4.65 milioane lei platiti de FGA pentru pagubitii City Insurance

By asignet

decembrie 17, 2021

0 comments

Veste buna pentru pagubitii City Insurance, Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a efectuat deja, pana la data de 10 decembrie 2021, plati in valoare de cca. 4.65 milioane de lei pentru aproape 1.500 de dosare de dauna pentru accidente cu vinovati asigurati City Insurance.

Conform declaratiilor lui Valentin Ionescu - Directorul General al Directiei Asigurari - Reasigurari din cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), FGA a efectuat plati pentru pagubitii City Insurance dupa cum urmeaza:

  • pana la data de 09 decembrie 2021 au fost efectuate plati pentru un numar de 1.003 cereri de plata, in suma de 2.268.736,40 lei;
  • in data de 10 decembrie 2021 au fost efectuate plati in suma de 2.384.000 lei, pentru cca. 450 cereri de plata.

Valentin Ionescu a mai declarat ca ASF a stabilit cu FGA ca membrii Comisiei Speciale care avizeaza platile  pentru pagubitii City Insurance sa se intalneasca, in sedinta, de trei ori pe saptamana - luni, miercuri si vineri - astfel incat sa fie accelerate platile catre pagubiti.

Luni, 13 decembrie 2021, a fost programata inca o intalnire a Comisiei Speciale, urmare a acestei intalniri marti au mai fost programate plati de peste 2 milioane de lei, adaugate la celelalte plati deja efectuate.

In prezent, FGA solutioneaza in medie aproximativ 200 de dosare pe zi. Conform conducerii Fondului, personalului institutiei este in permanenta modificata, astfel incat sa permita indeplinirea atributiilor prevazute de lege si anume constatarea daunelor in baza cererilor depuse de pagubiti, instrumentarea si plata despagubirilor in termenele prevazute de lege.

Numarul dosarelor de dauna City Insurance va creste in perioada urmatoare pentru ca sunt inca in vigoare foarte multe polite City Insurance, deoarece asiguratorul oferea, inainte de retragerea autorizatiei, cea mai ieftina asigurare RCA.

Dupa ce dosarele sunt solutionate si sunt avizate catre directiile de specialitate, cererile de plata se supun aprobarii Comisiei Speciale, constituita conform legii in cadrul FGA. Comisia Speciala se intruneste ori de cate ori este nevoie (in prezent de 3 ori pe saptamana) iar platile se efectueaza in zilele imediat urmatoare aprobarii.

Dupa retragerea autorizatiei de functionare a City Insurance, au fost deschise circa 8.845 de dosare la FGA, in baza cererilor de deschidere dosare dauna depuse de pagubitii CITY Insurance. Primele plati pe aceasta speta au fost efectuate de FGA la data de 29 noiembrie 2021.

Conform legii, FGA trebuie efectueze plati pentru achitareai sumelor cuvenite de pagubitii urmare a daunelor provocate de soferi cu asigurare RCA la City Insurance, respectand dispozitiile legale.

Pugubitul trebuie sa parcurga procedura administrativa de plata reglementata de Legea nr. 213/2015 iar plata despagubirilor se efectueaza in limita a 500.000 lei pentru fiecare creanta de asigurare datorata in temeiul unui contract de asigurare incheiat cu asiguratorul aflat in insolventa, potrivit plafonului de garantare reglementat de aceeasi Legea nr. 213/2015.

In data de 17 septembrie 2021 ASF a decis retragerea autorizatiei de functionare a  a Societatii de Asigurare-Reasigurare CITY Insurance SA, constatand starea de insolventa si promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului impotriva acesteia.

Aceasta decizie a produs un adevarat dezastru pe piata RCA, fiind estimata o cifra de aproximativ 190.000 de pagubiti, la actualul ritm in care solutioneaza FGA dosarele estimandu-se ca procesul se va finaliza in peste 4 ani de zile.

Detinatorii de polite RCA la City Insurance trebuie sa stie ca acestea raman in vigoare pana la expirarea duratei pe care au fost incheiate. Exista si posibilitatea de denuntare a politei City Insurance si incheierea unei alte polite la alt asigurator.

Denuntarea unei polite RCA la City Insurance este o procedura simpla si se poate face exclusiv online. Cei care aleg sa denunte asigurarile City insurance vor putea sa recupereze diferenta de prima corespunzatoare perioadei ramase pana la expirarea politei.

In cazul in care se opteaza pentru cea de-a doua varianta, oferim clientilor nostri posibilitatea de a incheia RCA Online Ieftin, utilizand cel mai nou Calculator RCA Ieftin, prin intermediul caruia pot obtine cele mai ieftine oferte RCA.

Utilizand acest instrument modern, puteti face rapid si simplu, in doar 2 minute, un calcul RCA pentru masina dumneavoastra pentru a obtine ofertele de pret pentru asigurarea RCA , de de la toti cei 8 asiguratori care ofera asigurari RCA in Romania.

Puteti astfel sa comparati ofertele primite si sa alegeti oferta pe care o considerati cea mai avantajoasa. Veti putea apoi sa emiteti polita imediat, plata se face online, cu cardul, in conditii de maxima siguranta, iar polita RCA o primiti instant si o puteti descarca in telefon, tableta, laptop sau pe e-mail.

Parcurgand acest proces, care nu dureaza mai mult de cateva zeci de secunde, aveti posibilitatea sa gasiti rapid o asigurare RCA ieftina, chiar si in conditiile in care, dupa retragerea autorizatie City Insurance clientii s-au confruntat cu scumpiri ale asigurarilor RCA.

Nu ezitati sa incheiati asigurarea RCA online, incepand cu luna august 2020, asigurarea RCA este valabila si in format electronic, astfel ca nu e nevoie sa aveti o imprimanta pentru a tipari polita, o puteti avea pe telefonul mobil sau puteti solicita, in cazul controalelor, sa fie consultata baza de date CEDAM.

Adaugati un comentariu!

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}