Istoricul si daunele unui vehicul se pot verifica online pe site-ul R.A.R.

By asignet

ianuarie 26, 2023

0 comments

Registrul Auto Roman (R.A.R.) ofera celor interesati posibilitatea de a verifica online isoricul si daunele unui vehicul prin intermediul unei aplicatii pe care R.A.R. o pune la dispozitie gratuit.

Aplicatia R.A.R. care poate fi accesata printr-un click AICI, poate fi de folos celor care doresc sa cumpere o masina second-hand si vor sa se asigure ca numarul de kilometrii este real si daca masina a suferit daune.

Informatiile privind istoricul vehiculului, respectiv datele tehnice si de indentificare, activitatile efectuate la R.A.R. si numarul de kilometri inregistrati la fiecare verificare ITP se obtin gratuit pe adresa de e-mail a solicitantului.

Daca solicitantul doreste si un istoric al daunelor suferite de vehicul va trebui sa plateasca online o taxa de 35 lei pentru a obtine acest raport. Aplicatia va semnala daca vehiculul apare cu daune în baza de date a R.A.R. si solicitantul poate cere acest raport despre avariile masinii.

Datele despre daunele unui vehicul sunt preluate de la firmele de asigurari si acopera majoritatea masinilor inmatriculate in Romania, acest raport va fi transmis pe e-mail dupa ce solicitantul a achitat taxa de 35 lei.

Raportul privind istoricul de daune va cuprinde urmatoarele informatii:

  • zonele in care vehiculul a fost avariat si pozitionarea acestora pe un vehicul;;
  • numarul de kilometri aproximativ inregistrat la data intocmirii devizului;
  • valoarea estimata a devizului de reparatie;
  • daca a fost o dauna majora din punct de vedere economic;
  • daca au fost afectate principalele elemente de siguranta sau din structura de rezistenta.

Asadar, oricine doreste poate solicita si obtine in mod gratuit istoricul auto pentru un vehicul, acesta ofera informatii cu privire la numarul de kilometri inregistrati la fiecare verificare ITP si va primi instant un raport precum cel din exemplul de mai jos:

model isoric auto rar

In plus, oricine poate solicita si istoricul de daune (avarii) al oricarui vehicul daca achita taxa de 35 lei aferenta acestui serviciu. Toti pasii care trebuie urmati pentru obtinerea istoricului de daune precum si un model al acestui raport puteti vedea in imaginea de mai jos:

pasi pentru istoric daune rar

In ultimul timp R.A.R. a implementat mai multe masuri pentru digitalizarea activitatii si pentru o interactiune mai facila cu clientii, lucru care trebuie laudat mai ales ca sunt zeci de mii de oameni care interactioneaza anual cu aceasta institutie.

Una din aceste masuri este cea prin care R.A.R. trimite prin curier cartea de identitate a vehiculului, masura care ajuta foarte multi solicitantii pentru ca-i scuteste de un drum in plus dar si institutia pentru ca mai elimina din cozile care se fac la ghisee.

Nu numai in ceea ce priveste activitatea R.A.R. s-au luat masuri privind digitalizarea operationilor, reamintim ca de multa vreme dovada incheierii asigurarii RCA se poate prezenta si in format digital.

Astfel nu mai exista impedimente ca soferii sa nu opteze pentru incheierea asigurarii auto online, in primul rand pentru ca este mai simplu si mai rapid dar si pentru ca online se poate gasi cel mai ieftin RCA.

Cel mai simplu si rapid mod de a incheia RCA auto online este prin accesarea acestui Calculator RCA cu ajutorul caruia se pot obline in doar cateva secunde toate ofertele de pret RCA disponibile pe piata.

Dupa ce vizualizati toate ofertele RCA, aveti posibilitatea sa alegeti asiguratorul la care doriti sa incheiati polita iar plata politei se face online, cu cardul, in conditii de maxima siguranta.

In concluzie, consideram ca serviciile R.A.R. pot fi foarte utile inaintea cumpararii unui vehicul daca acesta este de mai mult timp in Romania, istoricul numarului de kilometri este gratuit iar istoricul de daune costa doar 35 lei, pret mult mai mult decat pe alte site-uri de profil.

Adaugati un comentariu!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}