid toate preturile RCA, inclusiv oferta de pret asigurare RCA Omniasig.

Cu siguranta si in cazul Omniasig, o optiune buna de luat in calcul este adaugarea clauzei de decontare directa, avand astfel un RCA cu decontare directa la Omniasig, veti fi protejat in cazul in care veti fi lovit in trafic de un asigurat Euroins.

Incheie RCA Ieftin la Hellas Direct

Hellas Direct direct este compania care a intrat pe piata asigurarilor din Romania la sfarsitul anului 2022 dar care si-a castigat deja o reputatie buna printre clienti mai ales ca este una din primele 3 societati care ofera asigurari ieftine.

Aproape toate categoriile de clienti au posibilitatea sa incheie RCA ieftin la Hellas Direct, indiferent de perioada aleasca sunt sanse bune ca oferta Hellas Direct sa fie cea mai ieftina, dar cu precadere politele RCA pe o luna au cel mai mic pret la Hellas Direct.

Puteti obtine rapid oferta RCA Hellas Direct, accesand acest Calculator RCA Hellas Direct, disponibil printr-un click AICI sau pe bannerul de mai jos, si dupa ce consultati toate ofertele disponibile puteti incheia RCA online la Hellas Direct.

Astfel, daca cautati sa incheiati o asigurare RCA auto Hellas Direct, sunteti la locul potrivit, accesand acest Calculator RCA online Hellas Direct, veti primi rapid toate preturile RCA, inclusiv oferta de pret asigurare RCA Hellas Direct.

Nu trebuie neglijata nici posibilitatea de a adauga clauza de decontare directa, Hellas Direct este cunoscuta in Grecia si Cipru pentru seriozitatea cu care-si trateaza clientii si avand un RCA cu decontare directa la Hellas Direct puteti beneficia de aceasta.

Motive pentru a incheia RCA online

Pe oricare dintre cele opt societati o alegeti, va incurajam sa optati pentru incheierea politei RCA online, din urmatoarele motive:

 • Este mult mai rapid si mai comod, nu veti avea drumuri de facut, nu va trebui sa prezentati acte, puteti face totul in cateva zeci de secunde din fata telefonului sau a calculatorului;
 • Aveti posibilitatea sa comparati toate ofertele si sa alegeti oferta pe care o considerati cea mai avantajoasa;
 • Puteti calcula oferta si emite polita oricand, la orice ora, 24/7 fara sa fiti nevoiti sa va incadrati intr-un anumit program sau sa depindeti de programul brokerilor sau asiguratorilor;
 • Este mai ieftin pentru ca in general cheltuielile de distributie sunt mai mici pentru platformele online decat ale birourilor de asigurari;
 • Puteti sa va incheiati si gestionati apoi toate asigurarile (auto, de casa, de sanatate etc.) din aceeasi platforma.

Trebuie sa stiti ca incepand cu luna august 2020, odata cu modificarea Normei RCA nr. 20/2027, asigurarea RCA este valabila si in format electronic, pe telefon, astfel ca nu este necesar sa o imprimati pe hartie.

In conditiile astea, nu mai exista niciun impediment care sa opreasca in a va incheia RCA Online, tot ce trebuie sa faceti este sa accesati cel mai nou si modern Calculator RCA Online si sa obtineti rapid toate ofertele.

Veti putea compara toate ofertele si sa alegeti asigurarea RCA in care aveti incredere la care va recomandam sa adaugati clauza de decontare directa care poate fi extrem de utila in cazul in care sunteti implicati intr-un accident cu un asigurat Euroins.

Asadar, falimentul societatii Euroins nu ar trebui sa afecteze, deocamdata, preturile asigurarilor RCA, inca sunt o multime de variante disponibile pentru a incheia RCA ieftin pentru toate categoriile de clienti.

Mai mult decat atat, Guvernul Romaniei a adoptat inca de la inceputul lunii aprilie, o hotarare prin care plafoneaza preturile RCA pentru 6 luni la niveul preturilor practicate la data de 28 februarie 2023.

Consecinta acestei hotarari este ca, dupa decizia instantei de faliment a Euroins, preturile nu mai pot creste asa cum s-a intamplat in cazul falimentului City Insurance, toti proprietarii de vehicule avand posibilitatea sa incheie RCA plafonat.

Adaugati un comentariu!

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. ARTICOL UNIC:
  Incepind cu data de 1Martie2024, TOATE formele de ASIGURARE din Romania sunt OPTIONALE…

  Cel mai corect lucru posibil.
  Ar fi concurente adevarate, servicii de calitate corecte si imediate.
  Asa? Cei multi si saraci platesc asigurarile celor putini si bogati (masini scumpe, concedii medicale multe, pensii nesimtite, etc.)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}