Performantele financiare ale Euroins in primul trimestru din 2022

By asignet

iulie 13, 2022

0 comments

Vesti bune dinspre piata asigurarilor RCA din Romania unde Euroins, asiguratorul cu cea mai mare cota de piata, anunta intr-un comunicat de presa, ca si-a consolidat pozitia financiara iar indicatorii financiari demonstreaza stabilitatea companiei.

Stirea este una excelenta pentru posesorii de autoturisme, cunoscut fiind faptul ca Euroins ofera cel mai ieftin RCA, iar dupa falimentul City Insurance s-a creeat un val de scepticism cu privire la stabilitatea financiara a companiei.

Ne bucuram sa prezentam aceasta stire deoarece, cele mai cautate informatii despre Euroins pe site-ul nostru au fost cele care vizau un posibil faliment Euroins sau cele referitoare la adresa de e-mail pentru reclmatii a Euroins.

Euroins Romania se afla pe primul loc in clasamentul companiilor de asigurari dupa primele brute subscrise pentru asigurari generale in primul trimestru al anului 2022, cu o cota de piata de 23,2%, conform ultimului Raport al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Referitor la acestea, Tanja Blatnik, CEO Euroins Romania, a declarat urmatoarele:

Ne aflam intr-un proces accelerat si vizibil de transformare extrem de provocatoare, pe termen lung, pe care l-am inceput anul trecut odata cu schimbarea intregului consiliu de conducere al companiei de asigurari, continuand cu majorari semnificative de capital (peste 300 de milioane de lei) de la actionarii nostri si de asemenea de la BERD, care si-a aratat angajamentul de a continua sa investeasca in aceasta industrie.

In ciuda provocarilor pe care piata asigurarilor din Romania ni le arata in fiecare zi, punem multa atentie si executam activitati operationale pentru indeplinirea unui plan de redresare foarte ambitios, pe care ni l-am asumat, fiind strict supravegheati de autoritati. 

Rezultatele pozitive ale eforturilor noastre se pot observa deja in indicatorii nostri oficiali din zona de asigurari si de asemenea, in comportamentul pietei - plati mai rapide, relatii de incredere si transparente cu clientii si partenerii nostrii, scaderea numarului de reclamatii.

Rezultatele noastre au fost confirmate atat de cel mai recent raport oficial publicat pe 24 iunie de ASF, cat si de comunicatul de presa publicat de BERD pe 26 iunie 2022. Ambele documente ofera dovezi in cifre a performantei noastre din ultimul an si pot privi doar tendinta pozitiva a viitoarei dezvoltari.

Indicatorii cheie inclusi in Raportul la primul trimestru al anului 2022 sunt un semn al pozitiei consolidate a companiei pe piata asigurarilor, impreuna cu un portofoliu echilibrat.

Rezultatele foarte bune reusite de Euroins si indicatorii cheie ai companiei care inregistreaza evolutii pozitive pe toate palierele au rolul de a creste increderea clientilor in aceasta companie de asigurari mai ales dupa haosul generat de falimentul City Insurance.

indicator cheie ai euroins romania in primul trimestru 2022

Era mare nevoie de toate aceste precizari din partea Euroins Romania in contextul in care s-au vehiculat in mediul online o serie de fake news cu privire la problemele financiare cu care s-ar confrunta societatea.

Informatiile prezentate in acest comunicat de presa al Euroins infirma in totalitate aceste informatii false si va spori increderea potentialilor clienti in asigurarile companiei, mai ales ca Euroins este una din societatile care ofera clientilor asigurari auto ieftine.

Vanzarile Euroins in primul trimestru din 2022

In ceea ce priveste vanzarile Euroins, in primul trimestru al anului 2022 se poate vorbi de consolidarea vizibilitatii asupra asigurarilor optionale si semne pozitive de stabilizare a pozitiei Euroins pe piata asigurarilor RCA.

Increderea clientilor in societatea de asigurari Euroins a crescut constant in ultimul an si tot mai multi clienti au ales politele de asigurare oferite de companie. 

Astfel, in perioada ianuarie-martie 2022, Euroins avandut 1,2 milioane de polite din toate produsele de asigurare, fata de 0,9 milioane in aceeasi perioada din 2021, ceea ce inseamna ca numarul clientilor care au incredere in Euroins a crescut cu 36% in trimestrul 1 din  2022 fata de trimestrul 1 din 2021.

Cel mai mare procent de crestere s-a inregistrat in zona asigurarilor optionale – subscrierile sunt aici de trei ori mai mari decat anul trecut, rezultand o prima subscrisa de 55 milioane lei.

Aceasta crestere importanta a vanzarilor este determinata de concentrarea pe care compania o are pe diversificarea portofoliului de produse de asigurare si pe atentia acordata nevoilor in schimbare ale clientilor sai.

Cea mai mare crestere a fost inregistrata la produsul de asigurare CASCO, peste 800%, aratand o crestere clara a increderii in companie. Alte produse care cresc de peste 3 ori sunt si asigurarile de calatorie, de sanatate, de proprietate si de raspundere civila (RCA).

Conform raportului ASF, cota de piata a Euroins in RCA in trimestrul 1 din 2022 a fost de 36%, crescand mai putin decat concurentii sai dupa distribuirea clientilor City Insurance. Evolutia actuala arata ca pana la sfarsitul anului Euroins va atinge o cota de piata de RCA cca. 30%.

Acesta este un semn ca piata asigurarilor se stabilizeaza intr-o distributie mai echilibrata a RCA, unde Euroins detine o pozitie stabila, in timp ce compania se concentreaza si se dezvolta mai ales pe zona de asigurari facultative, manifestand intentia serioasa de a-si echilibra portofoliul de produse.

Perioada de plata a daunelor si numarul de reclamatii la asigurarile Euroins

Cea mai buna veste vine, insa, in ceea ce priveste perioada de plata a daunelor materiale care a fost redusa cu 80%, evolutia acestui indicator, imbunatatita substantial, fiind un motiv in plus pentru a creste increderea clientilor in Euroins.

Evolutia perioadei de plata a daunelor materiale este un indicator imbunatatit semnificativ. Perioada de plata de la data solicitarii clientilor pana la data platii a fost redusa cu 86% - in primul trimestru din 2022, plata medie a tuturor daunelor - in care nu au existat victime - este de doar 5 zile, dupa depunerea cererii de plata, comparativ cu trimestrul 1 din 2021, unde timpul mediu de plata a despagubirilor a fost de 34,5 zile.

euroins evolutia perioadei de plata pentru daune materiale

Un alt indicator important al imbunatatirii proceselor interne este acela ca numarul de reclamatii, raportate de la an la an, se normalizeaza cu o scadere de 84% la mai putin de 0,01% a tuturor reclamantilor. Adica, mai putin de 700 de reclamanti sau clienti din peste 40.000 de daune platite si 1,2 milioane de polite incheiate cautau raspunsuri mai detaliate prin reclamatii in trimestru 1 din 2022.

euroins evolutia numarului de plangeri

Directorul executiv al Euroins Romania, Tanja Blatnik face cateva precizari cu privire la acest aspect:

Consideram ca toti clientii nostri trebuie sa beneficieze de servicii de calitate la preturi corecte, de aceea am decis sa incheiem colaborari cu un numar tot mai mare de service-uri auto. Astfel, numarul contractelor cu atelierele de reparatii auto a crescut de la 485 in primul trimestru anul trecut, la 771 in primul trimestru din 2022, o crestere de 59%.

Dar nu numai daunele materiale sunt cifre importante. Avem 411 milioane lei daune platite in trimestrul 1. Cea mai mare despagubire platita pentru o asigurare RCA a fost de 3,1 milioane de lei pentru un accident care a implicat ciocnirea unui autoturism cu un camion parcat si apoi un alt autoturism. 4 pasageri au murit si alti 5 au fost raniti.

Astfel de plati indica faptul ca soferii vinovati nu au doar responsabilitatea ciocnirii masini dupa ce au provocat accidente grave, din moment ce plata unor prime de pana in 800 de lei pentru RCA acopera si despagubirile pentru cazuri atat de grave

Stabilitatea financiara a Euroins prin prisma indicatorilor financiari

Stabilitatea Euroins este vazuta si prin intermediul indicatorilor financiari, in cadrul unui plan de redresare si sub supravegherea stricta a ASF, multi indicatori financiari au fost imbunatatiti semnificativ in trimestrul 1 din 2022.

Singurul indicator care este foarte greu de influentat in cazul produsului RCA este frecventa si gravitatea accidentelor rutiere din Romania si din strainatate. Dar pentru a asigura acoperirea tuturor obligatiilor viitoare, care decurg din daune, rezervele tehnice ale Euroins, care sunt puse deoparte de companie, sunt mai mult decat duble fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 2,7 miliarde de lei.

Acest lucru demonstreaza angajamentul puternic al Euroins de a creste increderea in produsele oferite. In plus, politica noului management de eficientizare a costurilor companiei se vede in datele oficiale, in scadere a costurilor cu 31% fata de anul trecut.

Euroins este de 28 de ani un pilon al industriei asigurarilor din Romania. Compania si-a pus vasta experienta si expertiza in slujba a peste 4 milioane de clienti de-a lungul timpului, care se bazeaza zilnic pe asigurarile lor.

Conducerea Euroins considera aceste date ca fiind responsabilitatea si obligatia Euroins de a oferi romanilor cele mai bune servicii posibile pentru ca acestia sa vada toate beneficiile asigurarilor iar aceasta evolutie pozitiva poate contribui la un viitor mai sigur si mai putin ingrijorator pentru romani.

Consideram aceste informatii foarte utile pentru vizitatorii siteului nostru si nu numai, Euroins este societatea de asigurari care ofera cea mai ieftina asigurare RCA, de aceea are si cei mai multi clienti pe acest segment de asigurari.

Piata asigurarilor RCA s-a stabilizat in ultimul timp, astfel ca in preznet, mai sunt si alte societati de asigurare care ofera preturi mici pentru politele RCA. Una dintre acestea este Axeria Iard, asigurator cu cota de piata in continua crestere pe segmentul RCA care ofera cel mai ieftin RCA pentru anumite categorii de clienti.

Este foarte simplu sa gasiti o asigurare RCA ieftina, accesati cel mai nou si modern Calculator RCA Online pe care vi-l punem la dispozitie si obtineti oferte de pret de la toate societatile de asigurare care ofera RCA in Romania.

Garantam clientilor nostri ca avem oferte complete, de la toti asiguratorii si preturi corecte care sunt la fel de mici ca cele oferite direct de asiguratori iar posibilitatea de a incheia RCA Online, la orice ora, 24 din 24, face din siteul nostru de asigurari, cea mai buna varianta atunci cand aveti nevoie de o asigurare.

Avem sute de clienti deja care ne recomanda pentru usurinta de folosire a Calculatorului RCA, pentru rapiditatea cu care se poate incheia o polita RCA, pentru siguranta 100% a platii cu cardul dar si pentru modul in care ne implicam in rezolvarea problemelor care apar.

Mai mult decat atat, punem la dispozitia clientilor instrumente pentru incheierea online si a altor tipuri de asigurari. Spre exemplu, puteti oricand incheia o asigurare medicala de calatorie ieftina utilizand Comparatorul de preturi pe care-l puteti accesa cu un click AICI.

Foarte apreciate si de interes de catre vizitatorii siteului nostru sunt si ghidurile sau tutorialele oferite, precum si articolele cu informatii proaspete din domeniul asigurarilor si nu numai.

Despre Euroins Insurance Group (EIG)

Euroins Insurance Group AD (EIG) este unul dintre cele mai importante grupuri de asigurari care opereaza in Europa Centrala, de Est si de Sud-Est. Euroins Insurance Group ofera o gama completa de produse de asigurare, deserveste peste 4 milioane de clienti in 14 tari si are peste 3.000 de angajati.

EIG face parte din Eurohold Bulgaria AD, un mare grup financiar si energetic care opereaza in regiune si activeaza in domeniul distributiei, furnizarii si comertului cu energie electrica, asigurari, leasing, vanzari de masini, servicii de investitii si management al activelor. Eurohold este listata la Bursa de Valori din Bulgaria si Varsovia.

In 2021, Eurohold a achizitionat prin unitatea sa Eastern European Electric Company subsidiarele companiei energetice cehe CEZ Group din Bulgaria, care au peste 3.000 de angajati si deservesc aproape 3 milioane de consumatori din tara.

Conform ultimului comunicat al companiei, trei noi membri se vor alatura Consiliului de Administratie al Euroins Insurance Group, parte a grupului Eurohold. Acestia sunt Todor Danailov, Kremena Pateva si Prasun Singhal.

Decizia privind noii membri a fost deja inaintata spre aprobare Comisiei de Supraveghere Financiara, dupa care va fi votata de actionari si inregistrata in Registrul Comertului din Bulgaria.

In urma inregistrarii, Consiliul de administratie va fi format din sase membri in total. Noii membri se vor alatura lui Assen Christov, Kiril Boshov si Jeroen van Leeuwen, care fac parte in prezent din consiliu.

Prin extinderea Consiliului de Administratie compania doreste sa creeze o viziune si mai buna asupra procesului de luare a deciziilor strategice si operationale in cadrul grupului.

Falimentul City Insurance a zguduit din temelii piata asigurarilor RCA din Romania, piata care are nevoie acum, mai mult ca oricand, de jucatori seriosi, cu stabilitate financiara pe termen lung si care sa aiba raporturi corecte cu clientii.

Conducerea Euroins spera ca, urmare a acestor informatii sa fie inlaturate toate speculatiile cu privire la un posibil faliment Euroins sau o situatie similara cu ce s-a intamplat cu City Insurance.

Euroins este o companie stabila din punct de vedere financiar iar clientii pot avea incredere ca asigurarile Euroins sunt sigure si nu exista riscuri privind functionarea companiei de asigurari.

Concluzionand, din rapoartele publicate de ASF dar si prin deciziile luate de managementul companiei in ultimul an, apreciem ca, in acest moment, Euroins este o companie sigura si recomandam clientilor nostri sa-si incheie, fara retineri, asigurarile la ei.

Evitati zvonurile fara fundament, este exclus ca Euroins sa ajunga in faliment in urmatorii ani, cumparati cu incredere asigurarile companiei, fie ca este vorba de RCA Euroins sau alte produse.

Adaugati un comentariu!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}